Osnovnošolec drugega razreda v sošolce meče stole

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.143
113
Naša bo vse v šoli naredila, ko smo doma se samo zadeve pregledajo kaj dopoldne, potem pa si fraj. Če bo kdo v šoli preveč utrujal s tem, bodo mediji tam s kombiji.
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
13.gif
Torej, starš, katerega je otrok malce nezaineresiran za šolo, nima več pomoči šole, da bi v podaljšanem času naredil svoje obveznosti. No, sej se PB plača. Zaključek tega je samo ta, da za šolo in obveznosti nezainteresirani "mulci" padejo v svoj svet, če se jim starši ne morejo vsaki dan posvetiti nekaj ur po službi. In glede na to, da so službe niso več skoz od 6-14 ali 3-15.... 14-22..... ampak zelo različno, si spet z raznimi smernicami, ki zrastejo na zelnikih tistih, ki o določeni zadevi nimajo pojma- kopljemo sami sebi jamo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Najboljša sistemska rešitev v tem osnovnem primeru in v bananarepablik Sloveny , kjer živimo, bi bila celemu razredu razen povzročitelju kupiti čelade iz državnega proračuna.
smile-1.gif

Žal imamo res neumne zakone, moj otrok bo upam hodil v privat šolo, kjer ga ne bodo pretepali, bom pa pisno pooblastil učitelje, da lahko tudi kako vzgojno uporabijo, če je to potrebno, pa čeprav bo imel potem kako modrico na zadnjici.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

Ma starši so ubrisani no.
Seveda da lahko delajo nalogo v podaljšanem bivanju...tudi sam strmim k temu, nja čim več nareid v šoli, pa je cel dan frej. če ne naredi, žal odpade igra in prosti čas. SAmo pač v podaljšanem bivanju je samo igra. TAm so zaprti v učilnici in to je to. Zdej kdor naredi nalogo super, kdor ne pa pač ne. Pa po eni strani mi je čist ok, da jih učitelji v podaljšanem ne preganjajo. Naj pišuka mulci sami skužijo kaj je dobro in si malce organizirajo čas, ne da se popolnoma vsaka stvar s prstom pokaže! Za vsako stvar rabijo navodila, zato pa so tako nesamostojni. In ne, učitelji niso zato da jih učijo sporštavanja in obnašanja. Za to smo starši! Včasih je bil največji strah, če mi je učitelj rekel, da bo starešm povedal kaj sem ušpičil...če se to danes zgodi, pa nekateri trdite, da učitelj ni pravih "prijemov" uporabil. Ja pa pišuka dejte že odviti vatko od otrok no. Zadnjič na sestanku..2 razred...jao, nisem vedel a se naj smejim al jokam al kaj jaz vem, šokiran sem bil. 1x v tednu se jim zaradi telovadbe prestavi kosilo za eno uro. In takoj pripomba ene mamice...kako si to predstavljajo, če ne zmede preveč otroka da bo en dan pa 1 uro kasneje imel malico (pa imajo 4 obroke se razume) da otroci rabijo konstanten ritem. Mislim ne vem no. Nekdo se je pa pritoževal zakaj je taka gužva zjutraj v garderobi, da je to iz požarnega vidika zelo nevarno, ker so ena vrata zaklenjena. Ja verjetno je res, pa komet ti tudi lahko na glavo pade. Pa z roba zemlje tudi lahko padeš, ker je Aletr že ugotovil da je zemlja ravna.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.687
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Nove smernice v OŠ so, da se v PB ne delajo domače naloge, ker je namen PB izključno varstvo in ne delanje nalog. Če vaši otroci delajo naloge, je to izključno dobra volja dotične šole in koliko se jim da organizirati PB. Žal.

Od kod maš to? Ker nekako ne verjamem.

Bo najverjetneje spet kaka v stilu, da "javni uslužbenec ne sme dajati pravnih nasvetov - ergo: ne sme povedati številko vrat, kje se dvigne pravi obrazec za vlogo".

