Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Če prov razumem;
z Ampero ne moreš iz Lj do Portoroža na kavico samo na elektriko po AC z normalno potovalno hitrostjo (120-140km/h) in vklopljeno klimo?
Sploh pa ne nazaj, ker se ne bo napolnila med kavico?
Kakšne so potem hitrosti in poraba goriva, ko zmanjka elektrike oz. baterije?
Ampera ima po avtocesti dosega nekje med 60-80km. Če želiš samo na elektriko, potem potrebuješ ali Teslo ali Nissan Leaf ali iMiev, C-Zero, Ion.
Pri zadnjih dveh je potem kapaciteta baterija tvoja omejitev, preko katere ne moreš brez polnjenja. Pri Amperi lahko, Tesle imajo pa toliko dosega, da to ni več tak problem. Seveda, cena je temu primerna.
Če kavica traja 5 minut, potem res ne moreš nazaj na baterijo. Če pa je to izlet, ki traja 4 ure, se pa že napolni do konca. Npr. mi smo dobili pri Istra Avto Chevrolet Cruze-a in smo šli na eno dolgo kosilo v Istrsko Klet v Pomjan. Priporočam!
Še posebej:
Citat:
Ravioli s tartufi
- ravioli (žepki), polnjeni s tremi siri in naribanimi tartufi.
(jed je prejela mednarodno priznanje za najboljšo jed s tartufi)
http://istrska-klet.net/
Moja Ampera se je napolnila s 16A polnilnim kablom od Peugeot Ion-a, ki sem si ga sposodil od Avtotehne Vis, kjer prodajajo Peugeote, v 4 urah. Pri Amperi je priložen le 10A polnilni kabel, je pa tako, da tudi novi Leafi in iMiev, C-Zero, Ion dobijo zraven le 10A polnilni kabel.
Porabo pri različnih hitrostih še nisem uspel izmeriti, ker sem do sedaj imel prekratje razdalje na bencin, da bi iz tega potegnil ven kaj konsistentnega. Več bom lahko napisal, ko gremo v kratkem na Pag, vožnja pa bo dolga cca. 250km v eno smer.