Online nakup leč + kateri tip?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Vidim, da imajo te leče premer 13.8mm. Ali te to kaj moti? Ker večina leč ima namreč 14,0mm oz. 14,2mm. Se bojim, da bi bile premajhne in bi me motilo pri vidu. Verjetno bo res treba eno škatlico na blef kupiti, pa probat.

Kaj pa tekočine za čiščenje leč? Do sedaj sem imel Opti Free express, pa me je prodajalec v optiki malo "prestrašil", da ta tekočina ima noter še precej peroksida, v primerjavi z ostalimi, in da zna zaradi tega peči oko. Kakšne so kaj vaše izkušnje s tekočinami?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glede premera - nikoli prej nisem opazil tega. Uporabljam še Cibine Focus (14,0mm) in Air Optix (14,2mm) in ne opazim nobene razlike.

Edina pomanjkljivost bi lahko bila, da bi prej skočile dol z očesa (plavanje, mencanje oči), ampak kot sem rekel - nisem opazil.

Vida nikakor ne more motit. Če imaš zenico široko več kot 10mm, potem je nekaj hudo narobe s tabo
smile-1.gif
.

Tekočine... peroksidne tekočine načeloma bolje čistijo, saj se med postopkom izvaja redukcija peroksida v vodo in elementarni kisik (le ta je eden izmed najhujših strupov za vse živo - vključno z bakterijami). Potrebuješ posebno posodico (ki je priložena takim tekočinam). Prodajalec nima pojma... če te oči pečejo sta dve opciji - ali si leče vzel ven prej kot v 6 urah (toliko časa rabi reakcija, da steče), ali pa je proizvajalec šparal s platino (le ta katalizira reakcijo razpada peroksida).

Po več kot 6 urah še nikoli nisem opazil, da bi ostalo kaj peroksida. In v očeh čutiš še tako malo količino...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ja, samo vic je v tem, da ta "moja" tekočina, ki sem jo uporabljal ni una s 6 urnim čiščenjem in posebnimi posodicami. Do zdaj sem mislil, da imam čisto navadno tekočino, pa mi prodajalec pravi da moja ima precej peroksida noter. Da mi priporoča kakšno drugo.

Torej, če prav razumem obstajata samo dve vrsti tekočin. Ena je tale s šesturnim postopkom in posebnimi posodicami. Vse druge, pa naj bi bile podobne. Ali je med temi iz druge skupine sploh kakšna razlika, ali je čisto vseeno kaj vzameš?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Tekočina, ki je namenjena za uporabo v navadnih posodicah - NE SME vsebovati peroksida. Daljša uporaba bi povzročila razpoke na in vnetje roženice, kar lahko pripelje do trajne slepote. Vse tekočine, ki vsebujejo peroksid, imajo zraven še posodico s platinastim katalizatorjem.

Poglej, kaj piše na tvoji tekočini. Če vsebuje peroksid, to zagotovo piše (običajno v koncentracijah okoli 3%).

Glede različnih tekočin pa nimam pojma. Nisem kupoval že več let (dnevne leče in/ali night&day mesečne). Prej sem vzel katerkoli, samo da je vsebovala peroksid. Te tekočien leče očistijo 10x bolje kot navadne in zjutraj je dejansko tak "čist" občutek, ko vstaviš lečo.

gdgd

Zelenc'
29. jun 2010
8
0
1
Nova spletna trgovina kontaktnih leč!
Velika izbira, ugodne cene in brezplačna dostava kontaktnih leč v s spletni trgovini Moje-lece.si
V naši ponudbi imamo:
- Dnevne kontaktne leče
- 14-dnevne kontaktne leče
- Mesečne kontaktne leče
- Barvne kontaktne leče
- Torične kontaktne leče
- Progresivne kontaktne leče
- Letne kontaktne leče
- Poltrde kontaktne leče

Link:
www.moje-lece.si

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Res ugodno, 6kom Zeissa dobim pri za 27€, nemški okolist pa 35€ za 12kom na dom..

