Pa kaj bluzi ta Kozmus

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Bolj zagovedanega posta kot je tale zgoraj pa že dolgo ne....

Kaj je od promocije? Razmisli še enkrat. Če ti ne bo uspelo dojeti, ti bomo pomagali.

Seveda ti gledaš na zadevo samo iz lastne perspektive. Zato ti je Albanec, ki gradi ceste več vreden.

EDIT: namenjeno "varuhu časa"

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Jaz se strinjam- pokojnine za vrhunske športnike.

Jaz se tud strinjam, da mu pokojnina za ta leta k je bil vrhunski športnik pripada. Če drugega ne kot je nekdo omenil so skoraj vsi vrhunski šprtniki zaposljeni v policiji, vojski ... in mu že po tej strani pripada poleg plače tudi penzija, saj mu teče delovna doba tako kot vsem ostalim zaposlenim, z razliko od navadnih smrtnikov on samo parkrat letno obleče uniformo in se pokaže na kakšni prireditvi. Čeprav nekateri športniki kot so recimo Miran Stanovnik poleg športa hodi tudi redno v službo. Vsaj tako sem nekje prebrala.

Sam ni pa glih normalno to, da bi po koncu športne kariere, recimo pri 35 leti šel v penzijo in se praskal po jajcih do konc življenja in živel na lovorikah stare slave. Pač do polne delovne dobe bo treba še kaj naredit, ni druge. Jaz mislim, da si v času vrhunskega športa lahko prišpara dovolj denaraj, da po končani karieri začne pač neko drugo kariero, recimo poslovno.

Podobni stokači so tudi glasbeniki. Ti so tud največji reveži potem pa gredo vsi (karikirano rečeno, da ne bo kdo dobesedno tega jemal) na Maldive na počitnice.
bonk.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
No majster, gotovo znaš bolje, kaj je od promocije, če grem zdajle spraševat Italijane ali pa Avstrijce, kdo je Kozmus, ali bognedaj Amerikance, bodo vedeli kdo je Primož in kaj počne, ali celo iz kod je? Bodo? Promocija? Pa če mu na čelu piše Jugoplastika Split, bodo vedeli kaj je to?

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
Brez zamere, ampak tukaj ga pa malo mimo sekaš.
Če me spomin ne vara smo leta 91 vstopili v demokracijo, prost trg, kapitalizem, jadadi, jadada... je res, ali sem kaj zamudil?
Torej, za to da preživiš si moraš najti delo, ga opravljati tako dobro da bo nekdo pripravljen za to plačati in spet jadadi jadada, saj zastopiš kam pes taco moli.
Tale Kozmus ga pa tako serje, da glava boli. Ja, vrgel je tist predmet za zlato olimpijsko in pokasiral nagrado (koliko je sploh bilo? 45 jurjev ali nekaj takega - koliko časa povprečen delavec dela za to?). In zdaj zato ker je olimpijski prvak, se model hoče do konca življenja po riti praskat in za to prejemat duplo delavsko plačo? Oprosti, ampak tole je pa orengi mimosun.
Tvoja primerjava za plese in podobne športe pa tudi ne vzdrži vode na žalost. Zakaj? Preprosto. Tudi šport je danes biznis in pika. Če se želiš profesionalno ukvarjati z njim, boš moral biti pač dovolj dober da boš kasiral nagrade in da boš zanimiv s "poslovnega vidika" sponzorjem. Če to ne gre, potem pade tvoje ukvarjanje s športom na amatersko raven in -> get a job! Tudi jaz bi se rad profesionalno ukvarjal z brzinskim klekljanjem, pa če se od tega ne da živet, potem imam na izbiro pač da to počnem v popoldanskem času, kot hobi, kajneda?
Tudi jaz sem v dokaj mladih letih že na pol polomljen od šihta pa mi bo kdo plačeval penzijo sredi 30-ih? Aja, pa ukvarjal sem se s športom dokaj resno, tako da vem da vseeno treningi niso ravno mesoreznica katera lomi "uboge" športnike vsak dan, kot nekateri poskušajo prikazovati.

