Opel, test zavor v času garancije...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
da zadevo preverjajo pri "novem avtu" brez poseganja v zavore in to mastno zaračunajo lastniku je samo pokazatelj da ne zaupajo v lastno znamko, da ne znajo vizualno pregledati zavor in da radi strižejo ovce.

Ali pa da se pri večini avtov tega modela pojavi neka okvara (tovarniška okvara, ki jo skrivajo) ki jo težko odkrijejo drugače kot na valjih, pa ti tega ne povejo. V tem primeru pa bi jih jaz po zdravju vprašal, če se hecajo s tvojim življenjem.

Veliko bolje da daš teh 30 evrov vsako leto na tehničnem pregledu, pa ti preverijo še kup stvari zraven zavor. Sem pa že prosil na tehničnih da so mi pregledali zavore ali amortizerje in podobno. Pa je bilo brezplačno z malo pogovora. PA tudi če bi mi račuali nekaj evrov, se ne bi sekiral.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
KSZ.
Na servisu za Hondo Jazz so računali ceno olja čisto normalno, kot v trgovini.
grims-1.gif

Na mojo pohvalo so odgovorili, da se oni "ne bodo šli tega", kar počnejo drugi servisi.
zmaga.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
ksz

Jaz sem avto vozil na pooblaščenca kar en lep čas. Vedno isto, letni servis pa za tehnični pregled. Da sem plačeval od 200-250€ me ni motilo dokler....
Iz servisa sem se peljal uredit zavarovanje in potem na teh. pregled, vsega skupaj nisem napravil 2 km. Na teh. pregledu so pa zavore primile, no kakor ne bi bilo primerno, čeprav so mi "podaljšali" z opombo naj čimprej uredim. Od takrat me servis ni več videl, stroškov imam pa tudi bistevno manj pa zamenjam več ali manj isto.

Če bi serviser pogledal ploščice bi videl da nekaj ni v redu, tko pa...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
ksz

Jaz sem avto vozil na pooblaščenca kar en lep čas. Vedno isto, letni servis pa za tehnični pregled. Da sem plačeval od 200-250€ me ni motilo dokler....
Iz servisa sem se peljal uredit zavarovanje in potem na teh. pregled, vsega skupaj nisem napravil 2 km. Na teh. pregledu so pa zavore primile, no kakor ne bi bilo primerno, čeprav so mi "podaljšali" z opombo naj čimprej uredim. Od takrat me servis ni več videl, stroškov imam pa tudi bistevno manj pa zamenjam več ali manj isto.

Če bi serviser pogledal ploščice bi videl da nekaj ni v redu, tko pa...

Pa kaj ti med vožnjo nisi opazil, da ti zavore slabše prijemajo.
shocked-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Ne vozim toliko, več ali manj 10 km. na dan, če se gre pa za relacijo pa več ali manj avtocesta kjer spet ne zaviram veliko. Opazil bi, če bi moral konkretno zavreti, on bi pa lahko zgolj s pogledom opazil. Sej konec koncev zato plačam...
Ampak sej potem sem jih zamenjal, strošek je bil manj kot njihova ena ura, zdaj me pa servis stane precej manj kot takrat, v bistvu nekako njihova ena ura dela ali manj....

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
KSZ
Redni servis je opravljen brez testa zavor, kljub prepričevanju, da je test zaradi varnosti lastnika.
Naslednji dan po opravljenem servisu je avto crknil v Europarku. Večna služba AMZS odpeljala na servis.
Vzrok. Vžigalna tuljava je pregorela.
bonk.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Ti pooblaščeni servisi znajo poskrbeti za svoj posel. Ni naključje, da se mnogokrat zgodi, da kaj nepričakovano crkne ravno na poti iz servisa?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
saj tudi nepooblaščenci znajo skrbet
smile-1.gif
včasih sem se spraševal, kako mi lahko "kot po tekočem traku" crkuje vse na avtu...pa sem si nekako rekel, da je avto star in da pač "mora" ckrovati. ampak tistega "čudnega" občutka se nisem znebil...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Jaz vedno pravim, da so mehaniki tak kot zobozdravniki. En zob popravi, pa te že naroči za drug mesec, da bo druginzob treba zdraviti ...