Pa kaj bluzi ta Kozmus

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Samo nazorno sem ti prikazal kako majhni in nepomembni smo v svetovnem merilu. Tako, kot je nekdo nad menoj napisal -
95% ljudi (ki jih šport kolikor toliko zanima, kak Bušman recimo niti ne ve, da plavanje, kot disciplina obstaja) na svetu si bo OI v Pekingu zapomnilo po Phelpsu in Boltu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če je Kozmus tolk naredil za promocijo, da jo v svetovnem merilu poznajo vsi, pol bi lahko rekli da STO meče denar stran. Dobil je mislim, da cca 45.000 evrov od države al od OK. Itak dela oz tekmuje v prvi vrsti zase in denar pobira zase, kot sem naštel prihajajo dohodki iz več strani in model se boji da ne bo mogel več živet, ko ne bo mogel več sukat tega kladiva! V krizi bi radi vsi subvencijo države in ko zmagujejo, bi radi vsi imeli večno rento od države
bonk.gif

Kaj če se kak megauspešen direktor sedaj spomni da bi imel ne vem koliko mesečne rente od države, če ne bo vse delavce ki jih ima odpustil in šel jajčke namakat na Kubo, mogoče bo to kak direktor ki zaposluje več kot 1000 ljudi?

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Saj je zaposlen v vojski. Po končani karieri bo pač opravljal svoje delo ter za to dobil plačilo, kot ga vsak slovenski vojak. Sedaj ga tudi dobi, za-to pa razen za svojo rit ne naredi popolnoma nič.

Aja pa še to. Ena Union Olimpija v košarki je evropsko in svetovno dosti bolj znana kot Kozmus
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če bi bilo po logiki Kozmusa, si vsak ki kaj naredi zasluži neko rento! Pa dajmo večno rento tut delavki v Muri, ki kroji te lepe obleke, nosi jo mogoče tut kaka znana osebnost, s tem dela reklamo sloveniji in si pač tudi šivilja zasluži rento! Po njegovi logiki, si vsak ki kaj naredi za promocijo zasluži nagrado! Vsak si izbere da bo telal to, kar ga veseli, če Kozmus meče kladivo zaradi denarja ga pa naj meče, zaradi mene tudi pod zastavo Burkine faso, Madagaskarja al pa Uzbekistana!
Nikakor nočem rečt, da zlata medalja iz OI ni vredna nič, da ne bom narobe razumljen, ni pa vredna doživljenskega ležanja in kraspanja po jajcih!
Če hočeš da te svep pozna po državi in priimku so odlični primeri: Bush, Saddam H., Osama bin L., Fidel C., Putin, Bill G., koliko od teh ljudi, ki jih večina pozna in ve d kod so je osvojilo zlato olimpijsko medaljo?

Nazadnje urejeno:

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
Mah bom probal še enkrat, čeprav mi razum govori drugače.
Glej, kot so ti ostali povedali. Kozmus je za medaljo že dobil denar, in to ne malo. Kar se promocije tiče, je za Slovenijo naredil izjemno malo. Lahko se začneš spet dreti name da sem del nekega črednega nagona, a dejstva govorijo drugače. Kot omenjeno, pojdi v London in vprašaj mimoidoče kdo je g. Kozmus. Me resno zanimajo rezultati.
In ja, trdim da Kozmus ni naredil dovolj neke promocije, da bi po vseh nagradah dobival še doživljensko rento. V glavi imej da je model že sedaj zaposlen v ustanovi kjer ne naredi nič, laufa mu delovna doba, pobira plačo, hkrati pa polno dela še v drugi "firmi" - metanju kladiva d.o.o. kjer vse nagrade itak skasira on, ne ustanova kjer je redno zaposlen. Torej ima že sedaj takšne privilegije, o katerih lahko drugi le sanjamo.

Pa ne lajaj da nimam argumentov, ko se sam izmikaš glavnemu vprašanju ki sem ti ga jaz zadal.
Poskusiva znova : kaj imaš ti proti temu, da gospod Kozmus svoje reference, promocijo in kaj jaz vem kaj še, vnovči po zaključku karijere s poštenim (in bodimo realni, ne pretrdim) delom?
Strah za preživetje ga, prav zaradi njegovih referenc, ne rabi bit (kdor to trdi nima treh čistih o zadevi, pa nimam navado žaliti ljudi). Ampak spet, seveda je lažje rit sončit na Havajih na državne stroške.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Proti nimam nič. Zakaj bi imel?

Za moje pojme pa je tukaj glavno vprašanje, ali si on in podobni s tovrstnimi uspehi zaslužijo neko rento? Poenostavljeno: koliko je njihov dosežek (v tem primeru zlata olimpijska medalja) vreden?

