Osmrtnice!

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bemti, kaj se nisem spomnil na to, bi mu res zatežil. ker ni davčni zavezanec je vprašanje kako je s tem Razumem še nekak, da hoče plačilo za nekoga, ki je bil v cerkvi nazadnje ob krstu in se iz neke tradicije opravi cerkveni pogreb, da pa to reče za eno ženico, ki je roženkranc vsak večer mlela med prsti...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.431
2.526
113
SV SLO
Osmrtnice so "fejsbuk" za babice in dedke, ki ne obvladajo sodobnih tehnologij.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Ravno 2 tedna nazaj sem bil na takšnem pogrebu, ženska stara preko 80, več bila v cerkvi kot doma, saj ni bla zarad duhovnika ampak zaradi sebe - potem pa ti teži župnik za plačilo a si lahko konkreten da preverim če je blo res tako kot natolcuješ
10.gif

Ne, zmislil sem si, ker rad pljuvam preko Cerkve. V resnici niti na pogrebu nisem bil ampak na gasilski veselici.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Ko boš mel mal časa si preberi Življenje po smrti - mislim da je avtor dr. Moody pa me zanima če se boš potem še noca delal iz teh stvari.
Norca se delajo iz naivnih ljudi farji in dr. Moody, ne jaz.

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Citat:
Citat:

župnikova je samo ena pušca v nedeljo ostalo gre za cerkevm kurjavo, .....
Čakaj malo, a denar kurjo al kaj?

Cerkev bi morala biti neprofitna organizacija in pika. V Svetem pismu piše; citat: Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik anker pravi:

Cerkev bi morala biti neprofitna organizacija in pika. V Svetem pismu piše; citat: Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.

Saj Cerkev je neprofitna organizacija če bi bila profitna bi plačal za vsak stvar - tako pa če poveš duhovniku da ne zmoreš daru za obred ti bo pač naredil zastonj.
Če pa te moti to da "moraš" plačati duhovniku 17€ za mašo te pa samo vprašam - koliko plače iamš? recimo da si končal faks in da imaš povprečno plačo cca 1k , duhovnik je ravno tako končal fax in dobi od države plačane osnovne prispevke za najnižji razred + (30x17) 510€ neto plače (o tega mora živeti in plačati vse stroške za župnišče,.....) + darovi-mašni nameni od pogrebov (recimo 2 mesečno) porok in krstov (recimo 4 mesečno) + enkrat mesečno pušca (ne verjamem da dobi več kot 200-250) in če sedaj seštejemo dobi za enako izobrazbo manj kot ti s tem da opravlja tudi verouk, obiske bolnih, karitativne dejavnosti ...... . Če te pa motijo darovi ljudi me prav zanima če si ti zavrnil denar od babice ko ti je kaj skrivaj potisnila v žep?
Ne vem pa kaj si hotel s citatom - to pomeni samo to da se naj ljudje zbirajo in se skupno zahvaljujejo ali prosijo Boga, sam pa veš da tam kjer je večja množica je zelo dobro da je lider ki pomaga usmerjat ljudi in zato je tukaj Cerkev. In če se ljudje zbirajo v cerkvah ali pa župniščih je potrebno pač te stavbe ..... tudi vzdrževati, graditi nove.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Citat:
Uporabnik anker pravi:

