Smisel dvigovanja plač

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Ampak jedel pa bi kajne?

#KdorNeDelaNajNeJe :evil:
2015-06-02-mestni-napovednik-jelovi-torek-42652.jpg

• Všeč mi je
Reactions: kemb in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Dobil bom iz iste malhe kot povišice.
Aja pa tako povej a ne. Tu gre potemtakem za tisto malho s katero razpolaga Golob in v zvezi s katero je povedal nekaj v smislu "vsak bo dobil toliko denarja kolikor ga bo želel" kar pomeni, da je strah pred morebitno zavrnitvijo povsem odveč.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Kakor razumem ministrica pravi, da imajo samo zdravniki in sodniki pravico se oglašati za višje plače, ostali pa odjebite.

O pritiskih je dejala: "Če smem nekoliko provokativno, gre za na nek način folkloro tudi našega sindikalnega dogovarjanja, kjer nekako obstaja percepcija, da če se ne oglasiš, te ni, in to ne glede na to, ali je tvoje javljanje upravičeno ali neupravičeno in ali so zahteve nenazadnje tudi utemeljene."

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.029
3.729
113
Aja pa tako povej a ne. Tu gre potemtakem za tisto malho s katero razpolaga Golob in v zvezi s katero je povedal nekaj v smislu "vsak bo dobil toliko denarja kolikor ga bo želel" kar pomeni, da je strah pred morebitno zavrnitvijo povsem odveč.
Pa itak mi to pripada ( ne zavrnitev ali strah).

• Ljubezen
Reactions: Matey

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Višje prejemke si želijo tudi upokojenci, ki bodo baje 1.2.2023 izvedli protest na Trgu republike:

Zahteve-upokojencev.jpeg

Ni ga lepsega kot kaksna nova uravnilovka.

Pa spet davke dvigniti seveda, da bo od kje vzeti. Kdor dela in financira vse to pac ne rabi denarja.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Javni sektor mora biti dobro plačan. Naša težava pa je, da imamo mnogo preveč zaposlenih v javnem sektorju in da ima politika neprestane težnje, da se še poveča in vzame še več dejavnosti pod okrilje "javnega". Podržavljanje ...
Obstajajo dejavnosti, kjer sploh ne vidim pravega vzroka, da so plače določene za celo državo "enake". Denimo zdravstvo. Če nek zdravstveni tim v javnem ZD zasluži za svojega delodajalca X, drug pa 2X, potem bi se mi zdelo normalno, da imajo člani drugega tima pač večjo plačo. Kup dejavnosti je, kjer je lahko plača tudi v javnem sektorju odvisna od prihodkov, ki so rezultat njihovega dela. Ampak ne, pri nas je višina plače odvisna od nekih kvazi napredovanj po kriterijih, ki ne povedo nič o tem, če je bilo delo dejansko dobro opravljeno in je bilo opravljenega več dela.