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Zato ne naredijo, ker nimajo delovnih navad, ker otrok nima v glavi, da če v šoli naredi nalogo, je doma nima. Učitelj reče, da je treba naredit nalogo, sam če se raje igra in raje čaka na mami in ocija, da se raje pol popoldne kuja zakaj more nalogo delat namesto podit se po igrišču, pol naj bo tako. Ko pa bodo starši na pravo noto pritisnili, bodo otroci naredili v PB nalogo. Tut moj otrok ne naredi vedno, ker ima trening Juda 2x na teden in atletiko. Ne naredi, ker ji časa zmanjka.
Najin trud je sedaj malo poplačan, ker ve da more čimprej naredit nalogo. Dejansko, ko prleti v flet je že za mizo in dela. Še enkrat, da smo to dosegli, smo rabili dve leti. Izpod črte je to nekje uro do dve na dan. Evo, koliko časa bi potem potreboval, če imaš dokaj normalnega otroka?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
.... Ko pa bodo starši na pravo noto pritisnili, bodo otroci naredili v PB nalogo. .

Točno tako.
Pa moj poklon in spoštovanje vašemu trudu malemu, saj ste očitno na pravi poti.
nahrung002.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Ah, ne pretiravi. Dejstvo je, da starši moremo sodelovat s učitelji. Pika. To pomeni da se dogovori o snovi kako pa kaj, o izletih in predvsem, ce tamalim kaj ne špila. Pri nas sem z učiteljico proti koncu šolskega leta v prvem močno zapel. Če bi bila učitelj, bi ga verjetno na tablo nabil. Rezultat je bil, da je komunikacijia me nama in ucitlco šepala. Sedaj, smo skor prijatli.
Poleg tega smo starši odgovorni, za otroke. Jebemu, sem imel mačka, skor brez spanca,.....lej otrok je rabil trdo roko za mizo in pika.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Se spomnim podobnega dogodka iz 4 razreda. Ena mi je najedala tolk časa da da sem zagnal stol vanjo (sicer brez poškodb, ampak ženske ne smeš udarit so mi rekli). Najprej sem dobil tako od učiteljice da se je tudi odtis njenih nohtov poznal na obrazu, naslednjo uro mi je razrednik na zagovoru populil desno stran "ta sladkih". Ko je ta stara doma videla da manjkajo sem jih dobil še od nje. No stolov nisem več metal sem pa bolj jezikal nazaj.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hysterical-1.gif

Floki, po današnjih smernicah, zakonodaji, predpisih, bi tvoj učiteljica in razdrenik letel iz službe, fasal ovadbo zarad poškod, JRM, ...... bla bla... par let zapora.... doma bi pa še mamo obiskal iz socialne, policije.....Tud tebe bi odpelja v popravni dom zarad neprimernega celo zločinskega obnašanja., Pa še uničevanja tuje lastnine. Da o izrednih sestankih na šoli in socialni sploh ne govorim.
evil.gif
V glavnem... nekaj tisoč evrov, nekaj let sodnije in postopkov, .... bla bla.

PS Drugače dam pa prav tebi in vsem ostalim sodelujočim.
zmaga.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Z vsem napisanim se strinjam...edino mogoče je celo kakšno premalo ujel, glede na to, da je jezikal še kar nazaj
grin1.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

Si ti starš ? Če si, potem že dolgo nisi bil na roditeljskem sestanku.

99% staršev ne bo samo priznalo, da njihov sin/hčerka ni svetnik.
Eni svojih otrok ne poznajo, drugih niti ne zanima, tretji so sami psihiči - ko dodaš še sistem, ki je v veljavi v Slo, potem dobiš "dobitno" kombinacijo, kjer ima otrok več pravic kot učitelj.

Ko se problematičnega mulca samo seli med OŠ se s tem samo odpravlja posledice, ne vzrokov.
Nekaj podobnega počne RKC s pedofilskimi župniki.

Ja sem starš, x4 od tega so trije v šoli.

