https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1906407/an/0/page/2#1906407
tale tema je že iz decembra 2013
Smo pa iz 1,02 EUR prišli že do 5 EUR
tale tema je že iz decembra 2013
Smo pa iz 1,02 EUR prišli že do 5 EUR
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Hvala.
Kaj pa če vrednost ne presega 22 EUR? So tudi kakšni stroški, če pride do preverjanja in CN ni pravilno izpolnjen?
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Saj lahko paket zavrneš in ne plačaš nič.
Tujina tako kot mi, le da se zneski malo razlikujejo, pa kupci niso balkanci in jim na pamet ne pade, da bi glumili glivo.
Povprečni Nemec kupi od nemške firme, ki to na veliko uvozi s Kitajske.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Ne bi te smeli, razen če je vrednost nad 22 EUR in bo blago podvrženo plačilu DDV oz. carine.
Jaz sem danes poslal prtscr za 16,33 EUR,na CN je baje napisana vrednost 14,45 EUR, bomo videli. Kako je pa kaj s tem v drugih EU državah?
Sem pa v sorodni temi prilepil sliko, ki lepo pokaže, da Kitajc največkrat niti ne razume, kaj mu napišeš v sporočilu.
Po vsem videnem, boš moral plačati, ker vrednost na CN obrazcu ni ista pravi vrednosti. Čeprav je pod 22 eur....
Tole je močno čudno...Običajno je od prispetja ladje do tega da pride roba iz kontejnerja v firmo okoli 5 dnijaz sem naročil 2 stroja iz cn, kontejner... narejena stroja v 13ih dneh... ladja iz cn do kp 28 dni, na carini so bli pa 93 dni... in ko sem pisal mail, so mi rekli, da pa so jih glih danes ocarinili... kakšno srečo sem imel, da sem zadel točen datum... pač ja, če bi zadevo delal en privatnik, bi blo v 4ih dneh vse rešeno...
Kater špediter ti je delal uvoz?vse sem imel... račun, bl, ce, tudi carino in vse dajatve sem plačal, saj ti v naprej pošljejo vse... pol pa samo še čakaš, da "pogledajo" zadevo... no, samo 3 mesece so rabli...
prvo mašino so rabli pa samo 27 dni... danes mi pa eno razkladajo v kopru... me prav zanima kolk časa bom še čakal...