Ali je naredila prav ali je bila nora?
Še mojih pet centov o moralni upravičenosti:
Znanka je živela dvajset let v partnerski zvezi. Ta partner je pred kakim letom umrl brez oporoke. Na računu je imel nekaj deset tisoč evrov in znanka je bila na tem računu pooblaščena. Partner tudi ni imel nobenih znanih sorodnikov. Po njegovi smrti je imela ta znanka neke moralne pomisleke, kao da bi mrtvega okradla in računa ni izpraznila. Sedaj pa znanka pravi, da sodišče išče tretji dedni razred sorodnikov in da se to lahko vleče še nekaj let, preden bodo njej priznali dediščino.
Sedaj pa vprašanje. Ali je naredila prav ali je bila nora? Po mojem mnenju je bila nora, nekateri se pa s tem ne strinjajo.
mrtveca sploh ne moreš okrasti... če nebi bila baba bi ji bilo to jasno in nebi imela teh problemov...Točno tako mislim tudi jaz. Ko sem jo vprašal, kaj vraga je mislila, je odgovorila, da se ji je zdelo, da bi okradla mrtveca. Kaj češ, ženska psiha... In moja ji v tem pritrjuje.
Najprej - računa ne moreš kar izpraznit, pa tud če si pooblaščen. Oz. lahko ga, samo ni glih zakonito.
Še mojih pet centov o moralni upravičenosti:
Znanka je živela dvajset let v partnerski zvezi. Ta partner je pred kakim letom umrl brez oporoke. Na računu je imel nekaj deset tisoč evrov in znanka je bila na tem računu pooblaščena. Partner tudi ni imel nobenih znanih sorodnikov. Po njegovi smrti je imela ta znanka neke moralne pomisleke, kao da bi mrtvega okradla in računa ni izpraznila. Sedaj pa znanka pravi, da sodišče išče tretji dedni razred sorodnikov in da se to lahko vleče še nekaj let, preden bodo njej priznali dediščino.
Sedaj pa vprašanje. Ali je naredila prav ali je bila nora? Po mojem mnenju je bila nora, nekateri se pa s tem ne strinjajo.
Bolj se mi poraja drugo vprašanje, niti ne toliko ali je moralno pravilno storila temveč kaj je mislila da bo dosegla s tem? Namreč vedela je da ni nikjer nobenih sorodnikov, vsaj ne v stikih (od vrednih tega premoženja), dvajset let je z njim živela torej se je zavedala da je upravičena do vsega tega. Nevem kaj je hotela? Izpast pravičnik? Mati Terezija? Da bi na koncu rekli ohhhh kako pošteno od vas, ampak vi gospa, vi ste upravičeni do vsega skupaj? Bolj se mi zdi kot iskanje pozornosti in potrditve, zdaj pa ga je dobila v rit ker se bo vse skupaj verjetno zavleklo hkrati pa ji bo celo morda vmes vletel še kak nepričakovan scenarij
To kar si napisal, so ene navadne gluposti moralistov. Na smrtnici pokojnika so navedene osebe (potencialni dediči), kateri lahko prevzamejo skrb nad pokojnikovim premoženjem do pravnomočnosti sklepa o dedovanju. Tudi vozilo lahko uporabljajo, še več ... vozilu lahko tudi podaljšajo registracijo na umrlo osebo.Včasih me tale forum negativno preseneti.
Vsak kmet ve, da so stvari pokojnega s katerimi ne smeš razpolagati po njegovi smrti, dokler ni končana zapuščinska razprava. In prva takšna reč v vrsti je njegov denar na banki. Halo?
(Imam žlahtnika, ki je bil edini dedič in pooblaščen na računu pokojne. Na sodišču mu je sodnica postavila vprašanje, če bi rad šel v zapor, ker je z njega dvignil denar.)
Ko je teti umrl mož, je njegov avto pustila parkiran v garaži. Ene tričetrt leta ga ni premaknila niti za pol metra. Halo?
Dobro jutro Toncek a si se streznil? No zdaj pa se enkrat preberi neumnosti ki si jih vceraj pisal. Vidim da ti pravo ne gre najbolje ampak nima veze, nismo vsi za vse. Ti odpuscam za te nesramne besede. Sicer pa verjemi da bolj fer cloveka od mene tezko srecas in ravno to bi naredil tocno zaradi tega ker je prav (v tej situaciji)
Mrtvi osebi so prodali hišo?vidim, da se nekateri tu kar spoznate na dedno pravo, pa me zanima, kaj pa, ko ima pokojnik na banki odprte trajne naloge, ali ti tudi prenehajo veljati z dnem smrti. (ker pred leti so nekomu prodali bajto zaradi 128€ dolga..)
ah , pustmo to, ti nisi nekdo od tistih, ki sem jih označil da se spoznajo na dedno pravo ...Mrtvi osebi so prodali hišo?