Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Glej... ne plačuješ mene smpak zavarovalnico in proračun. Drugič zdravniki ne odločamo o ničemer, smo pa vedno krivi. Tretjič kot zdravnik mam poln k.... politikov, sindikatov, zavarovalnic, naših šefov, javnosti,javnih naročil in vseh ostalih. Vem samo da se zjutraj poštemplam, enako ob koncu šihta, delam cca 60 ur na teden, še v življenju nisem videl plače kot je objavljena v medijih in stalno prenašam govno z vseh strani. Večina mojih kolegov je že v tujini, ker pri nas pač ni služb. Ko sem bil specializant, beri jebena stranka, sem delal po 400 ur mesečno, seveda brez plačanih nadur. Komaj čakam čez eno leto, da začne veljati evropska uredba o delovnem časo,to je max 48 ur na teden. Razumem da si frustriran kot uporabnik, ampak jaz za to nisem kriv... zastonj pa ne bom več delal, pa če jutri zapremo bolnice. In ob prvi priliki bom zapustil javno zdravstvo...
Kar se pa tiče oholnosti.... po mojih izkušnjah je tak 1 na 20 dohtrjev... večina se jih trudi in dela precej več kot bi jim bilo treba. Ampak seveda noben ne bo pohvalil kolk dobr so ga zrihtal, vsi boste pa pluval, ko bo nekje nekaj narobe...
Mah sej se zastopiva.
Vseeno plačujem te jaz, pa ni važno kako ti to vidiš. Ti direktno nisi kriv za stanje kot je. Kriv je sistem in vodstvo, ki pa ga do neke mere podpirate dohtarji ker velikim zadeva odgovarja. Podpirate tudi tistih 5% (jaz imam sicer večji % iz izkušenj) tistih "oholih" dohtarjev. Vendar še 1x zgrešen je sistem. Niso postavljeni norme, nekateri delate preveč. Zdravnikov je premalo. Plača bi morala biti variabilna glede na "uspešnost", kar pa ne pomeni samo število obdelanih.
Govoriti, da če bo plača večja, da bo bolje je bedarija. Obremenjeni ste že sedaj preveč, tako da je rešitev samo dodatni zaposleni. Po drugi strani pa sistem to zadevo relativno komplicira in zavira število zdravnikov, ki bi lahko začeli delati.
Je pa dejstvo tako pri tebi/meni/enemu tretjemu, da imamo premalo plačo. V tujini so višje. Ampak smo v slo. Nima smisla primerjati plačo slovenskega zdravnika in zdravnika v emiratih, če ima "inženir" v sloveniji minimalca... Tukaj je to to, lahko delaš za ta znesek ali pa greš ven. Ti, jaz, on tretji. Ne more imeti zdravnik v Slo primerljive dohodke kot najbolje plačani del sveta, ostali pa "ko jih je...".
Zakaj ne greš ven? Zakaj ne grem jaz ven? zakaj ne gremo vsi "ven"? Jaz hodim ven le po storitve. Pa bi jih raje plačal tukaj, če bi jih le lahko dobil na primerljivem nivoju...