Online nakup leč + kateri tip?

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Oasys so tule le ene 20% dražje od ebaya (ebay 20€, tale http://moje-lece.si/ 25€), pri tekočinah pa so verjetno celo cenejši... Tko da se trudijo - pač za naše kraje je to to...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kje bi dobil Oasys tako poceni?

Morda so zaradi popularnosti dotičnih leč prodajalci enostavno morali znižati ceno. Malo zaradi konkurence iz tujine, malo pa zaradi medsebojne konkurence.

Sicer pa:

http://cgi.ebay.de/2x-6er-Box-Acuvue-Oasys-with-Hydraclear-plus-ORIGINAL-/350353259483#ht_2688wt_927

20 EUR na škatlico. Torej 20% ceneje. Poštnina je 3,50 EUR.

Glede zgornjega vprašanja pa enostavno ne vidim razloga, zakaj bi moral podpirati slovenske trgovce, ki na izdelke nabijejo 150% marže. Hvala lepa. Dokler imam zanesljivega prodajalca v tujini in kupujem izdelke, za katere ni potrebno takšno ali drugačno pomerjanje in/ali montaža in servis - slovenske prodajalce pogledam samo zato, da se pošteno nasmejim.

Zakaj si omenil, da imajo vsi tako visoke cene oziroma kaj si želel s tem argumentirati?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Njega si napadel, češ da je ubitačno drag....pa za slovenske razmere dejansko ni drag. Če pa katerokoli slovensko trgovino primerjaš s tujino, pa postane draga.

Očitno ne prišparam skoraj nič za Oasys iz tujine. Škoda.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

On je napisal, da se mu zdi "zelo ugodno".
crazy1.gif

Kar pa se Oasys tiče. Recimo, da jih menjaš na 4 tedne (torej dvakrat redkeje, kot bi jih moral).

Leto ima 52 tednov, torej rabiš 13 parov kontaktnih leč. Predpostavimo, da naročiš torej 5 škatlic na leto. Poštnina se izenači s stroškom, ki ga imaš, da greš leče fizično iskat.

Prihraniš 25 EUR na leto samo zato, ker namesto na .SI internetni naslov klikneš na .DE internetni naslov.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Eno vprašanje.

Do zdaj sem imel vedno Night&Day 8,6 13,8. Tako so mi "odmerili" v Žalcu (optika Irman).

Zdaj bi rad poskusil druge leče (recimo Oasys), ki pa imajo bazno krivino samo 8,4 ali 8,8.

Bo to problem? Vem da s premerom načeloma ni težav, bolj me skrbi bazna krivina?

LP,
PIC

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Osebno nisem opazil nobene razlike pri spremembi bazne krivine, ampak to so zgolj moje izkušnje, mogoče sem manj občutljiv.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Jaz imam bazno krivino namerjeno 8.9, pa uporabljam Oasys 8.8 in ne opažam kakšne hude razlike ali da bi me kaj motilo....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Najprej se odloči, kako dobro so gibljive sedanje leče (8,6) po očesu. A leži "kot pribita" ali se lahko malo premika naokrog po površini očesa.

Če je pri miru, vzemi bolj ploščato lečo (8,8). Potem se bo pač malo bolj premikala. Če je bolj mobilna, vzami bolj zaobljeno lečo (8,4). Potem bo pač malo bolj pri miru.

Možno je:

- draženje oči (slabša izmenjava plinov in solz zaradi spremenjenega pritiska na roženico)
- glavoboli zaradi spremenjene povečave leče

Ampak precej unlikely. Če te skrbi, pa do okulista.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hvala za odgovor!

Sem vzel testno 8,4 in po enem dnevu je bilo OK. Je pa smešno, te Oasys so kao 14-dnevne in naj bi bile nenormalno tanke itd.

Well, v primerjavi z Night&Day se mi zdi, kot da sem prijel karton v roke. Matr, niso očitno Night&Day 2x dražje kar tako (RES tanka leča).

LP,
PIC

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
...ksz...

