Oprema je v novem stanovanju ali ne?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:

nama so dal predračun za sedežno 12k€
594.gif

12 k€?? iz česa je bila narejena? a še mogoče leti zraven
shocked-1.gif

Še 1x (in zadnjič, ker se mi ne da več): Ali Audi, Mercedes &co. za 50.000 € + tudi letijo? Iz česa so pa narejeni?

Ja saj sprašuje kaj dobiš za teh 12k? Če še leti?

Kakor vem je razlika med Cliotom za 8k in audijem za 50+ v marsikateri stvari.

NE MOREŠ PRIMERJAT KAVČA PA AVTOMOBILA. Avtomobil ima funkcionalne lastnosti in še marsikaj... Razen če kavč res leti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Se mi zdi da je pri teh sedežnih podobno kot pri Hi-Fi robi - mala razlika v kvaliteti pomeni ogromno razliko v ceni.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:

nama so dal predračun za sedežno 12k€
594.gif

12 k€?? iz česa je bila narejena? a še mogoče leti zraven
shocked-1.gif

Še 1x (in zadnjič, ker se mi ne da več): Ali Audi, Mercedes &co. za 50.000 € + tudi letijo? Iz česa so pa narejeni?

Ja saj sprašuje kaj dobiš za teh 12k? Če še leti?

Kakor vem je razlika med Cliotom za 8k in audijem za 50+ v marsikateri stvari.

NE MOREŠ PRIMERJAT KAVČA PA AVTOMOBILA. Avtomobil ima funkcionalne lastnosti in še marsikaj... Razen če kavč res leti.

Tudi ne moreš primerjat avtomobila in stanovanja. Stanovanje je verjetno po mnenju večine ljudi bolj uporabno kot avtomobil za ceno stanovanja. Komur pomeni podpisana in kakovostna sedežna bo dal toliko zanjo. In sploh ni pomembno kaj drugega bi lahko dobil zanjo.

Sicer pa se strinjam z MrDaco-m, zna bit zadeva podobna kot pri HiFi opremi, ampak le ne tako izrazito.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Samo ne zastopim, kako se na sedežni za 12 jurjev sedi bolje kot na eni za 2 (pa že ta cena je ultra velika).

Glede na dosedaj videno so tisti oh in sploh dizajnerski ter fensi kavči (ter seveda ultra dragi) še posebej neudobni za sedenje. Ko dizajn prevlada nad uporabnostjo ... tako da ne bi jaz kavčev primejrav s hi-fijev. Dražji hi-fi se garantirano bolje sliši, pa tudi če ne tako oh in sploh. Za kavče pa to ne morem trdit.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Samo ne zastopim, kako se na sedežni za 12 jurjev sedi bolje kot na eni za 2 (pa že ta cena je ultra velika).

Glede na dosedaj videno so tisti oh in sploh dizajnerski ter fensi kavči (ter seveda ultra dragi) še posebej neudobni za sedenje. Ko dizajn prevlada nad uporabnostjo ... tako da ne bi jaz kavčev primejrav s hi-fijev. Dražji hi-fi se garantirano bolje sliši, pa tudi če ne tako oh in sploh. Za kavče pa to ne morem trdit.

Saj nima smisla...

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Citat:

Ne vem, audi za 50 k eur bo šel brez problema ob rednem servisiranju prek 300 000 kilometrov, česar 2 pežoja 407 po 25 k eur ne bosta zmogla...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Denis, ne brcaj v prazno. Tudi marsikateri pižo je že šel čez to kilometrino. Res pa bo po vsej verjetnosti v slabšem splošnem stanju.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah vrednosti kavča se do neke mere plača v navezi tudi s kakovostjo materiala, udobnostjo in podobno. Vendar potem se pa naenkrat zanče plačevati samo še model in morda znamke.
Sej pri cunjah je enako. maš poceni cote, ki niso ne vem kaj dobre, služijo svojemu vremenu, potem imaš dražje iz boljših materijalov...na koncu verige imaš pa dizjnerke cunje z imenom...[censored] ga, kdor je to pripravljen plačatu kar naj. Osebno mislim, da je sedežna za cca 5k€ več kot odlična, čeprav sem že videl modele sedežnih po 12k € in so ble fantastične ampak mi je žal neumno toliko dati za sedežno.

Drugače bi se pa rad vrnil k hrani.
A lahko prosim še meni razložite kako je možno z 200€ na mesec za dva priti čez z hrano pa da seveda nisem lačen?
Pa ne mi o šparovih kosilih za 2€. Ta so 2€ samo na tabli, greva pa zadnjič z drago lepo jest, pa si vzamem zraven še juhico, pa solatko, kos kruha, nekaj za pit...no za dva naju je lepo prišlo 12€.
Sori 4je čevapčiči in žlica krompirja zame osebno ni kosilo - je pa to 2€ ja
bonk.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
My ass, fotrov 307 je malo pred generalno, pa ima redne servise in to pri 122 k km, kolegov 407 še ni imel 100k km, pa je turbino menjal, pa zna avto vozit po pameti, pa ta dva sploh poceni nista glede na to, kaj nudita....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

Morda pa vemo, zakaj smo pripravljeni toliko plačati.
crazy1.gif

daj prosim razsvetli me, ker mi res ne gre v glavo da nekdo kupi pasjo uto po imenu garsonjera za ceno stanovanjske hiše izven lj

Ravno zaradi LOKACIJE.

Pa lahko je lokacija bilokje v LJ, pa magari da je na Dunaju, pa ne kupim te pasje ute.

