Opolnoči rekord na bencinskih črpalkah

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Kdor se tolaži, da imamo samo 3c draži bencin kot avstrijci se malo moti. Nedeljske cen bencina v A so bil 1.28€ bencin (95) in dizel, hm jaz tukaj vidim prihranek pri bencinu 0,136 in pri dizlu 0,077, kar pa ni tako zanemarljiva razlika sploh pri bencinu.
Od Celovca do najbližjega slovenskega občinskega središča je tja in nazaj 80 km, kaj šele če si bolj oddaljen. Moraš biti resno moten, da predlagaš, da grem "šparat" tako daleč in tako drago, saj je porabljen bencin (kaj šele dizel) precej dražji od tistega prihranka.

Res me čudi, da ni še nihče predlagal, naj gremo tankat v Bosno, ker je tam bencin skoraj 20 centov cenejši.
bonk.gif

A si ti poštudiral na to, da je mogoče bil ravno v AVS, ker je bil na izletu ali pa je šel v AVS kaj kupovat ali nekj?
stupid-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
darjan, narobe si predstavljaš, država vsakih 14 dni določi maksimum ceno, ki jo trgovec lahko zaračuna kupcu to naredijo zaradi nihanja cene na trgu, jasno pa da to priložnost izkoristijo za spreminjanje trošarine. Vsak trgovec ima možnost prodajati čisto po variabilani ceni, samo čez to določeno vrednost ne sme. Baje je pa v tej max ceni predvidena 8,5 (bencin) centov in 7,998 (dizel) centov marže za trgovca, torej to (+DDV) je vsa rezerva kar jo je v tej ceni.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Preberi natančno kaj sem napisal, predno repliciraš. Nisem napisal da imamo 3c dražje gorivo od Avstrijcev. Napisal sem, da ni neke gužve na Hoferju in Maxxenu, ki imata 3c ceneje gorivo.
In ja, nihče ne brani Petrolu, OMVju, Agipu, MOLu, Logotu in ostalim da imajo cenejše gorivo. Ampak jim ni potrebno, ker bomo kupovali po najvišji ceni.
Ruski Gazprom ali kaj že omenjate... Poglejte na primeru zemeljskega plina, kjer je ta dobavitelj konkretno dražji od mediteranskih borz...
Pa še to. Najbolj ste glasni obmejni prebivalci (z Avstrijo, z Italijo ste tiho kot riti). Dejte vklopit svoji dve celici in dojeti, da se ljudem, ki imajo več kot 20 km do črpalke (v eno smer) ne izplača več tankati za 5c/l razlike.

pa o kakih 5 centih govoris...jaz tankam min. 13 centov ceneje, polek naredim še lepo nakup in je to to...

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Hm kaj pa ko bi eni malo premislili predno pišete in se repenčite, a je to preveč za vas in ustrelite na prvo žogo?
Tako kot sta vam že dva odgovorila, se slučajno pelješ mimo in če je cenejši bencin tankaš, ali pa če greš pač v Avstrijo še po drugih nakupih kjer je 19% ddv, boš seveda tankal v Avstriji, vsaj jaz kjer je razlike 13c. Noben pa ni govoril, da se samo za to da tankaš pelji v Avstrijo in nazaj razne če imaš do avstriske pumpe ne vem 5-10km.
lp.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
... ali pa če greš pač v Avstrijo še po drugih nakupih kjer je 19% ddv,...

[OFF]
Kam lahko vložim tožbo protI avstrijski državi - že nekaj časa mi namreč pokvarjene jodlarske pra..ce zaračunavajo 20% MWSt!?!
jezen.gif

[/OFF]

Citat:
Uporabnik ametist pravi:
... kjer je razlike 13c. Noben pa ni govoril, da se samo za to da tankaš pelji v Avstrijo in nazaj razne če imaš do avstriske pumpe ne vem 5-10km.

Zdaj pa resno:
1. gorivo - dizel
2. povprečna poraba - 6,5 l/100 km
3. povprečna količina za poln tank - 50 l (kesl drži slabih 60 - redko kdaj nalijem več kot 53-54 l na tankanje)
4. ralika v ceni - 0,13 EUR / l

0,13 EUR / l pri 50 l pomeni 6,5 EUR - kar pomeni po trenutnih cenah v SLO / A 1,357 / 1,227 (tale iz predpostavke -0,13 EUR) 5,29 l goriva, kar znese 40,75 km poti v ENO smer, da "opravičm" pot - in v takem primeru se dejansko "splača" skočiti v A samo tankat, če je pot do tja med 5-10 km (ne upoštevajoč časa - za 15 km poti gre hitro 15 minut (samo vožnje), sedaj pa naj vsak pri sebi oceni koliko je teh 15 minut vrednih v €.

Dodan je še Excel za malo igranja.

In ja - če že pot vodi mimo poceni goriva si je vsak sam kriv, da toči dražje.
tongue-1.gif

Priponke

• 1892589-Preracunporaba.xls
    26 KB · Ogledi: 211

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Saj - konkretno danes - cena v Špiljah 1,319 EUR / l od centra MB 21 km, najceneje v Deutsch Goritzu (v goricah ali f oz. pri gorci?
17758-icon_confused.gif
) pa 1,299 EUR / l - iz MBja 41 km - tako, da tko voli nek izvoli (IMHO - še našim iz Radgone se ne splača samo tankat čez hodit).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Še enkrat - če je razlika dovolj velika in pumpa dovolj blizu se splača samo tankat iti preko (in tudi jaz bi šel). Za razliko npr. 3,- EUR se peljati 10 km v eno smer pa nima smisla. Ali drugače - kdor se na blef pelje čez brez, da vnaprej preveri cene, si lahko naredi medvedjo uslugo.

iken

Zelenc'
15. okt 2013
14
0
1
sites.google.com
Pozdrav!

Mogoče pa ni potrebno v Avstrijo.
Malenkost ali pa mogoče celo malo več lahko privarčujemo, pa tankamo tam in tako kot do sedaj.

Priporočam ogled spodaj navedene povezave na blog.

L. P.
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Citat:
Uporabnik iken pravi:
Pozdrav!

Mogoče pa ni potrebno v Avstrijo.
Malenkost ali pa mogoče celo malo več lahko privarčujemo, pa tankamo tam in tako kot do sedaj.

Priporočam ogled spodaj navedene povezave na blog.

L. P.
smile-1.gif
Opa, spet čudežne dodatki. Zanimivo, maja začel testirat, torej ko so topli meseci. Naj sedaj še malo testira od novembra do marca, pa da vidimo rezultate
evil.gif
.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@iken

Posti so v kanti in po videnem, si bil tudi opozorjen na spam.
Če bi rad delal reklamo za svoja testiranja se obrni na " šefa " foruma in se dogovori z njim.

Drugače pa imaš na dnu strani napisano kdo moderira to temo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nihče te ni prosil za mnenje, ampak ker si že izzival... Glede na vse videno bi tudi tvoji prispevki dostikrat morali končati v košu, a imajo moderatorji očitno različne vatle.

pa dovolj smetenja.