Olje v motorju že 3 leta

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Drugače ti pa magnetni šrauf olajša te stvari, če pozabiš menjat olje po 5k km in več.

Takrat ko magnetni šravf dejansko pride prav je žal že prepozno
evil.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
spet se boste skregali ce olje zdrzi 30T kilometrov ali ne................jaz vem da ga in to brez problema kdo pa menja na 7T olje pa je z njim nekaj narobe....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Menjaj olje in filter ter se vozi narobe ne bo nic.
Motor se pa res da scistit z nafto ki se da med olje.... vendar v drugih primerih

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
spet se boste skregali ce olje zdrzi 30T kilometrov ali ne................jaz vem da ga in to brez problema kdo pa menja na 7T olje pa je z njim nekaj narobe....

Ja, če se držiš navodil v servisni knjižici, si bedak.
Pa ko pošlješ olje na analizo in je zanič, se tudi bedasto počutiš, ker si ga zamenjal po le 7.000 km ...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...

zdaj bomo počas prišli do tega da je olje že v trgovini zanič
bonk.gif

na drugi strani bomo pa imeli pacinete kjer jim olje drži do velikega servisa
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Revoz imate vsi dovolj blizu, tam delajo veliko analiz olja. So precej drugačni rezultati, kot jih ugotovijo pacienti, ki so "sami dali olje po 7kkm na analizo in je bilo zanič". Ampak to nima veze. Jaz še sedaj nisem dobil odgovora kaj bo z mojim motorjem, če ga bom servisiral tako kot piše v servisni knjigi. Se pravi 30kkm ali 1 leto oz. ob težjih pogojih uporabe pogosteje (da, tudi to piše v navodilih). Najboljši odgovor, ki ga dobim je "da bom že še videl". Očitno nisem še nikdar "videl" in nikogar ne poznam, ki bi "videl".

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
in motor ti bo 2x predrzal cel avto, pa ceprav menjas na 30T km.
@shift
cudno da se se kdo od teh znalcev ni spomnil da bi na olju gledal datum proizvodnje, potem se bo veselo

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Pozdrav, dotični avto ima v motorju isto olje že 3 leta in nekje 22.000 kilometrov. Samo pokrov odprem in že vse čudno zapacano, olje seveda totalno črno. Gre za 1.2 bencinarja. Kako najbolj to zrihtat? Novo olje in spet 15.000 al se da kej bolj popucat zadevo?

Lp

Čist tak da boš bolj miren..jaz sem fotru na Roverju 216 (1.6 bencinar, 111 konj) menjal olje na 20.000 km (oz. dve leti) točil sem noter sintetiko 5W-40 (Castrola). avto je šel od hiše po 11 letih in 110.000 km - kot rožica. Tudi tesnilo ni šlo, kar je bilo značilno za te motorje).

Ti imaš narejenih 2.000 km več pa je cela študija tule na forumu
grin1.gif

(pa sporoči če si že zamenjal olje)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
in motor ti bo 2x predrzal cel avto, pa ceprav menjas na 30T km.

Ja, meni je vse jasno. Eni so pač iz časov stoenk navajeni, da se olje pač menja vsak vikend, ko je sončno vreme. In potem je njihov najhujši argument "to delam že 20 let in nimam nobenih problemov!" No shit? Nimajo jih niti vsi ostali, samo večkrat za kakšen pir dnarja pa skok na babo cajta prišparajo. Najhujši argument pa je, ko pogledajo olje, da se zgrozijo ko vidijo črno barvo. Ja kakšne barve pa so saje druge kot črne. In saje na mazalne sposobnosti vplivajo en burek. Eni najbrž mislijo, da jim je najmanj pol cilindrov noter postrgalo
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:...dela servise na predpisanih 50.000 km in mu po 200.000 nič ne manjka.
In ta avto se vozi predvsem hladen na kratke fure, torej naredi 22.000 km na tri leta?

[/QUOTE]Seveda ne. Avto je zato, da se vozi. Dobro, da je menjava šele na 50.000, da ni treba biti ravno vsake tri mesece na servisu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Vidim, da se je v tej temi zbrala smetana strokonjakov na področju motornih maziv (Ogo, KameleON). Hvala za vaše prispevke!
cheer.gif

jaz mislim da jim služba razvojnega inžinirja pri kakem aralu,shellu ne uide
evil.gif

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Hvala vsem za odgovore. Naj vas pomirim, da to ni bilo vprašanje za moje vozilo. Ajde

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
ksz

Mah strokovnjaki gor al dol, veliko je odvisno od načina vožnje avta. Sam menjavam olje na 10.000km ali 1 leto, kar pride prej. Res pa ne šparam motorja in večkrat vidi zgornjo polovico obratov kot spodnjo.

Za ta primer, pa pač menjaj olje za novega, seveda pa tudi filter.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
se najbolj smesne izjave se mi zdijo da olje ne more zdrzat 30T km,...pa da ni skoda denarja za olje...eni majo pac prevec casa da se samo s tem ubadajo.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Kak pa eni komplicirate s tem oljem!
bonk.gif
Če ga menjaš na interval oz. če ti uide še par tisoč km več,ni prav nič narobe.
Enako kot eni v največje gare vlivate neko super duper olje in mislite koliko dobrega ste naredili..........mislim
stupid-1.gif

Avtorju teme pa:
Menjaj olje in gasa naprej!!
nahrung002.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
se najbolj smesne izjave se mi zdijo da olje ne more zdrzat 30T km,...pa da ni skoda denarja za olje...eni majo pac prevec casa da se samo s tem ubadajo.

In to izjave strokovnjakov-tehologov ki res vedo iz prve roke, mislim saj pa to je logično al ne?
evil.gif
Mater znanost boste nardili iz tega olja....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Jaz bi pa prosil crashburnta pa mac77...lahko se pridruži še shift....da mi rešite mojo uganko!
smile-1.gif

Torej po vaše olje zdrži 30kkm-50kkm....pa še več....in je po 30kkm skoraj enako dobro kot ko se ga je ulivalo v motor....to trdite namreč VI !!!!

Sedaj pa moja uganka
cheer.gif
.....imam lantro....10let stara zasnova mašine.....vi kod mehaniki boste vedli da rada pije olje......zamenjal sem 4 znamke olja ( Shell...Elf....Valvoline...sedaj sem na Olmi ker sem obupal nad pitjem olja in sem začel vlivat najcenejše olje in slučajno zadel terno....pač se slučajno obnese v mojem motorju ) Vse znamke olj pred Olmo mi je pilo in sem jih moral sproti dolivat...sedaj s tem oljem nimam problemov do 10kkm potem pa dolivam! Pač je delovno olje in je narjeno za podaljšane intervale

Torej.....zakaj če olje NE spreminja svojih lastnosti med uporabo (kot trdite nekateri žešæi mehaniki kle gor ) men olje začne pit po 10.000km prej pa ne
sprasujem se.gif