OLED TV

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.326
9.547
113
EU
Tukaj imaš.

Picture Mode: Cinema
Aspect Ratio Setting: Original / Scan: On
Energy Saving: Off
AI Picture: On
OLED Light: 80
Brightness: 50
Contrast: 85
Sharpness: 10
Colour: 50
Tint: 0

Dynamic Contrast: Off
Dynamic Tone Mapping: Off/On
Super Resolution: Low
Color Gamma: Auto
Gamma: 2.2 / BT.1886
White Balance: Warm2
Maximum Brightness: Off
Color Filter: Off

Noise Reduction: Low*
MPEG Noise Reduction: Low*
Smooth Gradation: Low
Black Level: Auto
True Cinema: On
Motion Eye Care: Off
TruMotion: Bright (or Custom)
To imate kot v temi "katero toplotno črpalko", kjer je potrebno doktorat naredit iz pravilnih nastavitev. :evil:
Po koroni sem kupil Sonija, priklopil, zmanjšal svetilnost na številko pet (od sto), in to je to.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.688
113
To imate kot v temi "katero toplotno črpalko", kjer je potrebno doktorat naredit iz pravilnih nastavitev. :evil:
Po koroni sem kupil Sonija, priklopil, zmanjšal svetilnost na številko pet (od sto), in to je to.
itak pac gledas kaj gledaš, kdo bi se sekiral.

ostali tehnicno normalni pa prvi dan preletimo nastavitve, naredimo korekcije shranimo in potem ne diras vec dokler kaj ne crkne.
enako na tc

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
837
113
Danes priklopil Philips 907. Prvi vtisi:

- najbolj me je presenetil zvok (vgrajen sound bar)
- barve so za moj okus na default nastavitvah premočne (color enhancement sem moral dat na OFF in zmanjšat kontras). Z "pravimi" nastavitvami se bom poigral med vikendom
- HDR + temne scene definitivno dosti boljše kot na prejšnjem OLEDu.

... nisem pa našel nastavitev kako spremenit intenzivnost ambilighta (za odtenek mije premočen)

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28
Danes priklopil Philips 907. Prvi vtisi:

- najbolj me je presenetil zvok (vgrajen sound bar)
- barve so za moj okus na default nastavitvah premočne (color enhancement sem moral dat na OFF in zmanjšat kontras). Z "pravimi" nastavitvami se bom poigral med vikendom
- HDR + temne scene definitivno dosti boljše kot na prejšnjem OLEDu.

... nisem pa našel nastavitev kako spremenit intenzivnost ambilighta (za odtenek mije premočen)
Tako kot ti je že napisal tomi. Drugače pa imaš tukaj priročnik, če še te bo kaj zanimalo..

• Všeč mi je
Reactions: D_K

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.688
113
Včeraj sem bil v BBju in bila ravno tekma, nizozemcev.... in so imeli na par TVjih prenos, tudi na opevanem oled 907.... Kaj si ti nor...nizozemci so žareli v oranžnem dresu, sploh se ni videlo igralca ampak oranžni glow, druga reprezentacna je bila normalna v nekih temnih cotah se mi zdi.. Podobno je tudi na LED tvjih bilo, a vseeno manj. Close up posnetki so bili normalni. V glavnem negledljivo sploh... Sklepal sem, da je TVje sipne ta oranžna barva... al neki, da se AI zmede. nisem pa hotel v trgovini slikat tega...

Kako je to doma zgledalo???? Al imajo tam zjebane te prenose podatkov, antene?

evo tu je isto.... mozno da je prenos zjeban, da kamere sesuje ta barva...

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
V trgovinskem načinu so barve navite na max, da ljudje "dol padejo" kake barve so. Doma jih tako ali tako znižaš, razen če hočeš gledat risane filme namesto dejanskih..

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
837
113
Včeraj sem bil v BBju in bila ravno tekma, nizozemcev.... in so imeli na par TVjih prenos, tudi na opevanem oled 907.... Kaj si ti nor...nizozemci so žareli v oranžnem dresu, sploh se ni videlo igralca ampak oranžni glow, druga reprezentacna je bila normalna v nekih temnih cotah se mi zdi.. Podobno je tudi na LED tvjih bilo, a vseeno manj. Close up posnetki so bili normalni. V glavnem negledljivo sploh... Sklepal sem, da je TVje sipne ta oranžna barva... al neki, da se AI zmede. nisem pa hotel v trgovini slikat tega...

Kot sem povedal, default nastavitve so katastrofa. Color enhancement je treba dat na OFF in je slika super. Dvomim, da se kdo od prodajalcev igra z nastavitvam, hebe se njim.

No po slabem tednu... za enkrat sem ful zadovoljen s TVjem...
edina pripomba... ko uporabljam aplikacijo EON, mi ne prevzame nasavtive slike TVja in moram vedno enkrat v nastavitve in ven, da se prevzamejo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
ker uletela ena opcija poplačila dolga s kompenzacijo, sem v račun dobil Hisense ULED 65U7HQ. Redna cena je kar visoka, zato sem jo vseeno odprl in postavil v dnevno sobo. In sem se tudi ustavil pri barvah. Ko predvajaš nekaj v spodobni kvaliteti je zadeva precej OK. Lepe in žive barve, lepa črna. V bistvu pozitivno presenečen. In potem daš nekaj iz telemachovega Eona (ne vse, veliko zadev pa) so pa barve "čudne". Nekaj sem sicer uspel izboljšati z nastavitvami, še vedno pa ni to to. Kot bi bil nek čuden gamma correction vklopljen. Ali pa samo nisem navajen, da je sedaj to to :)
Oziroma se bo pač treba naročiti na netflix, hbo, ali nekaj nekaj, da bo signal spodoben.

Pa k sreči imam soundbar, ker slabšega zvoka še nisem slišal iz zvočnikov televizije.

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
214
-16
28

Izgleda, da so prenosi tako narejeni, ker jaz sem gledal doma tudi to tekmo in je bila zgodba podobna.. Tako, da sem moral barvno lestvico zmanjšat..