Padanje evra...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
... se bo po nekaterih napovedih nadaljevalo. K sedanjim 10% še do 20 % dodatno.

A je to "zanesljivo"? So druga mnenja?

Torej kaj z gotovino? Se kaj v taki situaciji bolj splača kot sicer?

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Pretopi € v zlate palice....
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Katerih napovedih pa?
Po moje je zadeva odvisna od reševanja Grčije. Če se tam sesuje, po še padel, če se tam reši bo pridobil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
... se bo po nekaterih napovedih nadaljevalo. K sedanjim 10% še do 20 % dodatno.

A je to "zanesljivo"? So druga mnenja?

Torej kaj z gotovino? Se kaj v taki situaciji bolj splača kot sicer?

A te panika grabi kaj?
grims-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.670
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
Nekateri, predvsem ameriški guruji pravijo, da bodo težave PIIGS držav Euro močno oslabile. (mimogrede Krugman v NewYourk Times-u trdi, da je vzrok težav sedaj v Evropi, Euro prevzet prezgodaj in so zato nekatere države sedaj v velikih težavah, zanimivo branje).

Dejstvo je, da rešitev Grčije in Španije (ta je S, da ne bi kdo mislil, da je Slovenija), pa še koga v EUR bo stala. Vendar po mojem ZDA ne stojijo dosti bolje, tako da je to bolj nihaj, ne pa dolgoročni trend. Ker tudi Kitajska pričakuje pok nepremičninskega balona, posledično bo še bolj zmanjšala uvoz, predvsem iz ZDA, bo verjetno, da se bodo zadeve spet umirile na podobnih nivojih kot pred priznanjem Grčije, morda malo bo USD malo više.

Kjj z gotovino, ni vprašanje:). Kolikor gotovine imaš(mo) jo boš(mo) potrošili sproti, še nikoli ni ostala:). Načeloma pa višek naložbenih sredstev trenutno, seveda po mojem mnenju, sodi v konzervativne naložbe. Obveznice ipd. Zlato je morda malo precenjeno. Medvalutne kuppčije pa samo z zneskom, ki ga lahko izgubiš, ker, če/ko bo začelo pokati, bodo velike ribe gutale male na veliko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Mislis navidezno, ker se je ameriski dolar zacel malo pobirati po dolgem cajtu?
Bolj v primerjavi z zlatom.
S čim pa so tam na radiju primerjali pa ne vem.