Osmrtnice!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mal bedno je tud zahvala župniku, pa zahvala službi, ki skrbi za pogrebe, pa trobentaču, ki je zaigral Tišino, pa pevskemu zboru itd. Saj so vsi plačani za to!!!
Men se tud noben ne zahval, ko mu pošto prinesem...

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Pa ej briga me a štekaš, najraj bi vidla, da me stresejo v reko Ganges pa da odplavam nazaj v Hiperborejo.

majč

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Ja lej razumem, da je to moški forum pa da vam manjka ženskih dovtipov in se morate potrjevat v vsaki temi, ni treba spet na isto foro odgovarjat, daj podaj še drug vidik in odgovori svojim letom primerno. Tema so pa osmrtnice.

majč

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Mal bedno je tud zahvala župniku, pa zahvala službi, ki skrbi za pogrebe, pa trobentaču, ki je zaigral Tišino, pa pevskemu zboru itd. Saj so vsi plačani za to!!!
Men se tud noben ne zahval, ko mu pošto prinesem...

Hno, ja. S tem se pa ne morem strinjati. Plačilo za opravljeno storitev in zahvala se ne izključujeta...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Pa ej briga me a štekaš, najraj bi vidla, da me stresejo v reko Ganges ...

majč
Tm not je že dost druge svinarije...
grims-1.gif

on topic: V zvezi z osmrtnicami sem opazil nekaj čudnega: ker osmrtnice berem 1x letno ali pa še to ne, ravno takrat, ko jih berem, not vidim parto od kakega znanca. Kot bi en porukal podzavest in rekel: "Ej, dej poglej med parte". Scary
crazy1.gif

Drugač je bla pa včasih fora, da si bral Delo, pol si pa rekel "Zdaj grem pa še gledat, komu so pasoše pobral." in odprl stran z osmrtnicami. Ta je črnohumorna.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ko si enkrat mrtu, je čist vseglih, kam stresejo tvoje ostanke. V Ganges, v Soro al pa v skret, vse na koncu postane nek mulj na dnu oceana, čez nekaj miljonov let, ko se stvari nakopičijo se pa Zemlja malo preobrne in te nek kasnejši rod kolne, ko koplje temelj za bajto in naleti na faket okamnine in se jebe z razbitjem le-teh in moli boga, da ga ne bodo kaki arheologi dobili, ker pol je gotof.
Duhovne stvari?
smirk-1.gif

Pamet v glavo pa mal razmislit: ko dovoda življenjske energije zmanjka (kri ne kroži več, izmenjave kisika za delovanje celic ni, transporta energentov po krvi pa tudi ne), počasi sinapse prenehajo z delovanjem in na koncu je duše natanko toliko, kot možganske aktivnosti: 0. Za tabo ostanejo samo še spomini na dela v glavah tistih, s katerim si imel kontakt. Ko umrejo še ti, za tabo ne ostane nič, razen pisnih virov. Ti pa o tvoji osebi povedo bore malo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Seveda moraš plačati farju. Ne moreš pustit pokojnika čakat na nebeški rampi, zaradi lastne uharnosti.
evil.gif

Zakaj bi pa bilo sploh treba kaj plačat? Kot da nima Cerkev nobenih prihodkov... Pa zakaj potem ne računajo vstopnine na nedeljske maše?

Najbolj gnil mi je prav primer, ki sem ga napisal, ko nekdo celo življenje hodi v cerkev vsako nedeljo, ob praznikih itd. Vsake toliko da kaj v pušico, da župnik nebi bil presuh, potem pa plačaš pogreb
bonk.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Pač farju rečeš, ča lahko izda račun. Če da, potem ok, če ne, rečeš hvala lepa in nasvidenje!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bemti, kaj se nisem spomnil na to, bi mu res zatežil. Razumem še nekak, da hoče plačilo za nekoga, ki je bil v cerkvi nazadnje ob krstu in se iz neke tradicije opravi cerkveni pogreb, da pa to reče za eno ženico, ki je roženkranc vsak večer mlela med prsti...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ko boš mel mal časa si preberi Življenje po smrti - mislim da je avtor dr. Moody pa me zanima če se boš potem še noca delal iz teh stvari.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Zakaj bi pa bilo sploh treba kaj plačat? a ti hodiš v službo zaradi tega ker ti je dolgcajt? Kot da nima Cerkev nobenih prihodkov... 100x predabatirano pa še zmer nimate pojma Pa zakaj potem ne računajo vstopnine na nedeljske maše? saj jo - ker se maše plačajo in to 17€,razen ene ki jo opravi za pokojne in žive farane vsako nedeljom če pa opravi več maš ima plačano samo eno

Najbolj gnil mi je prav primer, ki sem ga napisal, ko nekdo celo življenje hodi v cerkev vsako nedeljo, ob praznikih itd. in kaj ima to z 17€ kolikor stane maša - če pa človek pove da nima toliko denarja je pa zastonj Vsake toliko da kaj v pušico, da župnik nebi bil presuh, župnikova je samo ena pušca v nedeljo ostalo gre za cerkevm kurjavo, ..... potem pa plačaš pogreb
bonk.gif