Nazadnje sem bil na roditeljskem kak mesec (srednja šola), pred tem pa vsaj nekajkrat v osnovni. Priznam, da nimam strpnosti tistih nebuloz poslušat. Eni starši so posebej tečni. Raje imam individualne govorilne.

Res nihče ni svetnik, glede tega in take zaščitniške drže do otrok se moram včasih še z njihovo materjo prepirat (in se tolažim, da je to neka naravna ženska protekcija potomca).

Se kar strinjam, dodal bi še da otroka poznat je kar resen izziv (večina ljudi še sebe ne spozna dobro).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
večina ljudi še sebe ne spozna dobro
aplauz.gif

Da še malo dodam svojih misli. Letos je tavelka dobila razredničarko da se ji lahko tako reče.
Zelo sem bil vesel tudi roditeljskega, kjer je bilo jasno povedano, da:
- naloge so otrokova "služba", načeloma jih delajo v POB, vedno ni možno že zuaradi dejavnosti, ki se odvijajo v času POB (eni jih imajo več, eni manj)
- če je kdaj ne bo naredil ali jo bo pozabil narediti - nič zato, tudi skrb za ne pozabit je del procesa učenja (samostojnosti)
- učiteljica ne bo za vsak drek visela na easistentih in emailih, za komunikacijo starši/učitelj bo v uporabi beležka - skrbeti zanjo je dolžnost otroka
- otrok ne rabi šestih dejavnosti tedensko, naj ima še kaj od življenja, naj pa tisto kar počne (šola!) počne 100%
.
.
.
.
Mnenja sem tudi, da bi marsikateri froc RABIL kakšno zidarsko okol kepe da bi se sploh zbrihtal (hkrati pa bi si marsikateri starš zaslužil enak pristop).
Eni ga ne marate(jo), vseeno, tip za moje pojme kar dobro razmišlja... nekateri ki kličejo so pa...
hysterical-1.gif

http://val202.rtvslo.si/2016/09/nebuloze-pravna-mnenja-starsev/
http://val202.rtvslo.si/2016/09/joga-pilates-kitajscina-judo-kaj-pa-prosti-cas/

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Z vsem napisanim se strinjam...edino mogoče je celo kakšno premalo ujel, glede na to, da je jezikal še kar nazaj
grin1.gif

Saj sem jih tudi zaradi jezikanja dobil samo se zato ni nihče sekiral verjetno še najmanj jaz
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Nove smernice v OŠ so, da se v PB ne delajo domače naloge, ker je namen PB izključno varstvo in ne delanje nalog. Če vaši otroci delajo naloge, je to izključno dobra volja dotične šole in koliko se jim da organizirati PB. Žal.

No če je pa temu tako potem pa imamo mi v igri super OŠ, tebi pa predlagam menjavo, ker tole (PB je namenjeno izključno varstvu) je en new age kr3tenizem prve klase.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Se spomnim podobnega dogodka iz 4 razreda. Ena mi je najedala tolk časa da da sem zagnal stol vanjo (sicer brez poškodb, ampak ženske ne smeš udarit so mi rekli). Najprej sem dobil tako od učiteljice da se je tudi odtis njenih nohtov poznal na obrazu, naslednjo uro mi je razrednik na zagovoru populil desno stran "ta sladkih". Ko je ta stara doma videla da manjkajo sem jih dobil še od nje. No stolov nisem več metal sem pa bolj jezikal nazaj.

hysterical-1.gif

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

No če je pa temu tako potem pa imamo mi v igri super OŠ, tebi pa predlagam menjavo, ker tole (PB je namenjeno izključno varstvu) je en new age kr3tenizem prve klase.

Res je, in ti kr3teni sedijo na ministrstvu in pišejo smernice ... hkrati pa tudi delijo sredstva, ki so namenjena PB. BTW letošnje leto jih je SPET manj.
In tako prihaja potem do tega, da šole v PB izvajajo zgolj varstvo, tudi zaradi tega, ker morajo zaradi manj sredstev združevati otroke, pri 30+ otrocih različnih starosti pa ti kaj drugega kot varstvo niti ne moreš izvajati

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.803