Opel, test zavor v času garancije...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Pri Oplu v garancijskem roku na rednem servisu vsakokrat izvedejo test zavor na zavornih valjih, čeprav v servisni knjigi ni zahtevan.
Pri ostalih avtih (Honda and etc..), servis v garanciji tega ne počne, , ampak se test opravi komaj čez nekaj let na prvem tehničnem pregledu.
So torej Oplovi avti toliko zanič, da je vsako leto potrebno preverjati zavore
bonk.gif

Povejo, da je to "zaradi varnosti". Khm.. test vsakokrat posebej računajo 30€
evil.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Verjetno morajo noter prinesti strošek nabave valjev. Vozim avte vedno na pooblaščene servise in tega ne delajo nikjer. V servisni knjigi točno piše katera dela in kdaj se delajo. Pri servisu morajo preveriti debelino zavornih oblog, stanje diskov, količino in starost zavorne tekočine in recimo še stanje cevi.

Komot zavrneš storitev (oziroma račun, če so že naredili).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
če pripelješ na redni servis, in je to predvideno v tistem servisu, boš potem ko so že naredili zavrnil?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Meni se niso tega delali.
Menda pa Citroen Jerovsek na vsakem servisu zavore podre in ocisti. Ko sem imel Citroena mi tega ni posebaj racunal.

Lp

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jaz pa z veseljem vidim, da naredijo test zavor, vsaj vem, da so v tip-top stanju.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Pri Oplu v garancijskem roku na rednem servisu vsakokrat izvedejo test zavor na zavornih valjih, čeprav v servisni knjigi ni zahtevan.

Če ti povejo da bodo izvajali dodatno storitev in se ti strinjaš, potem nimaš kaj. Če pa pripelješ avto in rečeš: naredite mi redni servis, ti tega ne smejo delat.

Jaz itak pred vsakim posegom zahtevam okvirni znesek popravila, ki se tudi napiše na delovni nalog (ga napiše že sam prevzmenik, brez kakšnih posebnih opozoril). Če potem končni znesek za odstopa za par eur gor ali dol je ok, sicer se pa pokliče in odobri dodatno delo. Ampak itak tokrat ni o tem govor.

Drugo vprašanje je ali je to potrebno oziroma pripomore k varnosti. Gotovo je to ena dodatna varovalka da ne bi šlo kaj narobe, ampak glede na moje izkušnje z avti raznih starostnih in cenovnih razredov, dejansko zavore niso problem (pod pogojem da niso iztrošene ploščice ali diski) do starosti, kot jo za kontrolo predpisuje tudi zakonodaja (prvi tehnični pregled). Gotovo je tudi statistika pokazala tako, če ne ne bi sprejeli takega zakona.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Mah, pol pa ze..ob letu pa 8k prevozenih so ga dali na valje, mislim, da je bila postavka 15 e
kao, ker ni tp pa potem oni preverijo bremze..

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Pri ostalih avtih (Honda and etc..), servis v garanciji tega ne počne, , ampak se test opravi komaj čez nekaj let na prvem tehničnem pregledu.
bonk.gif

evil.gif

A ni boljše plačati 30€ kot pa popravilo totalke zaradi slabih zavor. Ste pa škrt glede svoje varnosti. Saj se nikoli ni problem zelo hitro peljati največji problem je zelo hitro ustaviti.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Moja izkušnja
Sem peljal avto na hiti servis BHS (pri Ptuju). Olje moje, filter moj. mejava 30eur. Zamenjano 15 min. Sprobal vse zavore, ročno, pregledal vse žarnice eno zamenjal (doplačal 5eur). Preveril vse tekočine izmeril do minus koliko so... Je res delal 1 uro za 30 eur.

Torej test bremz 30 eur je čisto neupravičeno.

Mislim da če ga pelješ na theničnega naj ti naredijo samo test zavor bo ceneje,kajti tehnični pregled komplet stane 30eur.

Nazadnje urejeno:

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Na LPP v LJ lahko opraviš brezplačni preventivni TP, 30 dni pred potekom veljavnosti TP.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
bonk.gif

evil.gif

A ni boljše plačati 30€ kot pa popravilo totalke zaradi slabih zavor. Ste pa škrt glede svoje varnosti. Saj se nikoli ni problem zelo hitro peljati največji problem je zelo hitro ustaviti.

Mislim, da ne gre za to klko je kdo škrt ampak kaj vse si servisi ne omislijo samo, da ti dodatne € iz žepa potegnejo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
bonk.gif

evil.gif

a zato so dali komaj prvi tehnični pregled na četrto leto? nas želijo načrtno ubiti z zanič zavorami? ti ti poredna država!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Exactly. Prvi tehnični se je zategnil na četrto letl ravno na temo, da se itak pri novih avtih redno delajo servisi in da serviserji jamčijo in proizvajalec avta jamči, da je vse OK.

Če temu ni tako, pač takoj uvedimo obvezni tehnočni že za nove ob prvi registraciji in obvezni tehnični vsako leto.

Da se redno pregleda zavore je za moje pojme minimum od minimuma. Tudi če motor zariba je lahko manj škode, kot da nekoga in sebe ubiješ zaradi slabih zavor.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
ampak dokler je garancija pričakujem da je pregled zastonj....
če oni ne zaupajo svojemu proizvajalcu je to njihvo problem in naj na svoje stroške "gledajo".

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Exactly. Prvi tehnični se je zategnil na četrto letl ravno na temo, da se itak pri novih avtih redno delajo servisi in da serviserji jamčijo in proizvajalec avta jamči, da je vse OK.

Če temu ni tako, pač takoj uvedimo obvezni tehnočni že za nove ob prvi registraciji in obvezni tehnični vsako leto.

Da se redno pregleda zavore je za moje pojme minimum od minimuma. Tudi če motor zariba je lahko manj škode, kot da nekoga in sebe ubiješ zaradi slabih zavor.

Mislim, da ni servisa, ki ne pregleda zavor (diskov, disk ploščic,...). Kot si že reklel to je minimum.
Ampak a mi bodo zdaj dodatno kasirali ker ne zaupajo serviserjem, če so to res pregledali in morejo še testirat?
Hmmm. Zadeva je dokaj nelogična. Test zavor pa kasirajo enako kot celotni thnični pregled.
stupid-1.gif