Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Sem prvi, ki zagovarja redno čiščenje brez izjem, sinko.

Za to smetenje tu sem tudi jaz med prvimi, če ne edini, opozoril (javno, če je kdo zasebno, ne vem).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik iken pravi:
Pozdrav!

Smeti gor ali dol. Še enkrat, meni zadeva dela. Moj namen ni farbat ljudi. Odločitev je vaša.

L.P.

Tudi meni zadeva dela brez da bi kaj kupil.. Samo en cegu dam pod gas, pa se takoj pozna 15%...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Koji [cenzura] si ti, da moraš opozarjat s posti? Imaš tipko opozori moderatorja, če si že taka jebena mati tereza.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Obnašanje!
jezen.gif

Nazadnje uredil moderator:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik iken pravi:

A se meni samo zdi, ali pa nekdo pridno briše določena sporočila.

Tako je, i tako mora da bude.

Če ne zaleže pri sporočilih se pa še uporabnika pobriše (tudi zanimivo).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ne gre se za cenzro ampak kulturo obnašanja! To kar si napisal ne sodi nikamor (upam da se tudi sam strinjaš).

Če se pa komu pobriše reklamo pa..naj se le ta obrne na lastnika spletne strani in mu bo postavil reklamo na ustrezno mesto, seveda vemo kaj to pomeni.

(Če bi dodotičnega 'reklamarja' piršla ena firma in mu na hišo obesila svoj reklami pano...dvomim da bi mu bilo všeč. Za primerno odškodnino pa...bi se verjetno kaj zmenila).

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ne gre se za cenzro ampak kulturo obnašanja! To kar si napisal ne sodi nikamor (upam da se tudi sam strinjaš).
V to temo seveda ne spada (kar opozarjam že ves čas), spada pa k prejšnjemu sporočilu. (sem se spustil na njegov nivo, kot se reče)

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zakaj je Petrol nekakovoste in zakaj je Agip "dober".

Vsak je nekaj pameten kaj in kako ko ga vprašam to vprašanje začne vsak še bolj pametovati da so različni aditivi, nikjer pa nobenih dejanskih dokazov, testov...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dejstva:
Ista cisterna oz. Rezervoar na Serminu
Aditivi v cisterno pred/po polnjenju.
Verjetno niso isti.
Simple as that.
Baje bo tudi v Sloveniji kmalu prosto oblikovanje cen naftnih derivatov, saj smo zadnja država v EU z državno regulacijo. Bomo videli potem, kaj bo. Ne pričakujem drastičnih znižanj.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kako pa ves kaksne aditive daje agip in kaksne petrol in zakaj je eden boljsi od drugega? Te aditivi so kaj za viskoznost ali kaj drugega, kaj je njihov namen?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz že od pamtiveka hodim na petrol. Vsi avti pri hiši tudi. Nikoli nobenega problema...kakor tudi ne če kje tankam drugje.

Saj ne more biti razlike če vsi jemljejo iz istih rezerv...

Jolko...ne splača se spuščat na tak nivo....

Poznaš ta pregovor: Ne prepiraj se z bedakom, ker ljudje mogoče ne bojo opazili razlike.

wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Baje bo tudi v Sloveniji kmalu prosto oblikovanje cen naftnih derivatov, saj smo zadnja država v EU z državno regulacijo. Bomo videli potem, kaj bo. Ne pričakujem drastičnih znižanj.

Zabimivo. Jaz po drugi strani ne pričakujem drastičnih povišanj
crazy1.gif

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Včeraj prvič tankal bencin na Shellovi samopostrežni v Grazu. 1.298€/l,plačal z maestro, pa še lepo v slovenščini je vse pisalo... Škoda res, da je naša država tko požrešna, ker ne vem če so trenutne cene ravno najbolj optimalne za max prihodke iz naslova trošarin...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj pravim... Kmalu bo enak sistem tudi pri nas... Samo me zanima ali bo vlada še zmeraj vsakih 14 dni spreminjala znesek trošarine ali bo ostala na fiksnem tako kot pri sosedih... Če bo slednje se bojim da bo maksimalno dopustni s strani EU...
cry12bpy.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Zabimivo. Jaz po drugi strani ne pričakujem drastičnih povišanj
crazy1.gif

Kar pričakuj jih. Naši naftarji že od pamtiveka jamrajo, da imajo prenizke marže in premajhen dobiček glede na primerljive zahodne družbe. Poleg tega vse o tem pove dejstvo, da imajo naftarji VEDNO postavljeno najvišjo dovoljeno maržo. Tiste pravljice o delovanju trgu in popolni konkurenci si v Sloveniji lahko zatakneš za klobuk.