Outlook Express in WIN XP - SLO

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Mi lahko kdo pove preverjeno rešitev, kako bi spremenil Outlook Express nazaj na slovenski jezik, zdaj je namreč angleški. Res pa je, da se je pred časom sam spremenil (najverjetneje kakšni updati) na angleškega. Pa tudi Windows XP Home Edition so pol slovenski pol angleški. Je pa nameščen SP3.

Skratka, prosil bi za pomoč, da bi imel vse normalno slovensko. Se da to kako elegantno in hitro rešiti? Sem nekaj iskal po netu, ampak je težava, da računalnik ni pri meni in ne morem nič testirati...

lp

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Dejansko jezik povozi update IE. Tole spodaj deluje preizkušeno. Mislim da je zelo lepo razloženo.
Lp,

s slo-tech
SLO-TECH

Rešitev za težavo z angleškim Outlook Expressom v slovenskem o.s. Windows XP je opisana spodaj:

- Presnemi datoteke: ACCTRES.dll, BROWSELC.dll, MSOERES.dll iz računalnika kjer je Outlook Express slovenski (Različica vseh treh datotek je v. 6.0.2600.0, jezik je slovenščina)

Zbrane datoteke so tudi na spodnji povezavi:

http://www.mawasti.net/online/support/LIP/LIP.rar

- Zaženi operacijski sistem v varnem načinu, opis postopka zagona v varnem načinu najdeš na naslednji povezavi:

Opis možnosti varnega zagona v operacijskem sistemu Windows XP
http://support.microsoft.com/kb/315222/sl

- Klikni Start -> Iskanje ter izberi iskanje po vseh datotekah in mapah (tudi skritih datotekah in mapah)

- Poišči in preimenuj naslednje datoteke: ACCTRES.dll, BROWSELC.dll, MSOERES.dll ter namesto starih datotek na njihovo mesto posnemi te, ki si jih presnel iz drugega računalnika (kjer je Outlook Express v slovenščini)

lahko si pomagaš s spodnji batch skripto:
-----------------------------------------------------
copy ACCTRES.dll %systemroot%\system32 /y
copy ACCTRES.dll %systemroot%\system32\dllcache /y

copy BROWSELC.dll %systemroot%\system32 /y
copy BROWSELC.dll %systemroot%\system32\dllcache /y

copy MSOERES.dll %programfiles%\Outlook Express /y
copy MSOERES.dll %systemroot%\system32\dllcache Express /y

pause

- Shrani spodnji reg. ključ ter ga zaženi. (ali pa zaženi lip.reg, če si prenesel datoteke z zgornje povezave)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\International]
"msimn.exe"="6.0.2600.0-6.0.9999.9999"
"wab.exe"="6.0.2600.0-6.0.9999.9999"
"iexplore.exe"="6.0.2600.0-6.0.9999.9999"
"explorer.exe"="6.0.2600.0-6.0.9999.9999"
"rundll32.exe"="6.0.2600.0-6.0.9999.9999"

(ko se pojavi opozorilo, ga potrdi)

- Ponovno zaženi računalnik v navadnem načinu ter preveri če je Outlook Express sedaj v Slovenščini

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem imel take težave in mi jih ni rešil odinštalacija in ponovna inštalacija jezika. Sedaj sem naredil po tej metodi in zaenkrat je tako kot mora bit.
Hvala @ermej.