OK sej je dost. Za kozmusa sam še tole - fant, ali nabrat denarja od nagrad da boš živel do konca življenja tisto lagodno življenje ki si ga tako želiš, ali bo pa po končani karijeri treba poprijet za delo. A še nisi slišal za trenerski posel? Mogoče kakšna športna trgovina? Ma izbire je dosti, samo znajti se je treba. Znajti tako, kot vsak "povprečen" državljan. Ker zase osebno vem, da dokler se boš po riti praskal, jaz nočem videti svojih davkov na tvojem transakcijske računu! Ker Kozmus si na žalost ne želi zagotoviti mirna stara leta. Nak, kolega. Po vsem povedanem si Kozmus želi zagotoviti mirna stara leta v katerih bo lahko lenaril, potoval po svetu in se pred televizorjem praskal po riti!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Glede na to, da je profi šport v prvi vrsti posel, spoštujem Srebotnikovo in Čeplakovo. Za boljši posel sta se ''preselili'' v Dubaj in Monako.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Vsak vrhunski športnik naj poskrbi zase v njegovih časih. Če si dobil zlato olimpijsko, imaš možnost se promovirat naslednja štiri leta in zaslužit na ta račun. Poleg vseh nagrad, ki si jih dobil ob dosežku. Na stara leta pa ti je država podarila penzijo, ki je niti nisi zaslužil.

Če bi bil šport tako zihr, bi tud jst se začel z njim profesionalno ukvarjat, namesto da delam 10+ ur na dan za jurja ali dva. pa mi to ne zagotavlja, da bom na stara leta preskrbljen. Ta Kozmus se res preveč preserava. Najbrž ga moti to, da njegova disciplina ni tok plačana in posledično gledana kot hokej, nogomet, basket, ampak jebat ga, kaj si pa zbral tako disciplino.

lp

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
ksz

Pravilno bi bilo da bi po končani karieri jim plačevali kakšno leto ali dve rento v višini 1-2 delavski plači. Mislim da je to dovolj časa da si poišče pošteno službo, vendar to samo res top športnikom (medalja OI, SP, EP). V sloveniji je itak zelo malo res top športnikov, veliko več je priložnostnih turistov ki potujejo in se zabavajo na državne stroške.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pozabljaš, da je tu Kozmus postal zastopnik vseh vrhunskih športnikov ... ne na svojo stran, temveč na stan vseh. postavil se je pa zato, ker je pač trenutno najmočnejši in najbolj spoštovan športnik ... in se trudi za vse športnike.

1. sam sem napol invalid - ne smem smučat, ne smem več nogometa igrat - zaradi dveh izpahov desnega gležnja in zloma levega ... pa sicer ne jamram, ampak samo za primerjavo, ker nekateri so dosti večji kriplji ...

2. pozabljate na davke. ti poberejo velik del rent, ki jih dobijo ...

drugače pa, jaz sem svoje povedal, dal lepe primere. če jih razumete, okej, če ne pač ne ... se pa umikam iz te debate.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če je nekdo rs dobeer v športu mu tut klub na začetku poti pomaga malo se sam potrudiš in delaš čeprav vem da je lažje napisat kot pa izvršit. Kar se tiče kozmusa delovna doba mu teče a je našihtu al pa "trenira" v kakem radiskem studiu mislim da mu bo ta prmocija, kijo dela za šprtnike pobrala vso moč in ne bo mogel več kladiva metat! Sam si je izbral to pot tako kot si jo je Izbral Akrapovičev varile, ki ima zalugo da posche taako lepo zveni pa a damo še temu kaj za promocijo?
bonk.gif
Sedaj lahko varčuje za stara leta avto je sigurno sponzorski mobitel mu je sponzor plačo dobiva, pol dobiva kaj denarja ko se vsake štale udeleži in organizatorju poudarja da je le on najboljši na svetu in si zasluži ta denar za 5 minutni nastop in to so stvari, ki se plačujejo na roko normalno da je navajan življenja kot Turek in da ve da to ne bo šlo v nedogled!
Jaz poznam najmanj 3 iz okolice, ki niti ne vedo kateri falus je kozmus!

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
No majster, gotovo znaš bolje, kaj je od promocije, če grem zdajle spraševat Italijane ali pa Avstrijce, kdo je Kozmus, ali bognedaj Amerikance, bodo vedeli kdo je Primož in kaj počne, ali celo iz kod je? Bodo? Promocija? Pa če mu na čelu piše Jugoplastika Split, bodo vedeli kaj je to?
Zate ne vem. Jst pa sem ponosen, če lahko v tujini povem, da je Slovenija na prvem mestu (AFAIK) glede na osvojene olimpijske kolajne na mio prebivalcev. Mislim, da je precej več šans, da si zapomni tako mene kot Slovenijo. Zahvala gre Kozmusu in ostalim.

