Optika soglasje

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.328
12.811
113
Zanima me če dam soglasje čez 3 svoje parcele... Traso so kao vrisali ob robu ob cesti. kar je ok, za moje pojme.

ali si lahk recimo premislijo in vrežejo traso po sredini parcele. V prihodnje, ker kao soglasje imajo?? Ali je to potem nov dokument in soglasje ob spremembi trase?

5. avg 2011
1.078
211
63
Okolica Ormoža
Zanima me če dam soglasje čez 3 svoje parcele... Traso so kao vrisali ob robu ob cesti. kar je ok, za moje pojme.

ali si lahk recimo premislijo in vrežejo traso po sredini parcele. V prihodnje, ker kao soglasje imajo?? Ali je to potem nov dokument in soglasje ob spremembi trase?
Vsekakor se morajo držati vrisane lokacije. Če želijo spremeniti traso, te morajo zaprositi za novo soglasje.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.276
113
Pomurje

meni takšno soglasje predstavlja problem.
Vse stroške kakšnih premikov v tvojem primeru optike, če se seveda s tem sploh strinjajo, nosiš sam.
Za gradbeno če boš rihtal, boš rabil njihovo soglasje....

Jaz nisem pustil kopat po robu parcele, ker bom v kratkem delal močnejšo škarpo z večjo peto itd.
Niso bili navdušeni, ampak so skopali okrog moje parcele.

kemb

Majstr
7. okt 2018
906
917
93

Del pogodbe je tudi risba, kje bo potek trase.
To ti naj napisejo v pogodbo. Napisejo naj tudi, da v primeru poskodovanja mejnikov jih na njihove stroske postavi geometer, ce je tvoja cesta asfaltirana naj gradnja poteka vsaj 1 m stran od ceste, ce imas travo ti morajo pospraviti morebitno kamenje in izvesti zatravitev. Ne dovoli, da ti odpeljejo humus....

Ce bos imel parcele za gradnjo, ti naj pripravijo tudi cev na parcelo, ne samo cez parcelo.

Vse zapisi v pogodbo.
Ne smejo delati po trasi ki ni dogovorjena.

V nasem koncu smo imeli tako slabe gradbene izvajalce in je bilo noro tezko doseci, da so popravili škodo.

Drugace se zaradi gradbenega dovoljenja in njihovega mnenja ne obremenjuj. Ni problemov.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.276
113
Pomurje
Drugace se zaradi gradbenega dovoljenja in njihovega mnenja ne obremenjuj. Ni problemov.
Na firmi sem imel kar probleme oz veliko poti, da sta mi dva , ki sem jima dal služnost, podpisala dokumente.
Pa na par let se menjajo zaposleni in vedno znova iščem kontakte...

Ne dam več služnosti.

Z ostalim se stirnjam.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.328
12.811
113
Ne, trasa je del soglasja.
ja, trasa je vrisana in je načelno ok, je del parcele kjer je cesta in sem ze dal soglasje za javno pot, jaz se ne vozim po njej, nekaj sosedov pa se... naj to občina rihta. me ne briga. No in ob tej cesti bi tudi optiko vrezali, kar je tud okej. V grob ne bom nic nesel. Ena soseda pa za vsak cm jamra... podobna situacija s cesto ko pri men. Mi ni čist jasno...pa ne eletriko v zemljo pa ne cesto prepisat na občino pa ne optike... ne štekam čist.

mogoče pa lahk zemljo v grob s saboj neseš :D to je tud možno sam še ne vem.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kemb

Majstr
7. okt 2018
906
917
93
Na firmi sem imel kar probleme oz veliko poti, da sta mi dva , ki sem jima dal služnost, podpisala dokumente.

A to sta bili fizicni osebi, firma ali komunalna infrastruktura?
Ker pri komunalni infrastrukturi ni problemov pri mnenjih, problem pa znajo biti služnosti, kjer imajo preko tvojega zemljisca dostop do svojih parcel, his....

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.276
113
Pomurje
Ne firma firmi. Kot rečeno rešeno vse, samo po ljubljani in mariboru sem se moral vozit, da sem pravočasno dobil podpise, zaradi elektro kabla v zemlji

5. avg 2011
1.078
211
63
Okolica Ormoža
Pa na par let se menjajo zaposleni in vedno znova iščem kontakte...

Ne dam več služnosti.

Z ostalim se stirnjam.
Če bi vsi tako rekli, ne bi bilo možno napraviti niti enega omrežja. Ne smemo biti tako zadrti. Vsak se mora zavedati, da bi bil brez vode, kanalizacije, elektrike, telefona, interneta itd, če bi vsak lastnik zemljišča odklonil soglasje.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.486
2.276
113
Pomurje
Če bi vsi tako rekli, ne bi bilo možno napraviti niti enega omrežja. Ne smemo biti tako zadrti. Vsak se mora zavedati, da bi bil brez vode, kanalizacije, elektrike, telefona, interneta itd, če bi vsak lastnik zemljišča odklonil soglasje.
Se absolutno strinjam.
Ta ki prosi služnost naj v celoti prevzame stroške vso obdobje trajanja služnosti, če se lastnik odloči in hoče kaj spremenit na svoji zemlji.
Sem takoj za, ampak Rune ni želel tega dat v pogodbo

damirj

Guru
9. maj 2012
5.874
2.766
113
Se absolutno strinjam.
Ta ki prosi služnost naj v celoti prevzame stroške vso obdobje trajanja služnosti, če se lastnik odloči in hoče kaj spremenit na svoji zemlji.
Sem takoj za, ampak Rune ni želel tega dat v pogodbo
Za rune se že na veliko okoli govori, da delajo precej po svoje in mimo napisanega, zato se ni za čudit. Jaz tudi ne bi kar na lepe oči dovolil karkoli, bi pa tudi, če so na drugi strani zainteresirani seveda, forsiral, da se vključi v pogodbo tudi morebitne premike kasneje v prihodnosti. Saj pač logično, da sedaj ne vemo vsega kar se bo nekoč (lahko) zgodilo.