Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik anker pravi:
Cerkev bi morala biti neprofitna organizacija in pika. V Svetem pismu piše; citat: Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.
Saj Cerkev je neprofitna organizacija če bi bila profitna bi plačal za vsak stvar - tako pa če poveš duhovniku da ne zmoreš daru za obred ti bo pač naredil zastonj.
Če pa te moti to da "moraš" plačati duhovniku 17€ za mašo te pa samo vprašam - koliko plače iamš? recimo da si končal faks in da imaš povprečno plačo cca 1k , duhovnik je ravno tako končal fax in dobi od države plačane osnovne prispevke za najnižji razred + (30x17) 510€ neto plače (o tega mora živeti in plačati vse stroške za župnišče,.....) + darovi-mašni nameni od pogrebov (recimo 2 mesečno) porok in krstov (recimo 4 mesečno) + enkrat mesečno pušca (ne verjamem da dobi več kot 200-250) in če sedaj seštejemo dobi za enako izobrazbo manj kot ti s tem da opravlja tudi verouk, obiske bolnih, karitativne dejavnosti ...... . Če te pa motijo darovi ljudi me prav zanima če si ti zavrnil denar od babice ko ti je kaj skrivaj potisnila v žep?
Ne vem pa kaj si hotel s citatom - to pomeni samo to da se naj ljudje zbirajo in se skupno zahvaljujejo ali prosijo Boga, sam pa veš da tam kjer je večja množica je zelo dobro da je lider ki pomaga usmerjat ljudi in zato je tukaj Cerkev. In če se ljudje zbirajo v cerkvah ali pa župniščih je potrebno pač te stavbe ..... tudi vzdrževati, graditi nove.