Glede na to, da velik delež tujcev Slovenijo še vedno smatra kot del balkana skupaj z ex YU državami, je tovrstna promocija vsaj dobrodošla, če ne nujna.

Imej v glavi tudi to, da je OI gledalo na 100 milijone gledalcev. Dovolj je, da nas je zaradi športnikov opazilo 1 promil od teh, ali pa da je mnenje o Sloveniji spremenilo 0,1 promil.

Ko ravno omenjaš Italijane. Še vedno jih velik delež ne ve, da smo njihovi sosedi.

Kar se tiče Peterke, ki ga je nekdo omenjal. Prepričan sem, da večina navdušencev smučarskih skokov še vedno ve, kdo je Peterka...in iz katere države prihaja.

Tako kot tudi sam še vedno vem kdo je Goldberger in bom čez n let vedel kdo je (bil) Ahonnen, Maysz itd.

Jasno je tudi, da so potrebni enormni napori in veliko časa in odrekanja pa še česa drugega, da prideš do nekega res vrhunskega rezultata.
Si upa kdo to primerjati z enim povprečnim delavcem v javni upravi? Kdo si torej zasluži penzijo, kdaj si jo zasluži in v kakšni višini? In kdo se več praksa po riti?

Think again.

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Jasno je tudi, da so potrebni enormni napori in veliko časa in odrekanja pa še česa drugega, da prideš do nekega res vrhunskega rezultata.
Si upa kdo to primerjati z enim povprečnim delavcem v javni upravi? Kdo si torej zasluži penzijo, kdaj si jo zasluži in v kakšni višini? In kdo se več praksa po riti?
Ah, nekarte primerjat z birokrati. Kaj pa raznorazni s.p. ji kateri delajo od 06:00 do 20:00 na petek in svetek za svojih jurja dva?
Ti nikakor ne poštekaš da tukaj ne govorimo o naporih ampak o tem da je pač danes vse biznis. Kaj ti resno misliš da Kozmus životari? A zato gledam njegovo faco z Mobitelovih plakatov? Zastonj se je slikal kajne? In z njegovimi referencami bi lahko po končani karijeri delal 1000 stvari za zelo lep denar in ne veliko truda. Ampak pri njemu je očitno problem, da se mu ne da
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Think again.
Na žalost moraš tudi ti razmisliti malo bolj o določenih stvareh. Recimo a je ena medalja na OI vredna podpiranja lenobe naslednjih (lahko tudi) 50 let?
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
KAJ MAM JAZ OD TEGA, DA NEK SPORTNIK PROMOVIRA SLOVENIJO? a dobim vecjo placo? a mam nizjo poloznico zaradi tega? a se mi kje kaj pozna? imam kaksen profit od tega?

ne samo sportnik, katerikoli drug osel, ki me obmetava s promocijo slovenije..

bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
pozabljaš, da je tu Kozmus postal zastopnik vseh vrhunskih športnikov ... ne na svojo stran, temveč na stan vseh. postavil se je pa zato, ker je pač trenutno najmočnejši in najbolj spoštovan športnik ... in se trudi za vse športnike.

1. sam sem napol invalid - ne smem smučat, ne smem več nogometa igrat - zaradi dveh izpahov desnega gležnja in zloma levega ... pa sicer ne jamram, ampak samo za primerjavo, ker nekateri so dosti večji kriplji ...

2. pozabljate na davke. ti poberejo velik del rent, ki jih dobijo ...

drugače pa, jaz sem svoje povedal, dal lepe primere. če jih razumete, okej, če ne pač ne ... se pa umikam iz te debate.

Hm, pa saj so gležnji pri smučanju dobro fiksirani...?

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Ti pa res nimaš občutka za debate... Naj ti bo, ker si lih nov.

Primerjavo sem delal z povprečnim delavcem v javni upravi. Ne s s.p.-ji. Ja?

Kje sem napisal, da Kozmus in ostali životarijo? Ne bluzi in ne polagaj mi svojih besed v moja usta.