Zanimivo je to, da večina vehementno trdi, da ta dosežek ni vreden veliko (merjeno v denarju), ne da bi prej vsaj poskusila ovrednotiti tovrstno promocijo. Primer promocije sem že navedel.

Primere z dretjem in spraševanjem o Kozmusu sredi Anglije pa ne morem resno jemati. So res preveč banalni in neumestni.
No, razen za nekatere (stric nad mano), ki temu pravi dejstvo.
smile-1.gif

Citat:
Kar se promocije tiče, je za Slovenijo naredil izjemno malo. Lahko se začneš spet dreti name da sem del nekega črednega nagona, a dejstva govorijo drugače. Kot omenjeno, pojdi v London in vprašaj mimoidoče kdo je g. Kozmus. Me resno zanimajo rezultati.

Če misliš še naprej uporabljati taka dejstva kot argumente povej....da ne izgubljam časa.

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
No pa dajva po tvoje - torej ovrednotimo njegovo medaljo. Denarno je ne more ovrednotiti nobeden (tukaj se, vsaj upam, strinjava). Je pa zame vredna manj (veliko manj) kot življenje katero je rešil gasilec ali policaj. Ali onadva prejemata doživljensko rento? Ali moramo z rento nagraditi vsakega ki je karkoli naredil za Slovenijo? Po tvoji (in Kozmusovi) logiki lahko potem kličemo celotno "zlato generacijo", Zahoviča, Katanca, ... pa če gremo stran od športa, vsakega ki je dvignil orožje v vojni za Slovenijo, policaji, gasilci, ... pa se ti zavedaš koliko je takšnih ljudi? Kozmus, vsaj za moje pojme, niti blizu ni temu da bi bil upravičen do tega kar zahteva, žal.
Za moje pojme je več kot dovolj denar katerega je že zaslužil, privilegiji katere že ima in privilegiji katere mu bodo prinesli njegova medalja in razpoznavno ime (v Sloveniji da ne bo pomote) - v primeru da se gospod le odloči zmigati svojo rit v kakšen posel po karijeri.

p.s. : Ah, evo, pa ravnokar prebral da gospod športnik izsiljuje z upokojitvijo. Kar... ko bo videl kako je ko je treba zares "kladivo v roke prijet" ga bo hitro minilo. Vsaj jaz mislim tako.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ah burek ima svoje mnenje in ga ne spremeni ceprav pojma nima...

dejstvo je da promocije ne delajo samo sportniki, veliiiiko vecjo promocijo naredijo uspesna podjetja/podjetniki (akrapovic, pipistrel, krka..), da o eni organizaciji ki bi morala skrbeti za turisticno promocijo ne izgubljam besed...

je pa tako da sport (igre) so namenjene zabaljanju mnozic... je pa tak da u bistvu eni sporti so bolj populisticni / popularni eni manj... je pa tak da tisti ki sport spremljajo vejo kdo in kaj je kaj dosegel...

point pa je da vsak sportnik, ko se zacne s tem ukvarjat mora znati misliti kako in kaj ko se kariera konca... best in worst case scenarij...

kdo meni kaj garantira? daje penzijo na "lepe ocke"?

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Tudi meni ni jasno, kakšno konkretno korist ima Slovenija od zlate olimpijske medalje. Se bodo zaradi enega hrusta, ki je pač enkrat kladivo zabrisal dlje od drugih, naekrat začele v Slovenijo valiti gruče turistov? Bodo zdaj raje poslovali s slovenskimi podjetji? Bodo Hrvati iz spoštovanja potegnili mejo 100 km južneje? Je Erjavec nabavil patrije zaradi uspešnih finskih smučarskih skakalcev?

Kitajci so zbrali največ zlatih medalj - je zato njihova roba manj cenena in njihova demokracija bolj vzorna, so se jim plače zvišale na 3$ dnevno? Neverjetni efekt promocije skozi medalje. Vse kar je/bo Kitajska pridobila, je/bo pridobila zaradi organizacije OI in posledično izboljšane infrastrukture, ne pa zaradi tega, ker imajo najboljšo lokostrelko or whatever.

Tista TV-reklama pa (za razliko od medalje) Sloveniji vsaj nekoliko koristi, ker turistom pokaže, kaj jim lahko Slovenija nudi. Jaz bi tudi šel na Jamajko (če že) zaradi naravnih lepot, lepih plaž, ne pa zaradi yebenih šprinterjev.

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Alkoholik....ne izgubljaj časa...midva sva že davno zaključila
Citat:
*** Ignoriran uporabnik ***

@Apfel: Kaj je zate ali zame bolj in kaj manj vredno je tukaj irelevantno. Vsaj to bi ti lahko bilo do sedaj že jasno.

Zakaj pa ne bi nagradili vsakega, ki kaj naredi za Slovenijo? Seveda sorazmerno temu kar naredi. Jst sem za. Samo model je še treba pogruntati.