Moja uporablja 14 dnevne acuvue oasys for antigmatism.

Ker ji niti pod razno ne mislim povedat za alter, sprašujem sam.
pozdrav.gif

D: -1,50
CYL/AXIS: -1.75 180

D: -1,50
CYL/AXIS: -1.25 180

(tista peščena ura je rok trajanja? 2014/05)

BC 8,6, DIA 14.5 (karkoli že to pomeni, je na obeh škatlah enako)

Prebral sem celo temo, ampak je dokaj stara, tako da me zanima, kje se splača naročit dandanes.

tnx

Rokus

Zelenc'
24. mar 2011
1
0
1
Pozdravljeni!

Sicer ne bom povedal ničesar novega, pa vseeno dodajam svojo izkušnjo/razmišljanje.

Spletni nakupi na splošno veljajo za ugodnejše. Tudi za nakup leč sem se odločil, da bo ta potekal 1-2x letno preko interneta. Z malo primerjanja cen slovenskih ponudnikov leč, sem se odločil za nakup pri Lecka.net. Bilo je kar spodbudno. Nižje cene kot drugod, dokaj enostaven nakup, brezplačna poštnina.

A v teh časih človek gleda na vsak evro. Vsak ima k sreči tudi nek občutek, da presodi, ali za plačan znesek v zamenjavo dobi nekaj primernega. Pri Lecki.net sem plačal za paket šestih mesečnih leč 30,50 EUR. Po mojem občutku kar veliko za 6 lepo zapakiranih 'gumic', ki jih po enem mesecu odvržem. Tehnologija leč namreč ni nekaj tako zelo novega, prodaja v količini enormna, tovrstne izdelke prodaja spletna trgovina z minimalnim številom zaposlenih ... zakaj torej taka cena?

Malo pobrskam po e-bay-u. Povsem enake leče na nemškem e-bay-u (ebay.de): 16,50 EUR.
Človek skoraj ne mora verjeti. Razlika za faktor 1,85 oz. 85 % ceneje!! Ogromen prihranek.

Nakupim nekaj kompletov za dalj časa, skupaj s kompletom tekočin (spet precej cenejšim, kot pri nas).
Poštnina? 3,95 EUR; pri nakupu take vrednosti nič posebnega. Čas nakupa? Odposlano (!) čez tri ure po izvedenem naročilu. Potovanje pošiljke? Drugi dan po nakupu je bila pošiljka dostavljena na dom. Dodatni stroški (davek, pakiranje, bančna transakcija)? NIČ dodatnih stroškov (poleg zneska nakupa sem plačal zgolj poštnino)! Plačilo preko Paypal-a, torej niti stroškov s transakcijo.

Če sklenem:
- 85 % cenejši enak izdelek. Slovenska Lečka.net je torej pri enakem izdelku 85 % dražja. Prepričan sem, da če bi si vzel dovolj časa, bi moje leče kje našel še ceneje.
- Enostaven nakup preko e-bay-a.
- Enostavno plačilo. Pri Paypal-u res samo klikaš 'naprej'. Pri Lečka.net je bilo treba 'natipkati' celo položnico in jo plačati preko spletne banke, nato pa jim potrdilo o plačilu poslati preko elektronske pošte (to sicer ni obvezno, a gotovo pospeši sam postopek nakupa).
- Hitrejša odzivnost. Trajalo je tri ure od izvedbe naročila do trenutka, ko je bila pošiljka odposlana.
- Hitrejša dostava. Drugi dan po opravljenem nakupu je bil paket dostavljen na dom. Pri Lečka.net v tem času naročilo niti ni odposlano, kaj šele, da bi prispelo na cilj (enkrat sem celo brez pojasnila čakal 14 dni od dneva nakupa, da so leče prispele). Tudi fleksibilnost dostavne službe (DHL) je več kot odlična (možnost dogovora tako o času kot o kraju dostave, če se jih prej pokliče; možnost večkratne dostave brez doplačila; ,možnost osebnega prevzema ipd.).

