Brez zamere, ampak tukaj ga pa malo mimo sekaš.
Če me spomin ne vara smo leta 91 vstopili v demokracijo, prost trg, kapitalizem, jadadi, jadada... je res, ali sem kaj zamudil?
Torej, za to da preživiš si moraš najti delo, ga opravljati tako dobro da bo nekdo pripravljen za to plačati in spet jadadi jadada, saj zastopiš kam pes taco moli.
Tale Kozmus ga pa tako serje, da glava boli. Ja, vrgel je tist predmet za zlato olimpijsko in pokasiral nagrado (koliko je sploh bilo? 45 jurjev ali nekaj takega - koliko časa povprečen delavec dela za to?). In zdaj zato ker je olimpijski prvak, se model hoče do konca življenja po riti praskat in za to prejemat duplo delavsko plačo? Oprosti, ampak tole je pa orengi mimosun.
Tvoja primerjava za plese in podobne športe pa tudi ne vzdrži vode na žalost. Zakaj? Preprosto. Tudi šport je danes biznis in pika. Če se želiš profesionalno ukvarjati z njim, boš moral biti pač dovolj dober da boš kasiral nagrade in da boš zanimiv s "poslovnega vidika" sponzorjem. Če to ne gre, potem pade tvoje ukvarjanje s športom na amatersko raven in -> get a job! Tudi jaz bi se rad profesionalno ukvarjal z brzinskim klekljanjem, pa če se od tega ne da živet, potem imam na izbiro pač da to počnem v popoldanskem času, kot hobi, kajneda?
Tudi jaz sem v dokaj mladih letih že na pol polomljen od šihta pa mi bo kdo plačeval penzijo sredi 30-ih? Aja, pa ukvarjal sem se s športom dokaj resno, tako da vem da vseeno treningi niso ravno mesoreznica katera lomi "uboge" športnike vsak dan, kot nekateri poskušajo prikazovati.
OK sej je dost. Za kozmusa sam še tole - fant, ali nabrat denarja od nagrad da boš živel do konca življenja tisto lagodno življenje ki si ga tako želiš, ali bo pa po končani karijeri treba poprijet za delo. A še nisi slišal za trenerski posel? Mogoče kakšna športna trgovina? Ma izbire je dosti, samo znajti se je treba. Znajti tako, kot vsak "povprečen" državljan. Ker zase osebno vem, da dokler se boš po riti praskal, jaz nočem videti svojih davkov na tvojem transakcijske računu! Ker Kozmus si na žalost ne želi zagotoviti mirna stara leta. Nak, kolega. Po vsem povedanem si Kozmus želi zagotoviti mirna stara leta v katerih bo lahko lenaril, potoval po svetu in se pred televizorjem praskal po riti!