Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Andy, kolikšen bi bil domet ampere, če je povp. hitrost na poti 70kmh, max 95, vožnja pa skoraj brez ustavljanja, torej nič kaj semaforov. Kaj pa če gretje on?
Je res, da eno polnjenje stane 0.69/0.39€?
Se lahko nastavi, kdaj se avto polni, torej da se polni samo med 22 in 06. Če je to možno direkt preko avta ali edina opcija če to podpira polnilna postaja?
Glede polnjenja: nastaviš v avtu čas, kdaj naj bo baterija napolnjena in potem avto začne polnit, ko je potrebno. Torej npr. daš končni čas ob 6.00 in bo avto začel polnit enkrat po polnoči, torej v cenejši tarifi.
Kar je super je tudi to, da si lahko nastaviš tudi nastavitev temperature v notranjosti in to naredi z elektriko iz štekarja
, tako da imaš na štartu že optimalno temperaturo in polno baterijo.
To mi je všeč, škoda sicer, da se tudi ko ni na štromu ne da tega vklopiti, recimo preko GSM modula, ampak ne bomo zahtevni
Poraba poleti me niti ne skrbi, itak grem zjutraj na pot že ob 06, ko se klime ne rabi, v eno smer pa bo že dovolj baterije. Bolj me zanima zima, kjer se greje v obe smeri. Delam nekje 65 do 70km dnevno, ampak je hitrost res relativno nizka in pa enakomerna vožnja.
Na trenutno dizl porabo sem dnevni na prihranku 2.9€ (letno 700)...ni baš nekaj, ampak bolj me vleče veselje do EV pogona
Za ogrevanje notranjosti zjutraj pozimi doma, je zadosti mali kalorifer s termostatom; vse skupaj pa priključeno preko kontaktorja 230V~ na štrom, ta kontaktor pa vklapljati preko "tajmer vtičnice" ... bi šlo?
Bom direktno napisal: če ti je problem naredit 100km, da si ogledaš potencialno zanimiv avto, potem...
In to ob dejstvu, da bi ti avto predstavila oseba z ogromno, res ogromno koristnimi informacijami iz prve roke... Meni je v dobri uri podal toliko informacij, ki jih verjetno na spletu, itd. ne bi pridobil v enem mesecu.
Citat: Uporabnik sajkek pravi:
Kako preverit baterijo teh DE variant ki se prodajajo v rangu med 15 in 17jurjev? Načelno bi tudi kaj takega ubodli za lokalno fijakanje.
To tudi jaz razmišljam da nabavim...ali pa direktno iz DE, ampak če je pri nas, potem grem do prodajalca, nafila baterijo in se vsedema ter peljema po AC, pa je to najbolj ziher test.
Če je z baterijo karkoli narobe ali če ji pade kapaciteta pod 70% (kar še nobeni Amperi ali Voltu ni), se prižge CEL in pod podrobnosti napake vidiš, v čem je problem.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.