Zelo mi je žal, da moram slovenskega ponudnika leč tako okarati, a v ceni in kvaliteti nakupa so razlike zares prevelike. Vsekakor razumem, da mora Slovensko podjetje nekaj zaslužiti. Z veseljem ta zaslužek tudi podpiram in se zavedam, da nekaj procentov (tudi nekaj 10 procentov) denarja dam za to, da podjetje preživi, tako kot moram preživeti tudi sam. A vse ima svoje mero. 85 % je pač preveč. Edino spodbudno besedo, ki jo za spletne nakupe leč v Sloveniji imam, je ta, da je strošek poštnine navadno oproščen. V mojem konkretnem primeru nakupa v tujini pač ni bil.

Za konec:
Vsem zelo priporočam, da svoje letne nakupe leč opravijo v tujini in se slovenskih ponudnikov na daleč izognejo, vsaj dokler drastično ne znižajo svojih cen.
Enak nasvet najbrž velja tudi za marsikateri drug izdelek (npr. skoraj karkoli tehničnega).

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Jst zmeri Oasys kupujem na ebayu... 19,3€ dostavljeno na dom v 3-4 dneh: http://shop.ebay.de/i.html?rt=....m301&gbr=1 !

Glede Lecke in ostalih slo prodajalcev leč - pri Oasys so recimo samo kakih 30% dražji, kar niti ni tako veliko. Pač nekaj morajo zaslužit, ne morejo pa si privoščiti, da bi nabavljali v tako velikih količinah kot nekateri ebay prodajalci, zato tudi cena višja... No, če pa pogledam recimo tekočino za leče, je pa na ebayu težko ceneje dobiš kot pri nas. Recimo OPTI-FREE Express velika z dostavo 12€.

Nazadnje urejeno:

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Pred 2 tednoma sem svoje Acuvue prvič naročila na http://www.postoptics.co.uk/
Cena ene škatlice 20€ (+ / - 1€, odvisno od količine). Mene je prišlo 19€ na škatlico. Poštnina slabe 3 funte. Plačilo Paypal. Prišlo je v par dnevih.
Čist navdušena
grin1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
@rokus:
S tem da v tujini, če narediš en večji nakup, ti zraven kaj dodajo, kot so meni naprimer dodali set male flaške s tekočino za leče. Kar pri nas je bolj redkost, pa to govorim na splošno za nakup preko spleta.

trbowc

Pripravnik
15. jun 2008
136
1
18
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Jst zmeri Oasys kupujem na ebayu... 19,3€ dostavljeno na dom v 3-4 dneh: http://shop.ebay.de/i.html?rt=....m301&gbr=1 !

Glede Lecke in ostalih slo prodajalcev leč - pri Oasys so recimo samo kakih 30% dražji, kar niti ni tako veliko. Pač nekaj morajo zaslužit, ne morejo pa si privoščiti, da bi nabavljali v tako velikih količinah kot nekateri ebay prodajalci, zato tudi cena višja... No, če pa pogledam recimo tekočino za leče, je pa na ebayu težko ceneje dobiš kot pri nas. Recimo OPTI-FREE Express velika z dostavo 12€.

Nazadnje sem kupil 1 x Oasis in 1 x Oasis for astigmatizem na http://www.najcenejse-lece.si/7-14-dnevne-lece-johnson-johnson za 52,6, na E-bayu me pride isti komplet 53,8 + poštnina. Zraven sem naročil še 2 x OPTI-FREE Express velika in dobil še dve mali tekočini gratis.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
6 parov je 12 leč
wink-1.gif

jaz sem naročila 12 parov - 4 škatlice (in imam zdaj zalogo za dooolgo) in me je prišlo slabih 70 funtov (skupaj s poštnino).
Na "najcenejse-lece" je škatlica 24.88€. Hm, res ful ugodno.

Aja, pa jaz imam bazno krivino 8.9 Pri nas dobiš Oasys le s krivino 8.4, iz tujine tudi 8.8.

Nazadnje urejeno: