Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tudi jaz vidim, da so privat firme, ki delajo na koncesijo, precej bolj efektivne in kvalitetni boljše od naših bolnišnic. To bi morala biti prihodnost našega zdravstva.
Tole velja bolj za vse ne samo za tebe. Nekatere stvari v zdravstvu prinasajo dobicek druge izgubo. Nebos nasel privatnika ki se ukvarja z zadevami katere prinasajo izgubo.
Ce pa ze najdes taksnega gres lahko tja samoplacnisko ampak bos tudi mastno placal.
Tudi tista cena poroda ki je omenjena nekaj postov nazaj je pac pavsalna cena en porod stane 1000 evrov drugi pa lahko ob komplikacijah 4000 evrov na koncu leta so nekje na nuli
Oziroma prej bi rekel na izgubi ampak ok. Porod ni samo tista voda ki tece v zilo je treba osebje placat bruto bruto znesek... No neda se mi prevec tipkat preko telefona uglavnem takole je -splosne bolnice imajo vec ali manj vse izgube, zdravstveni domovi minimalni dobicek, univerzitetne ustanove pa velik dobicek. Zakaj? Zdravstveni domovi posiljajo paciente naprej v bolnico, tam morajo pa zdraviti vsakogar ki pride in tukaj se ogromno denarja zapravi. Ko je v bolnici opravljena bsa diagnostika, ki stane veliko denarja, se lahko cloveka poslje naprej na terciarno obravnavo, kjer pa nimajo kaj veliko za poceti vec. Terciarne ustanove pa dobivajo veliko denarja iz naslova raziskav od tod dobicek. Tako na priblizno da boste vedeli kdo kje denar sluzi.
Od kdaj pa to? Se pravi od kdaj denar sledi pacientu? Največje bunjenje s strani terciarnih ustanov je bilo, da denar ne sledi pacientu in zato skoz zalagajo. recimo SB Jesenice sprejme, ne zna ali nima pogojev, pošlje v Ljubljano. Ves denar pokasira SB Jesenice, ki je pacienta sprejela. Za piko na "i" pridejo brez preiskav. Ki jih je dobila plačane. Tako UKC Lj ali MB delata preiskave krvi, radiološke preiskave ipd itd na svoje stroške. Dokler se ni štelo vsakega evra tam kjer ni bilo treba, je bila zamera samo zaradi dela, češ saj entgen pa imajo, zakaj moramo mi to delati. Zdaj, ko se grozi in evre šteje na vsakem koraku in po medijih vlači, je tudi to postalo važno. Čeprav bi načeloma moralo biti vseeno, saj gre vse iz iste malhe. Evri so zelo namensko porabljeni v obeh primerih.