Raje 20km stran od mesta, pa imam bajtico, kjer si lahko vsak vikend čevape pečem, ne pa garsonjera, kjer še prdnit nebi upal, v strahu da se zadušim.

20 km iz mesta za ceno garsonjere v emstu NE dobiš hiše, razen če je hiša totalen poden ali pa lokacija čisto mimo...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
V okolici Mb je vsaj kako leto ali dve nazaj to bilo čisto mogoče, res pa da ni vseeno kje iščeš. Kje na ravnem, ob glavni cesti itd. ... res ne dobiš za ceno garsonjere prav veliko, kje v hribih pa se da. Trgovine, pošte in podobnega ni pred nosom, je treba sesti na kolo ali pa v avto. Torej pač daš ene stvari na vago ko se odločaš kje pa kako.....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ti si kr reži ja, nimaš pojma kolko je takih ko bodo za mišji brlog sredi lj plačali nekaj k€/m2, samo da bodo u lublan
smirk-1.gif

Morda pa vemo, zakaj smo pripravljeni toliko plačati.
crazy1.gif

daj prosim razsvetli me, ker mi res ne gre v glavo da nekdo kupi pasjo uto po imenu garsonjera za ceno stanovanjske hiše izven lj

Ravno zaradi LOKACIJE.

Pa lahko je lokacija bilokje v LJ, pa magari da je na Dunaju, pa ne kupim te pasje ute.

Raje 20km stran od mesta, pa imam bajtico, kjer si lahko vsak vikend čevape pečem, ne pa garsonjera, kjer še prdnit nebi upal, v strahu da se zadušim.

20 km iz mesta za ceno garsonjere v emstu NE dobiš hiše, razen če je hiša totalen poden ali pa lokacija čisto mimo...

odvisno iz katerega mesta
smile-1.gif

samo verjamem da lahko dobiš 20 km od obvoznice hišo za 130k eurov (enosobno stanovanje)

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
My ass, fotrov 307 je malo pred generalno, pa ima redne servise in to pri 122 k km, kolegov 407 še ni imel 100k km, pa je turbino menjal, pa zna avto vozit po pameti, pa ta dva sploh poceni nista glede na to, kaj nudita....

seveda ja..vi štajerci se tako znani , da vozite kao "nove avte iz nemčije in avstrije"..potem pa pozabite prištet 400kkm, kolikor imaja v resnici prevoženo..potem pa butasta vprašanja--pri 120 k km bo imel generalno..kaj je narobe?? loleki
tongue-1.gif

aja..sedežno za 12 jurjev ne bi nikol kupil..mam raje mojo, ki je bila takrat enih 600 jurjev sit, pa ima vse..od pravega usnja do elektrifikacije..čist je dobra za 1 uro zviranja po njej
stupid-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
miško, malo te je sesulo razumevanje tehnike in razvoja, kar pri avtomobilih v večini je da se opraviči takšna cena . . seveda tudi manjša serija. Image znamke seveda tudi plačaš a ne toliko kot hočete nekateri prikazati... Torej kaj podraži avto, razvoj - tehnika, materiali, kakovost (to je sicer relativno, a za mercedes vem da imajo kup med faznih kontrol in končnih itd itd - kar seveda ni 100% garancija da kaj ne crkne, a vseeno)...in seveda ce proizvajalec od pod izvajalca zahteva kakovst, tudi neki del dražje plača... In to so razlike...velike.

Sedežna pa...hm, ne vem no, tam pa je dosti blefa in še več imena. Seveda je razlika med stolom za 30 € in tisitm za 100€ ampak ne me jebat z nekim stolim za 1000€ in vec.
Seveda kuhinjo lahko zelo podražijo aparat, men je pinifarina huda ni kej, vejretno tudi cena (Gorenje) ampak zarad tega snicli ne bodo boljsi
wink-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
miško, malo te je sesulo razumevanje tehnike in razvoja, kar pri avtomobilih v večini je da se opraviči takšna cena . . seveda tudi manjša serija. Image znamke seveda tudi plačaš a ne toliko kot hočete nekateri prikazati... Torej kaj podraži avto, razvoj - tehnika, materiali, kakovost (to je sicer relativno, a za mercedes vem da imajo kup med faznih kontrol in končnih itd itd - kar seveda ni 100% garancija da kaj ne crkne, a vseeno)...in seveda ce proizvajalec od pod izvajalca zahteva kakovst, tudi neki del dražje plača... In to so razlike...velike.

Sedežna pa...hm, ne vem no, tam pa je dosti blefa in še več imena. Seveda je razlika med stolom za 30 € in tisitm za 100€ ampak ne me jebat z nekim stolim za 1000€ in vec.
Seveda kuhinjo lahko zelo podražijo aparat, men je pinifarina huda ni kej, vejretno tudi cena (Gorenje) ampak zarad tega snicli ne bodo boljsi
wink-1.gif

Prvič: če sem jaz miško, si ti kmetavz. Nič me ni sesulo. Samo ne da se mi ukvarjat z ljudmi, ki ne razumejo drugačnosti in ki jim je kakovost bivanja španska vas.

Vprašaj se samo: koliko sedežnih v enem letu zgubiš pri enem mercedesu?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
haha, tipu se je pa malo res
stupid-1.gif

primerja Audija pa Mercedesa z enmu kavčem, ki ima mogoče kao en kvazi podpis ..in košta 12 kk€, avto pa 50 K€..LOL

dej ne oglašaj se, stupido..razen če ne delaš kakih prikritih reklam tlele