Pa kaj je z našimi brezposelnimi?!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Oddam oglas, da iščemo 2 osebi za določeno delo, pripišem pogoje, in to ne pogoje ki jih
morajo izpolnjevat, ampak pogoje pod katerimi se dela, torej veselo osebje, nenapetost, neobremenjenost,
spontanost, pripišem še finančno plat, ki je za maribor, za to vrsto dela in težavnostno stopnjo lepo plačano.
Iščem seveda študentke, in se mi jih po oddanem oglasu po enem dnevu javita 2. Kliče, se pozanima, ji še
malo zraven povem kako in kaj, se zmenima čez 2 uri za "razgovor" in punčare ni. Ok, dobila boljši šiht, se zgodi,
sicer pa jokali nebomo za nobenim. Drug telefon. Kliče ob 15.30, da ve kje smo, da je že bla pri nas gor dol,
da bi prišla čez pol ure če lahko. Ok, itak sem tukaj, pa pridi nahitro. Punčare od nikoder. Kliče treja. Se zmenima
za naslednji dan, ob 9 zjutraj, uganite kaj se zgodi. Da.

Četrti primer. Pride punca, ki sicer neke osnove ima, ampak jo lepo povprašam če zna brat. Me noro pogleda,
pravi da ja. Ok, pol pa mi povej kaj si prebrala. (malo sem bil nesramen mogoče) Prebere oglas in zaključi z:
KOMUNIKATIVNOST (napisano z velikimi črkami). Sem ji lepo rekel, glej punca, ti si mogoče ful pridna in
delovna, vestna in prijazna, ampak mi se gremo tukaj prodaje, in rabimo eno ki bo govorila in govorila, mogoče
že skoraj malo tečna, torej rabim prodajalko dijamantov, le v drugi obleki, in žal izponjuješ vse naše želje, ampak
glavna nam je komunikativnost, ker pač drugače pri nas negre, tako da žal, soory da sem ti ukradel čas, žal negre.
(pride, komaj pozdravi, roko stisne kot 3 letni otrok, ne pogleda v oči, sedi kot kup nesreče in mi v prvih 10ih minutah
ne postavi niti enega vprašanja, ko se kaj malo pohecam (pač tisti poslovni humor) se niti ne nasmehne, ker se
dobesedno boji zunanjega sveta. Res da ni vsakdo za vse, jaz recimo tut nebi mogo popravljat računalnikov, zato
pa ne silim v tisto branžo, in se držim tega kar mi vsaj malo bolj leži in v čemer uživam.

Skratka dobrega uslužbenca danes iščeš z mikroskopom, folk pa joče da ni služb.

Medtem pa ko kolega da razpis za podobno dejavnost, torej spet trgovska smer, pa dobi 60 prošenj z živlenjepisom.
Seveda 25 napisanih na roko, katere seveda zignorira, od ostalih zbere 10 ki se mu zdijo uporabni, in nakoncu
zbere enega, ker ga pač res nujno rabi, in se poda na lov za novim uslužbencem, ker pač rabi še vsaj enega.

Žalostno, se pa čudimo zakaj ni del. Če pa smo nesposobni.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Seveda 25 napisanih na roko, katere seveda zignorira,
confused-1.gif
zakaj to naredi

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
točno tako. KAr nekaj podjetij sem že zasledil, izrecno zahtevo po napisanem CV ju z roko!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
točno tako. KAr nekaj podjetij sem že zasledil, izrecno zahtevo po napisanem CV ju z roko!

Ja ampak če pa tega ni zahtevanega, pa je avtomatično zaželjen računalniški. Pa če že hoče nekdo tako
močno pokazat svojo pisavo, pa napišeš in pošlješ oba v eni kuverti in tudi obrazložiš zakaj si tako naredil.
Nemoreš firmi, ki ti ponuja 60% plačilo nad minimalcem kot začetno plačo poslat ročno napisanim živlenjepisem.

Sicer pa to je njegova politika poslovanja, on ima uspešno podjetje s 17 zaposlenimi, jaz pa ne, bo že vedel kaj dela si mislim....

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Kaj pa ce je napisano s skorajda kaligrafsko pisavo (lepo in citljivo "za vikat")?
evil.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
tisti, ki posiljajo "racunalnisko napisane" prosnje ponavadi nardijo samo Print..., zlozijo prosnjo v kuverto in posljejo
prosnja je vedno enaka, ne glede na delo in podjetje

rocno napisana prosnja je unikat posebne vrste in izdelana ter prirejejna tocno dolocenemu oglasu in zahtevi
pokaze tudi na vlozen trud in osebnost posameznika

60 prcentov nad minimalcem in obravnavanje le tipskih prosenj,
hmmmm, malo nenavadno se slisi
confused-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
zadnji
ko sem pred meseci iskal delavce za tujino,sem cca v 20 dnevih dobil preko 150 prosenj-zivljenjepisov na mail
(da ne omenjam,koliko gsm klicev) od raznoraznih ljudi
in verjemite,da sem vsako pismo temeljito prebral,potem sem jih izbral 12 in jih povabil na razgovor,od tega sem jih 5 zaposlil.
odpisal pa sem cisto vsem.tak,da po mojem ni tezko dobiti delavca(seveda ob primernem placilu).kar se pa tice prosenj na roko napisanih,rajsi vidim tako prosnjo,ker se ze iz pisave in pa samega teksta da ogromno razbrat.
lp.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tisti, ki posiljajo "racunalnisko napisane" prosnje ponavadi nardijo samo Print..., zlozijo prosnjo v kuverto in posljejo
prosnja je vedno enaka, ne glede na delo in podjetje

rocno napisana prosnja je unikat posebne vrste in izdelana ter prirejejna tocno dolocenemu oglasu in zahtevi
pokaze tudi na vlozen trud in osebnost posameznika

60 prcentov nad minimalcem in obravnavanje le tipskih prosenj,
hmmmm, malo nenavadno se slisi
confused-1.gif

467716-post_slo.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Dandans je najboljše pošiljati prošnje preko emailov, kdo še ma čas odpirat vsa pisma in potem še odpisovat na tak način, oz celo klicat.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Jaz ne vem zakaj nekateri delodajalci še pričakujejo neko posebno motivranost delavca za dela, ko pa so plače kakršne pač so. treba se je očitno navadit, delavci na slabe plače, delodajalci pa na slabe delavce. Do sedaj smo kar v redu shajal na tak način..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Plače so takšne, kot so. Če se počuti kdo pretirano sposobnega, pa naj sam odpre firmo, pa bomo vidli, kako hitro bo talal delavcem "minimalca".

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Saj ni krivda samo pri delodajalcih in delavcih, država predvsem ima z davki in dajatvami velik delež. Ampak ta situacija se ne bo izboljšala brez napredka pri vseh treh straneh. Ker pa je to skoraj neogoče, ne vidim svetle prihodnosti za Slovenijo.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
pomoje prehitra obsodba, lahko, da med rocnimi zapisi odkrije nebrusen diamant

Točno to mi je prišlo prvo na pamet.Če se da prebrat, bi prebral in če je zanimiv, bi mu reko, naj še enkrat napiše na računalnik.
grin1.gif

Samo, da so punčare tak neresene. Kr 3 so rekle, da pridejo, pa jih ni blo.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj pa sam veš, zakaj je tako...imaš opravka z ženskami in še to takšnimi, ki bi šle kelnarit...neki biserji ravno niso, ne.