Še ena z moje strani (za vse ponavljalce te kalvarije):
Od prvega hujšega napada do operacije (4 mesece) sem shujšal za 25kg. Bolečine, slabost, vrtoglavica ipd. so se na koncu pojavljale na vsega nekaj dni. Kot je že nekdo rekel, bi se najbrž sam "odrešil", če ne bi bil operiran. Operacijo sem imel v KC lani septembra. Domov sem šel po dveh dneh. Po 14 dneh pa sem že normalno hodil okrog in počel vsakdanje reči.
Problem je bil, da so se mi potem bolečine in slabosti spet začele pojavljat. Zdaj me zvije približno 1x na teden in traja kake 3-4 dni, da se spet za silo zrihtam. Jem lahko skoraj vse (z izjemo jajc, gob in kake mastne hrane). Je pa res, da tudi mene zjutraj ali pa po hrani zelo napenja. Prav tako grem takoj po zajtrku srat. Zgleda, da se je kak kamen zataknil še v žolčevodu in dela probleme. Tudi na desnem boku ne morem ležat, ker se potem stvar razboli. Zdravniki pa me zdaj šibajo levo desno in vsak upa, da neslednjič ne pridem več nazaj. Tole naše javno zdravstvo ni vredno počenega groša. 3/4 pacientov s katernimi se zdaj valjam po čakalnicah nas je povratnikov. In zagotovo se ne bi vračali, če bi si v prvo "bele halje" vzele 10min več.
Je pa hecno brat komentarje drugih, ki opisujejo identične probleme. Pa še en nasvet - šparat evrčke za privat zdravstvo. Javno zdravstvo razpada kot sladkor na dežju...