Koliko je 1 olimpijska medalja za Slovenijo vredna? Ne vem. Praktično nemogoče je zadevo ovrednotiti. Se pa ne bi čudil, če bi ugotovili, da je vredna tudi 50 let podpiranja lenobe.

Glede na smajli, očitno poznaš odgovor oz .si zadevo že izračunal.

Lahko pa čez palec primerjamo učinek medalje na promocijo Slovenije in neko veliko oglaševalsko reklamo namenjeno promociji Slovenije (npr. reklamni spot na CNN-u) za lažjo predstavo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jamra pa k da bi bil največji revež....

skratka, podatek vse pove, da kr noče it delat in raj vesla, čeprou se poslavlja zdejže praktično vsako leto....

ApfelStrudel

Pripravnik
16. okt 2008
60
0
6
Pečica
Uh, ti si pa hitro užaljen
Pa nikarte me čuvat ker sem "kao nov". Ni potrebe.
Sam ti očitno ne uštekaš o čem je govora. Večina (ja večina - kar tukaj po forumu poglej) je pač proti temu da se podpira lenoba dokler morajo drugi pošteni državljani garati kot voli. Šteknzi bite?
Kaj imaš ti (pa kaj ima Kozmus) proti temu, da naj se pač trži kot se moramo vsi ostali? On ima itak toliko referenc da bi (ponavljam) lahko z levo roko služil petkrat toliko kot ti in jaz skupaj. Sam je pač lepše na davkoplačevalske stroške na Havajih rit sončit kajne?
In kot ti je napisal gospod zgoraj. Kaj imam jaz od te tako imenovane promocije? Ker denar za njegovo lenobo bo šel iz mojega tošlja. Ne pozabi od kje država denar pumpa.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Koliko je 1 olimpijska medalja za Slovenijo vredna?

Precej manj, kot si misliš. To je samo v glavah, smo ponosni, ko pade medalja ampak čez 4 mesece se še komaj kdo spomni na to, seveda ni prav, ampak tako pač je. Da ne govorim o tujini, kdo razen največjih atletskih entuziastov ve, da je Kozmus dobil zlato?

Ti veš, kdo je recimo dobil zlato v metu diska v Pekingu? Kdo je zmagal leta 2000 v Sydneyu v suvanju krogle? Veš kdo je Martina Zubčiæ?

Toliko o promociji!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Glede vrednosti Kozmusove zlate olimpijske medalje - samo na teh olimpijskih igrah je bilo podeljenih 958 medalj, od tega 302 zlate. (Vir)
Huh... koliko tujih dobitnikov lahko sedaj dejansko naštejete? Meni v prvem šusu na pamet padeta le Phelps in Bolt. In to sta osebi, katerih dosežki se bodo še dolgo omenjali v raznih analih, dokumentarcih, bla bla.

Za Kozmusa vemo mi, ker smo pozorni nanj, ker je naš. Kot prvo, je v absolutno nezanimivi disciplini, ki je posledično tudi za sponzorje nezanimiva. Ne verjamete? Poskusite se spomniti zmagovalce v metu kladiva na preteklih OI... Ne gre ravno najbolje, kaj?

Ne pravim, da si njegov dosežek ne zasluži primerne nagrade, ampak doživljenska renta to zagotovo ni.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Si predstavljaš Bureka, sredi Londona recimo na Trafalgar square-u, ko se dere "jaz sem pa od tam dome od koder je Lucija Polavder, kako ne veste kje je to!"

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Notranjc...na tvoj nivo se ne mislim spuščat. Malo se umiri pa lahko potem nadaljujeva.

Jabolčnik: Daleč od tega, da bi bil užaljen. Samo ni mi do debate v tvojem stilu. Če primerjam jabolka, mi ne piši, da so hruške manj zrele.
Že splošno mnenje večine zame ni merilo. Kaj šele mnenje večine na tem forumu. Sklicevanje na to, mi kaže le, da nimaš pametnih argumentov in se sklicuješ na ostale (čredninagon.press)

Če nadaljujemo v tvojem stilu, kjer praviš da nimaš ničesar od promocije.
Sklepam, da se potem strinjaš, da je promocija Slovenije stran vržen denar? Slovenija bi torej morala ukiniti vsa sredstva za promocijo Slovenije? Sej ti (in ostali) itak nimate nič (direktnega) od tega....