Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Ko je že toliko govora o tankanju pri jodlarjih v tej temi...

Kdaj, oz kateri del dneva, so cene tam najnižje? Predvidevam da tam okoli 12.00 ko je tudi najmanj prometa?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Na kateri pumpi v Celovcu je najcenejši bencin?

Ljubljana-Salzburg. Kolikor vidim, je Ljubelj še normalno prevozen, tako da se bolj splača iti po tej poti, saj je 50 prevoženih km še vedno manj kot plačilo Karavank?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.444
425
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kdaj, oz kateri del dneva, so cene tam najnižje? Predvidevam da tam okoli 12.00 ko je tudi najmanj prometa?

Bi blo logično, ampak kadar sem bil dlje časa gor, sem opazil ravno nasprotno: okrog poldneva najvišje cene, nižje pa zjutraj in proti večeru. No, saj po svoje je tudi to logično: večina je čez dan v službi, tankajo pred in predvsem po službi, takrat pa grejo naftarji "na nož" s cenami.

Jemlji pa to z malo rezerve, ker ravno študije nisem delal.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Skoraj vse pumpe v Celovcu imajo podobno ceno

to niti približno ni res - razlike v ceni so tudi po 10 centov na liter

najcenejša je običajno hoferjeva na sudringu

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Danes sem v Celovcu tankal po 1,274 centov (dizel)

A poznaš kako pumpo v Beljaku (Villach), ki je vedno ugodna in blizu avtoceste ?

confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Bi blo logično, ampak kadar sem bil dlje časa gor, sem opazil ravno nasprotno: okrog poldneva najvišje cene, nižje pa zjutraj in proti večeru. No, saj po svoje je tudi to logično: večina je čez dan v službi, tankajo pred in predvsem po službi, takrat pa grejo naftarji "na nož" s cenami.

Jemlji pa to z malo rezerve, ker ravno študije nisem delal.

Nekako tako zgleda da je, zjutraj je višje, sredi dneva pade, potem pa spet raste. Zjutraj sem še gledal in je imel hofer ceno 1.292, ko pa sem dejansko tankal, ob cca 18h, pa je bila cena že 1.32x, tako da je šel en pir v luft.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.272
4.097
113
Moraš do 12 tankat ker ob 12 morajo nastavit najvišjo cemo pol pa jo znižujejo do naslednjega opoldne va

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jordan, v Beljaku blizu avtoceste je Hoferejva črpalka tik pred tunelom (če pelješ severno), ne bom rekel da je najcenejša imajo pa dokaj konsistentno nizko ceno ne glede na ure v dnevu ali na polno luno.

http://www.oeamtc.at/spritapp/ShowGasStation.do?spritaction=show&gsid=1208393

Drugače najcenejša je trenutno tale:
http://www.oeamtc.at/spritapp/ShowGasStation.do?spritaction=show&gsid=1075820

drugače pa uporabi iskalnik v tem linku, klikneš "Erweiterte Suche" in določiš Karnten, pa boš hitro našel kakšno.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:

Ljubljana-Salzburg. Kolikor vidim, je Ljubelj še normalno prevozen, tako da se bolj splača iti po tej poti, saj je 50 prevoženih km še vedno manj kot plačilo Karavank?

Ne splača se ti iti na Celovec.

Hoferjevo črpalko imaš v bližini A10, takoj za Beljakom, odcep za Osojščico: http://www.fe-trading.at/content/Lang_1/Standorte.htm

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:

Ne splača se ti iti na Celovec.

Hoferjevo črpalko imaš v bližini A10, takoj za Beljakom, odcep za Osojščico: http://www.fe-trading.at/content/Lang_1/Standorte.htm

Časovno ne, ampak na predornini prišpara neki, če se mu res gre.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Citat:
Uporabnik paci pravi:

vceraj sem tankal ob 20.00 uri pri Metroju za 1,294 - super...to pa je kr konkretnih 15 centov na liter...pri 52 litrih znese 7,8 € ce je to komu malo :D mi jih lahko kr nakaže

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:

Drugače najcenejša je trenutno tale:
http://www.oeamtc.at/spritapp/ShowGasStation.do?spritaction=show&gsid=1075820

drugače pa uporabi iskalnik v tem linku, klikneš "Erweiterte Suche" in določiš Karnten, pa boš hitro našel kakšno.

To je ena izmed deželnih črpalk - "Landestankstelle" - tudi v Celovcu je ena v bližini hoferjeve črpalke na Südringu. Praviloma so na teh cene najugodnejše, 99% časa so ugodnejše tudi od hoferjevih.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik paci pravi:

vceraj sem tankal ob 20.00 uri pri Metroju za 1,294 - super...to pa je kr konkretnih 15 centov na liter...pri 52 litrih znese 7,8 € ce je to komu malo :D mi jih lahko kr nakaže

Ja, tista je bila zadnjič 1 cent dražja od hoferja, sem pa tud že tam tankal. Je pa od Bille.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Malo prepozno ste se razpisali.
grin1.gif
Tankal za 1,33 in še nekaj na eni izmed črpalk v smeri Ikee v Celovcu, imena se ne spomnim.