Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
mater vam tumpasto, a faking politiki majo pa lahko ne vem kakšno penzijo. ko bi vsaj kaj naredili za to, kar dobijo!! pa še ne vem vse kdo. nekdo, ki je za Slovenijo nekaj naredil ... ki jo je spromoviral, in smo bili v končni fazi ponosni nanj in ponosni rekli - jap, sem tako kot on, Slovenec, to pa nič ne šteje ...
Primož in vsi športniki pa se borijo za to, da ne bodo po koncu športne kariere ostali nepreživljeni. kdo govori o tem, da bi radi imeli 5000 € penzije. kdaj je to rekel? se ne spomnim tega. se pa bori samo za to, da bi dobivali neko premijo po končani športni poti. in glede na to, kam vse gre danes denar, mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi nekaj tega denarja dobili tudi oni. pa ne vsi športniki, ampak res vrhunskega kova (Čop, Kozmus, Košir ... )
sej je vseeno, jaz mu dam prav!!
Mater si tumpast- pač uporabil sem tvoj izraz....
Kozmus (in tiči njegovega profila in formata) se je sam odločil za tako življenjsko pot. Sej je imel možnost bit keramičar, malar, lahko bi burgrerje flipal, ipd...
To kar on dela, dela (oz. vsaj naj bi, če ne je pa tumpast) z veseljem - za razliko od 96% ljudi. Če pač njegov šport ni lukrativen, naj sam sebi pripiše, ne pa državi. A zdej bodo pa smetarji, administratorke, fizikalci, ipd. tudi lahko zahtevali, da naj država še za njih poskrbi.... Jebiga, v šolo bi hodili, ali pa bili bolj iznajdljivi. Pa da ne boš rekel, da tu ni primerjave, saj Kozmusi delajo promocijo državi. Evo ti primerjave: A bodo Marko Milič, Zahoviæ, ipd tudi zahtevali (pa so naredili za Slo 10000000000 krat več kot Kozmus za moje pojme-seveda v smislu promocije Slovenije)?? Ne nebodo, ker so za svojo existenco sami poskrbeli-pač so izbrali donosen šport....
Ne rečem, da Kozmus ni naredil nič, naredil je nekaj in zato dobil od države, mislim da več kot 30.000 EUR, samo za medaljo.
Kdo misliš, da mu je plačal treninge, prispevke, kdo mu je dal plačo, kdo ga je pošiljal na razna tekmovanja,....???
Pa še Peking je videl na račun države....
Dobil je DOVOLJ in svojem prispevku k rapznavnosti naše ljube državice, še preveč.
Če pa zdaj še kdo misli drugače, pa naj si rezervira termin pred Namo in ga jaz osebno pridem izšamarat... al pa običslepat, če je komu angleščina razumljivejša od nešeg jezika.