Sigurna? Pri nas ni nič sigurno! Jaz sem bila na enakem, sem klicala na inšpektorat (sem zdaj pozabila kateri ima to čez), da mi zdaj povejo kaj je res in kaj ne in dobila naslednji odgovor:
Hja, veste, eni inšpektorji tako interpretirajo, kot pravite vi, drugi, med katerimi sem tudi sam (inšpektor), pa mislim, da ne bi smeli delati in jaz osebno bi podal na CSS kršitev in oni bi vam potem zamrznili porodniško. Potem seveda vi spet lahko greste tja in pravite, da na njihovi strani je pa drugače razloženo, pa bi vam potem oni najbrž spet dali porodniško nazaj. Ampak jaz bi vseeno prijavil, ker mislim, da gre za kršitev. Je pa res, da inšpektor pride samo, če kdo prijavi. Torej če delate kaj za računalnikom doma, je majhna verjetnost, da bi vas prijavili, če delate z ljudmi pa spet večja.
Suma sumarum, če dobiš na telefon inšpektorja, ki tega ne vidi za kršitev, boš dobil jasen: seveda lahko dela, vendar po 16. uri. Če dobiš tega, ki sem ga dobila jaz, pa pravi jaz bi prijavil in bi vam zamrznili porodniško, čeprav bi se verjetno lahko pritožili na to. V biti je pa najbolj važno to, da daste glavo dol in ste čimbolj neopazni, da vas nihče ne prijavi.