Opel Ampera/Chevrolet Volt

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
2016 Chevy Volt to make auto show debut this season

2016-chevy-volt-spy-shot-5-1.jpg

Citat:
An inside source that wishes to remain anonymous told AutoblogGreen that GM will make two announcements regarding the second-gen Volt at the CAR Management Briefing Seminars in Traverse City, MI next week. The first, and most intriguing, is that that we will get our first glimpse of the new Volt at some point during the upcoming auto show season. That means either Los Angeles later this year or else Detroit, Chicago or New York in early 2015. The second bit of news is that GM will be moving production of the electric motors from Mexico to Michigan.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Engine Maintenance Mode, ki sem ga včeraj naredil po tem, ko 6 tednov bencinski motor ni delal. Nazadnje je delal, ko sem imel prvo menjavo motornega olja po dveh letih:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Tole se mi zdi pa mimo. Motor se sploh ne segreje, pa laufaš ga na mestu brez smisla. Ni bolje, da ga pač med vožnjo za par kilometrov zalaufaš vsake toliko časa? Bencin vsaj porabiš za premikanje, ne pa da ga na mestu v zrak spuščaš?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Nič ne gre mimo. Če pogledaš InstW, gre električna mož v baterijo, Ampera SOC pa narašča, torej gre energija v baterijo. Je popolnoma isto, če bi to naredil med vožnjo ali pa na mestu.

Stvar je v tem, da sem ravnokar prišel s Štajerske, naredil 87km se vidi na video posnetku na sredinskem LCD-ju), ampak, ker je bil veter v hrbet, sem celo vožnjo naredil na elektriko + ostalo mi je še za 3km v bateriji.
Ampak, ker sem potem moral iti še naprej, sem pred začetkom polnjenja iz vtičnice pognal ta vzdrževalni cikel (me je že cel dan opozarjalo pri vsakem vklopu avta, zamikaš pa lahko 24 ur).

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp, ravno zato sem poskrbel, da sem naredil ta cikel po vožnji, kjer sem skoraj popolnoma imel izpraznjeno baterijo + moral sem še nekam iti, tako da sem najprej zalaufal tale cikel, po opravljenem ciklu dal avto polniti na vtičnico, potem pa šibal naprej - na elektriko tja in nazaj.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Kaj pa če to izvedeš med vožnjo? Ti gre isto tak cikel skozi ali pač moraš sam ročno preklopit iz EV in potem ko se ti zdi, da je dovolj spet nazaj?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ne vem sicer, koliko časa tale slika z opozorilom, kjer te čaka YES/NO, ostane na ekranu - možno da dokler ne klikneš ene od izbir - potem bi lahko ta cikel opravil kadarkoli, tudi med vožnjo.
Lahko pa klikneš na NO in potem med vožnjo preklopiš na HOLD mode vožnje, kjer voziš na bencin in s tem opraviš isto, kot ta cikel, le paziti moraš, da teče bencinski motor zadosti dolgo, da se cikel zresetira.

Nisem testiral, koliko časa bi slika ostala na ekranu, ker sem hotel za vas posneti video, da videte, kako ta cikel izgleda. Mogoče naslednjič
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp.

Sem pa ga včeraj pregrel na vožnji na Pag, ampak kljub vsemu sem pokurill le dobrih 6 litrov bencina.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Cel kup avtov je po IIHS top. Jih je pa nekaj, ki koštajo poštene denarje, pa so po IIHS poden. IIHS teste delajo in plačujejo ameriški zavarovalničarji - da si zaščitijo rit in glede na rezultate odmerijo ustrezne premije.