Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:A sem jaz napisal, da me motijo tuji jeziki ali sem napisal da me moti izključno srbohrvaški jezik ali pa sem napisal točno kdaj me moti uporaba in način ter vzrok uporabe srbohrvaščine v Sloveniji?
Le kako se temju reče - rasisem in nestrpnost (na kar ti namiguješ) sigurno ne, prej mogoče patriotizem, ki pa je v Sloveniji ne hitro ampak TAKOJ enačen z nestrpostjo ....temu tvojemu pisanju se reče posledica selektivnega branja ali pa posledica bralnega nerazumevanja. Pa dvomim, da ge za to drugo stvar, ker mi res ne deluješ nepismen.
Jaz v svoji druzbi vedno sem in vedno bom uporabljaj svoj materni jezik. Pa ne zaradi tega ,ker zelim komurkoli nagajati ampak zelim svoj jezik ohraniti. Prav zalostno je videti kaj nekateri delajo iz lastnega jezika, da ne govorim o njihovih otrocih.Taki so tudi na Jugu tarce posmeha ampak zal postajajo vecina.
Edini nacin da se jezik ohrani je da se uporablja in to obicajno ni mozno omejiti na nekaj kvadratov stanovanja ali enega sogovornika.
Saj to je pravilno in to tudi podpiram. V svoji družbi. Problem je v tem, ko takšne navade niso omejene na določeno družbo ampak je uporaba kar vsesplošna pa nima veze kdo je sogovornik. A se res tako nejasno izražam ali kaj? Že parkrat sem ti pojasnil kaj točno me moti ti pa še kar svoje nažigaš dalje....