Opel, test zavor v času garancije...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ampak dokler je garancija pričakujem da je pregled zastonj....
če oni ne zaupajo svojemu proizvajalcu je to njihvo problem in naj na svoje stroške "gledajo".

Zavore so potrošni material. Isto kot motorno olje, brisalci in tekočina za šipe pucat.
Pri enemu šoferju ista "roba" traja 7 let in 145.000 km, pri drugem 3 mesece in 3200 km.

Eden od mojih bivših sodelavcev je svojem avtu menjaval ploščice na vsakih 10.000 km, diske na 20.000 km. Meni so iste reči trajale 12x dlje. Je bil "dinamik" in je že na parkirišču dosegel 120 km/h. Jaz pač nisem in dosegam 120 km/h samo na avtocesti.
smile-1.gif

L.p.

Ognjen

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Zakaj bi plačevali preverjanje mehanikov o njihovem delu. Zavore lahko dobro primejo tik pred tem,da so obrabljene in potem bi mehanik testiral za 30 eur in vse bi bilo ok in fertik delo? Ne zavore mora vsak pregledati očistiti ali zamenjati.Po dobrem opravljenem delu ni potrebe na valjarje ! To delajo na tehničnem,ker oni niso odgovorni in se ne bodo razdirali zavor.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Zakaj bi plačevali preverjanje mehanikov o njihovem delu. Zavore lahko dobro primejo tik pred tem,da so obrabljene in potem bi mehanik testiral za 30 eur in vse bi bilo ok in fertik delo? Ne zavore mora vsak pregledati očistiti ali zamenjati.Po dobrem opravljenem delu ni potrebe na valjarje ! To delajo na tehničnem,ker oni niso odgovorni in se ne bodo razdirali zavor.

Amen

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.378
2.560
113
Kaj je za vas pregled zavor in kaj je pregled zavor z času garnacije ali izven garancije se lahko razlikuje.
Menjate v ali izven garancije sami. Je najceneje - delo in material.
Potem pa na LPP na test. Brezplačen
smile-1.gif

Ja, brezmejna so bleferanja serviserejv.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Rad bi videl servis ki ob rednem servisu dejansko razdre bremze (mislim tko fizično) in jih kao pogleda...
hysterical-1.gif
ste sanjači...če ni extra naročeno se 0 ne gleda...ker je na normi in ni časa...

Dvigne avto...zamenja olje...ploščice pa samo ošvrkne...s pogledom

Malo bolj merodajno je to z valarji da sploh vidiš kako bremza
zmaga.gif

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Toyota - ob rednem servisu opravijo tudi test zavor na valjih. Cena 5,4 EUR (upoštevan 10% popust). Zraven popisa opravljenih del in izpisa iz elektronske servisne knjige je priložen tudi izpis "sistemska analiza zavor" . Res nimam nič proti
zmaga.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ah ja...dokler ti ne nabijejo treh ur v servisu za delo...ki sicer ne traja toliko, khe khe. bi raje teh 30 eur pri vsakem servisu plačal
smile-1.gif

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
Še dejanska izkušnja z zavorami pri Oplu Insignia.

Cca 1 mesec po rednem servisu (pri njih) so zadnje zavore dobesedno razpadle, ploščice zablokirane. Znana je težava z zajlo ročne zavore (se pa delajo neumne, "vi ste prvi" - vem za več primerov) , po cca 60 000km so bile zavore v kompletu za zamenjat. In ne, nisem dinamik, pri prejšnjih avtomobilih brez problema globoko čez 100000 km z istim kompletom. Dejstvo je, da na njihovem pooblaščenem servisu niti ne povohajo kaj drugega kot zamenjava olja in filtra (upam). Verjetno so bili na osnovi vseh pritožb primorani v "dodatna" dela, pa še zakasirajo na debelo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Pri Merivi A je kvaliteta ok, izvedba priklopa ročne zavore pa pogreb.
Priklop bovdena so naredili od spodaj navzgor (pri večini drugih avtov je priklopljeno od zgoraj navzdol) . Ko preperi gumica na koncu bovdena, pride v njega voda, ki pozimi zmrzne in... smo pri težavah ,ki so večini voznikov samo še spomin na preteklost.
Opel pa tega očitno še ni spoznal pred 15 leti pri načrtovanju merive A .

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik lemar pravi:
Še dejanska izkušnja z zavorami pri Oplu Insignia.

Cca 1 mesec po rednem servisu (pri njih) so zadnje zavore dobesedno razpadle, ploščice zablokirane. Znana je težava z zajlo ročne zavore (se pa delajo neumne, "vi ste prvi" - vem za več primerov) , po cca 60 000km so bile zavore v kompletu za zamenjat. In ne, nisem dinamik, pri prejšnjih avtomobilih brez problema globoko čez 100000 km z istim kompletom. Dejstvo je, da na njihovem pooblaščenem servisu niti ne povohajo kaj drugega kot zamenjava olja in filtra (upam). Verjetno so bili na osnovi vseh pritožb primorani v "dodatna" dela, pa še zakasirajo na debelo.

Mogoče ploščoce stekajo zaradi avtopralnic ,ker ti z wapom sprerejo vso mast s katero se maže zavorni mehanizim..

Sicer pa se mi zdi primerno ,kot je nekdo zgoraj napisal ,da na Citroen servisu podrejo zavore jih očistijo in namažejo..

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Opel servisi so itak za en [cenzura], jaz sem se moral vsakič skregat ker niso popravili niti tistega kar so na račun napisali. Sem šel k privatniku in zdaj tam servisiram.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Tak test zavor, kot ga Opel naredi za 30eur, braz kakršnega koli izpisa, ali pa poročila o stanju, jaz naredim vsakič ko se vsedem v avto.
Stopim na bremzo, ko grem iz dvorišča, malo pobremzam da se mi očistijo diski. To je to za 30eur.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Za 30 eur ne dajo izpisa? Potem je to stran vržen denar (oziroma dvomim da sploh naredijo). Itak pa take zadeve, kot je bila napisana gor (razpad zavor), tak test ne bo pokazal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ksz...

S temi testi je tako..pokazatelj trenutnega stanja. Tisti trenutek ko gre na valarje, da vidi kako primejo.
Ni pa to nobena garancija da bojo te iste zavore čez 3 dni delale tipi topi.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Rad bi videl servis ki ob rednem servisu dejansko razdre bremze (mislim tko fizično) in jih kao pogleda...
hysterical-1.gif
ste sanjači...če ni extra naročeno se 0 ne gleda...ker je na normi in ni časa...

Dvigne avto...zamenja olje...ploščice pa samo ošvrkne...s pogledom

Malo bolj merodajno je to z valarji da sploh vidiš kako bremza
zmaga.gif
ne-ne-1.gif
pelji kakšnega Citroena na servis v Grosuplje pa bodi zraven ko se bo delal servis in boš videl kako ošvrkne ploščice s pogledom. Na računu pa ni nobene postavke glede zavor.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Je pa garancija, da če na valarjih ne dela, tudi čez 3 dni ne bo tipi topi.
smile-1.gif
Če ti na valarjih ne delajo, potem je 99% verjetnost, da so oni med servisom kaj zjebali.