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Ja podobno je z Cibavision night&day - tukaj so 3 leče 41€, na ebayu pa 6 leč 41€. Zgleda se ne da v Sloveniji imeti konkurenčnih cen. Sej po svoje logično - majhen trg pač, cene na ebayu pa so zbite, kolker so lahko... Dobiš pa jih ravno tako v parih dneh na dom. Edino kako tekočino se bi pa splačal tukaj naročit...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa praviš na Optifree Express? To je ena tistih tekočin, ki naj bi imele zmožnsot v parih minutah očistit lečo. Ne zanima me če dejansko očisti, ker imam itak celo noč leče v posodici...samo tako, če se ti zdi ustrezna?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Cenejse od Clarusa (ki je bil po meni dostopnih informacijah do zdaj najcenejsi v Sloveniji), sicer pa drazje kot v Nemciji, ja (tudi Zeiss uporabnik). Edino Aosept je pri nas cenejsi kot v Nemciji. Se pa spomnim par let nazaj, ko je ena trgovina/podjetje na Linhartovi v LJ prodajalo 120 ml flaske Aosepta relativno ceneje kot vsi ostali tiste po 360 ml (skratka, ce si pri njih vzel 3x 120 ml, si prisel precej ceneje skozi kot pa eno 360 ml kjerkoli drugje). Menda je potem optika Irman nekaj "zatezila" (ali vzela kaksno "ekskluzivo") in je bilo konec...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja shranjevanje leč je po mojih izkušnjah v redu, spuca tudi nekaj, ampak ko se začnejo pri malo starejših lečah nabirati gor zadeve, tudi drgnjenje s prstom in tekočino ne deluje tako kot bi moralo. Alconovo namensko čistilo, ki so ga ene 3, 4 leta nazaj nehali delati, je bilo čisto nekaj drugega. Odkar je pa ta kao ekspress tekočina, ga ni več, ker ta kako zadosti očisti, ampak jaz pravim, da ni isto, še zdaleč ne.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne poznam... Niti ne vem, kje je fora. Tako ali tako ne spiš z lečami in imajo celo noč čas, da se počistijo.

Xvison

Zelenc'
28. okt 2010
2
0
1
Res je, najboje je da daš leče čez noč v AO sept ... pri uporabnikih mehkih mesečnih leč je smiselno, da se leče enkrat tedensko očisti s to tekočino, pa bodo kot nove. Sicer pa jaz kupujem tukaj, zelo ugodno se mi zdi:

http://www.najcenejse-lece.si/

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.972
40
48
Hja, odvisno od tipa lec. Pri mojih me pride 7.5 EUR ceneje, ce narocim iz Nemcije (z dostavo vred, ki pa je GLS in obupno draga), v primerjavi s trgovino, ki jo je omenil Xvison. Na hitro pogledano pa slednji v tem trenutku izgledajo celo cenejsi od Clarusa.
smile-1.gif

gdgd

Zelenc'
29. jun 2010
8
0
1
jst kle kupujem leče: http://moje-lece.si/
je dost bl ugodno
k recmo jst nabavlam air optix k so 17,50 evra in mi ni treba plačat poštnine ker jo pač oni plačajo, kokr pa tm k si omenil Xvison una stran. se prav da bi tam plačal 20 evrov, na http://moje-lece.si/ pa sam 17,5 evrov

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem je Google začel ob vpisu "on line nakup leč" kazati tudi tole stran in seveda so morali priti razni nateguni iz on-line optik in na dolgo in na široko razložiti, kako je pa pri njih res poceni.

Drugače pa ja... v praksi dobiš za eno škatlo leč pri nas dve škatli preko Ebaya.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Hvala, da si se registriral in delil z nami to posebej koristno informacijo glede nakupa leč.

FYI - še vedno ste za okoli 100% dražji kot Ebay.
bonk.gif

Recimo primerjava za leče, ki jih uporabljam:

http://cgi.ebay.de/2x-90-Box-F...e#ht_2529wt_927

66,50 EUR za 180 leč

http://www.najcenejse-lece.si/...elo-ugodno.html

128,40 EUR za 180 leč

Blazno ugodno!
hysterical-1.gif

Za Slovenske razmere je še zmeraj relativno ugodno.

Za tujino pač ne.

Ne vem, kaj je treba ga zdaj drkat..., saj ni edini, ki ima višje cene od tujine. Vsi imajo.
bonk.gif

Ajde, ko tako rihtate nizke cene, naj mi da kdo link do J&J Oasys. V SLO dobim 6 leč za 25 EUR.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Po mojem je Google začel ob vpisu "on line nakup leč" kazati tudi tole stran in seveda so morali priti razni nateguni iz on-line optik in na dolgo in na široko razložiti, kako je pa pri njih res poceni.

Drugače pa ja... v praksi dobiš za eno škatlo leč pri nas dve škatli preko Ebaya.

Kje bi dobil Oasys tako poceni?

tnx