Saj Cerkev je neprofitna organizacija če bi bila profitna bi plačal za vsak stvar - tako pa če poveš duhovniku da ne zmoreš daru za obred ti bo pač naredil zastonj.
Če pa te moti to da "moraš" plačati duhovniku 17€ za mašo te pa samo vprašam - koliko plače iamš? recimo da si končal faks in da imaš povprečno plačo cca 1k , duhovnik je ravno tako končal fax in dobi od države plačane osnovne prispevke za najnižji razred + (30x17) 510€ neto plače (o tega mora živeti in plačati vse stroške za župnišče,.....) + darovi-mašni nameni od pogrebov (recimo 2 mesečno) porok in krstov (recimo 4 mesečno) + enkrat mesečno pušca (ne verjamem da dobi več kot 200-250) in če sedaj seštejemo dobi za enako izobrazbo manj kot ti s tem da opravlja tudi verouk, obiske bolnih, karitativne dejavnosti ...... . Če te pa motijo darovi ljudi me prav zanima če si ti zavrnil denar od babice ko ti je kaj skrivaj potisnila v žep?
Ne vem pa kaj si hotel s citatom - to pomeni samo to da se naj ljudje zbirajo in se skupno zahvaljujejo ali prosijo Boga, sam pa veš da tam kjer je večja množica je zelo dobro da je lider ki pomaga usmerjat ljudi in zato je tukaj Cerkev. In če se ljudje zbirajo v cerkvah ali pa župniščih je potrebno pač te stavbe ..... tudi vzdrževati, graditi nove.
Ne bom se vtikal v drugi del posta, zmotila pa me je trditev, da ima duhovnik enako izobrazbo kot nekdo drug.. Lepo te prosim, ne poznam bolj nesmiselne diplome kot iz teologije.. Še vsak FDV študent naredi kaj bolj koristnega za družbo kot študent teologije.. Jezusa jajcat gor pa dol na faksu pa res ni vredno poimenovanja izobrazba.. Svašta od ljudi

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
S tem, da FDV-jevec nima glih zagaranirane dosmrtne službe kot far. Tudi ne zagarantiranega zastonj stanovanja, ki je ponavadi konkretna hiša in ne 20m2 garsonjera. Ko si zaželi nov avto mal pojamra in stare mamce že nosijo, saj za gospoda župnika pa se res ne spodobi, da bi se vozil v avtu starejšem od 5 let.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Ravno 2 tedna nazaj sem bil na takšnem pogrebu, ženska stara preko 80, več bila v cerkvi kot doma, saj ni bla zarad duhovnika ampak zaradi sebe -

Potem mi pa povej, zakaj se ljudje vozijo k maši k "svojemu" župniku, če le tega premestijo?

Kar se verouka tiče, vem za primere, ko ljudje vozijo svoje otroke 2, 3 fare daleč, ker jim lokalni far ne odgovarja.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Ravno 2 tedna nazaj sem bil na takšnem pogrebu, ženska stara preko 80, več bila v cerkvi kot doma, saj ni bla zarad duhovnika ampak zaradi sebe -

Potem mi pa povej, zakaj se ljudje vozijo k maši k "svojemu" župniku, če le tega premestijo?

Kar se verouka tiče, vem za primere, ko ljudje vozijo svoje otroke 2, 3 fare daleč, ker jim lokalni far ne odgovarja.
Jah, so pač otroci navajeni istega.....da ne rečem česa....
rolleyes-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Kva je, rajc... očitni ti ni vse jasno: Normalen folk mora preživkljat deco (tega farji ne, tudi njihove preživljajo drugi), avte si kupujejo sami, ravno tako stanovanja in hrano. Tudi elektriko za razsvetljavo svojih hiš si plačujejo sami.
Poleg vsega naštetega vse našteto plačujejo še farju.
crazy1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
In kakšna je razlika, če pride far še pred smrtjo mal pokasirat, al pa če umreš v prometni nesreči?

Je postopek sprejema v pekel kaj drugačen?

Ker kolikor osebno poznam goreče vernike, so to najbolj zlobni in požrešni ljudje...

nacek

Guru
13. okt 2012
2.966
613
113
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik anker pravi:

Ne bom se vtikal v drugi del posta, zmotila pa me je trditev, da ima duhovnik enako izobrazbo kot nekdo drug.. Lepo te prosim, ne poznam bolj nesmiselne diplome kot iz teologije.. Še vsak FDV študent naredi kaj bolj koristnega za družbo kot študent teologije.. Jezusa jajcat gor pa dol na faksu pa res ni vredno poimenovanja izobrazba.. Svašta od ljudi

No no ce si sposoben tud v parlament prides kot Irglova Eva

evil.gif