opozorila o prekoračeni hitrosti ?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Na povezavi, ki sem ti jo dal, to lepo piše.
Se pa strinjam z Zakonom, da navigacijska naprava je zato, da te pripelje do cilja, ne pa zaradi radarjev.

LP

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Katera naprava pa je to? Bilo bi zelo preprosto in seveda zazeljeno, ce bi si lahko sedaj posodobil moj stari televizor z digitalnim.
Naprimer : Posodobitev programske opreme in kartografije za naprave iGO-638 B kupljenih pri TUŠU - Razlika je po vstavitvi spominske kartice zelo občutna !

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Na povezavi, ki sem ti jo dal, to lepo piše.
Se pa strinjam z Zakonom, da navigacijska naprava je zato, da te pripelje do cilja, ne pa zaradi radarjev.

LP

Ker je bil tudi odgovor ,da bi moralo delat - sem pridobil še zelo konkreten odgovor,da ne dela. Je to kaj napačnega,če sem to posredoval naprej ?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če imaš navigacijo zato, da te opozarja na prekoračitev hitrosti, potem si zmontiraj v avto hamer, da te bo vedno tresnilo po glavi, ko boš prehitro vozil. Kake finte imate eni, da dol padeš. Kaj pa manjka POI točkam stacionarnih radarjev? Večina nas ima navigacijo zato, da nas pripelje na cilj, ne pa da nas opozarja o radarjih.
Res kako velike finte,če bo torej večina uporabljala še avtokarte,bom moral dobiti dovoljenje za nabavo navigacije,posebej pa še,da bo ta imela dodatke,kot so (nima smisla da jih naštevam). Če neznaš,nemoreš,nočeš človeku pomagat z nasvetom,se iz njega ne rabiš norčevat ali ga imet za bedaka.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kdo pa ti je rekel, da bi moralo delat. Prav nobeden. To o čem ti govoriš je speed asistent in pri navodilih se to lepo vidi, da to podpirajo samo novejše naprave. Opozorila na radarje pa podpirajo vsi nuviji, samo radarje je potrebno naložit. Ne poznam nobene naprave, ki bi to imela že v karti.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sploh ne, edino pravilno si ravnal, da se ne boš sekiral zaradi tega.

LP

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Nobeden mi ni karkoli rekel,napravo sem pred par dnevi dobil v roke z nalogo da jo posodobim (karte,itd). Računal sem, da bom o tem največ informacij dobil na forumu (kaj se lahko,kaj se ne more),dobil pa sem odgovore: mora delat,ne dela,pa tja do kladiva,ki bi zadevo rešila. Ob današnjih dohodkih (manjšina je zadovoljna) je danes pri nakupu opreme potrebno izbrati nekaj takega,ki ne bo po kratkem času za v kanto,vem,to ni pogodu proizvajalcem ali se najdejo uspešni posamezniki,ki jim včasih kaj uspe izboljšati, podaljšati. Lahko bi še kakšno dodal na račun kart (črnih in belih). Priznam,da sem z navigacijo na začetku,ampak koliko vidim je na tem področju (tudi še kje) pravi pragozd in težko se je znajt v njem.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
571
6
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mora delovat. Vklopi zvočna opozorila in ko se približaš točki bo piskalo.

Pa kaj piše v odgovoru ?
Mora delat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Seveda mora delati, samo pred tem si moraš POI točke za radarje gor naložit. Ne razumem kaj bi sploh rad povedal. Še enkrat ti bom pojasnil, da vsi nuviji podpirajo opozorila na prekoračeno hitrost pod pogojem, da imaš NALOŽENE točke. POI točke so brezplačne in jih dobiš tudi na tem forumu. Zakaj pri milem bogu vsi takoj navalite z vprašanji na forum, če pa za vsako napravo obstajajo navodila, ki jih je pred uporabo potrebno PREBRATI. Če pa se že kdo dela norca se delaš ti iz nas, ki ti že celo dopoldne dopovedujemo kako in kaj dela.
jezen.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mora delovat. Vklopi zvočna opozorila in ko se približaš točki bo piskalo.

Pa kaj piše v odgovoru ?
Mora delat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saj deluje, samo ti ne znaš naložit, torej ni problem v napravi.
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/14807/page/0/fpart/1/vc/1

Na tem linku imaš navodila in link do POI točk, naložit pa jih moraš s programom POI loader.

In preverjeno dela na Nuvi 350.

I

Izbrisan uporabnik #488

Drugače se pa strinjam, da je "želja" po opozarjanju ne preveliko hitrost neumnost.

Takim bi morali vzeti izpit, če ne znajo gledati tabel ob cesti.

Nadalje se problem pojavi, ko so podatki v karti glede omejitev napačni ali neažurni. A bo tedaj šofer vozil 90 skozi naselje, ker ga naprava ni opozorila na omejitev?

Sicer pa je Nuvi350 že precej star model, mislim da gre za sploh prvega iz serije Nuvi.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Nobeden mi ni karkoli rekel,napravo sem pred par dnevi dobil v roke z nalogo da jo posodobim (karte,itd). Računal sem, da bom o tem največ informacij dobil na forumu (kaj se lahko,kaj se ne more),dobil pa sem odgovore: mora delat,ne dela,pa tja do kladiva,ki bi zadevo rešila. Ob današnjih dohodkih (manjšina je zadovoljna) je danes pri nakupu opreme potrebno izbrati nekaj takega,ki ne bo po kratkem času za v kanto,vem,to ni pogodu proizvajalcem ali se najdejo uspešni posamezniki,ki jim včasih kaj uspe izboljšati, podaljšati. Lahko bi še kakšno dodal na račun kart (črnih in belih). Priznam,da sem z navigacijo na začetku,ampak koliko vidim je na tem področju (tudi še kje) pravi pragozd in težko se je znajt v njem.

Vse se da naredit z to napravo, ampak ti noben tega ne bo javno pisal. Lahko posodobiš vse na zadnjo verzijo karte, lahko posodobiš vso programsko opremo, lahko posodobiš vse radarje...Kot je že nekdo rekel, če ne znaš, ne grajaj proizvajalca, ker nima nič s tem.
uf-1.gif

subboxcb

Pripravnik
12. nov 2011
34
4
8
Ljubljana
Živjo.
mene zanima, ali je mogoče v Garminu 2595 nastaviti zvočno opozorilo o prekoračeni hitrosti na višjo toleranco? Sedaj zapiska že, ko prekoračiš hitrost za 1km/h. Rad bi naprimer nastavil da me opozori recimo pri prekoračitvi hitrosti za naprimer 5% od dovoljene.
Hvala ta odgovor.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Dalo bi se, samo je potem potrebno za vse ceste dvigit hitrost kar je pa ogromno dela.
Če bi si to naredil na cesti po kateri se vsakodnevno voziš še gre pogojno skozi ampak porabil boš ogromno časa za ta podvig.
V Wiki za Garmin imaš link kamor lahko pišeš za novosti in jim tam napiši za to funkcijo, da bi lahko spreminjal način opozarjanja na prekoračeno hitrost.

subboxcb

Pripravnik
12. nov 2011
34
4
8
Ljubljana
Živjo.
mislim da ima to iGo rešeno z vpisom v UI. Sem mislil, da mogoče kdo pozna kak trik, kako spremeniti sedajšje 100% opozorilo na recimo 110. V kaki sistemski datoteki?
Ker drugače sem že sam ugotovil da ne gre po običajni poti
smile-1.gif

hvala vseeno.