Se pa spet odmikaš od topica...če nadaljujem s tvojim razmišljanjem, bi morali nagraditi zdravnika za vsako življenje, ki ga reši. (?)

No, no...Kozmus je že pokazal, da je garač. Ko boš to dokazala še ti pa meči ven take...
Citat:
Kar... ko bo videl kako je ko je treba zares "kladivo v roke prijet" ga bo hitro minilo
S takimi izjavami greš pa lahko v spam kotiček strašit...te bodo precej bolj veseli.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ
V Brežicah se kar tare turistov, ki si hočejo ogledat štadion na katerem je Kozmus od malih nog treniral...
bonk.gif

Samo še čakam, da se Jure Rovan spomne, da bi imel rento do konca življenja
stupid-1.gif

Mogoče bi jim dal pri pokojnini po 65 letu starosti kakšen dodatek, kaj več pa ne.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Dzekson....poskusi razmišljati še za eno stopnjo naprej.

Seveda ena navadna medalja ne naredi ogromno. Veliko medalj vsako leto na več področjih pa naredi nemalo razliko. Glede na majhnost Slovenije je pa ena olimpijska medalja res veliko vredna...tudi za promocijo Slovenije, ki se kar naenkrat znajde med vodilnimi športnimi državami (glede na kolajne na mio preb.).

Še en primer: predvsem pri ekipnih športih je navada, da so pred tekmo odvijajo določeni spremljevalni programi na TV-jih, ki vključujejo tudi kakšno minuto za reportaže na temo države ali mesta iz katerega prihaja ekipa. To bi lahko verjetno postavili ob bok plačljivim reklamam na tujih TV hišah za promocijo Slovenije. S to razliko, da reportaže niso reklame, kar je še dodaten plus.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
@sanco: če nisi sposoben dojemati povezav med športom in turizmom in če je navedeni primer največ kar se lahko spomniš, potem ti predlagam, da se distanciraš od te teme....ker očitno ne moreš prispevati vanjo nič konstruktivnega.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
KSZ
Mogoče bi jim dal pri pokojnini po 65 letu starosti kakšen dodatek, kaj več pa ne.

s tem bi se sigurno strinjal. pa sej nabrž nekaj podobnega že obstaja. če bi mu dal nek dodatek pri pokojnini, pa še to ko se bo zares upokojil. ne pa da ti jurja kr kapne, zao ker si pr 35 reku, da se ne greš več. ljudje reskirajo ugled in življenje za državo , tko kot je reku en predhodnik, pa zato ne dobijo miljon evrov.

lp

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Full zanimiva promocija bi bla, če bi ukinl vse športe v Sloveniji. Po svetu bi postali znani kot dežela brez športov. Nek Vatikan. :p

PS: a je blo Kozmosu kej obljubljeno... mislm k je bil star 7 let pa se je odloču da bo športnik.. so mu takrat rekl da bo dobu nevemkaj al je v bistvu nekak vedu kako pa kaj? So ga zavajali?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če želi ded kaj doseči, naj ustanovi "Zbor za rente ostarelih športnikov", naj izdelajo program in ga predstavijo ustrezni komisiji, ki bo odločila ali so upravičeni do rente ali ne, naj grejo po uradni poti v cajtnge na TV.

Ne pa, da gre jokat na podelitvi "Športnik leta". To, kar je včeraj zganjal je bilo čisto iz konteksta, nekaj je začel, da je revolucionar pol je pa cmok pogoltnil in obnemel in taki amaterski izpadi bolj smešijo športnike, kot pa jim koristijo.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Še en primer: predvsem pri ekipnih športih je navada, da so pred tekmo odvijajo določeni spremljevalni programi na TV-jih, ki vključujejo tudi kakšno minuto za reportaže na temo države ali mesta iz katerega prihaja ekipa. To bi lahko verjetno postavili ob bok plačljivim reklamam na tujih TV hišah za promocijo Slovenije. S to razliko, da reportaže niso reklame, kar je še dodaten plus.

Ok, ekvivalent minutnemu reklamnemu bloku je že možno ovrednotiti. Dvomim pa, da je takšna minutna predstavitev bolj koristna kot dobro ciljana reklama, zato je po moji oceni vredna še manj.

Če nekomu z jasnega poveš, kje stanuješ in kako ti je ime, bo skomignil z rameni in kvečjemu hlinil interes - od tega imaš v končni fazi bore malo. Če nekomu poveš, kaj mu lahko nudiš, te bo našel tudi sam, če bo treba.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
vzporedno se lahko potem pa še ustanovijo:

"Zbor za rente ostarelih umetnikov"
"Zbor za rente ostarelih ljudi"
"Zbor za rente ostarelih kurb"
"Zbor za rente ostarelih znanstvenikov"