To je seveda že precej star model in še povrhu vstopni model z IPS panelom.
6501 seveda ni vstopni model.Vstopni modeli so bili takrat serije 4xxx in 5xxx. Takratna serija 6xxx je pa kot današnja serija 7xxx, oziroma glede na to, da je to 100Hz model, bi bolj spadal v današnjo serijo 8xxx.
Pa tako si takrat hvalil model 6501 in IPS panele, tu je nekaj tvojih izjav:
"Oba modela imata 100Hz panel.Razlika je da ima model 6501/High frame rate tehnologijo, model 6561 pa ima Frame rate control.Pa nekaj kvalitetnejšo zatemnenje ima model 6501.Tako, da ti jaz priporočam model 6501.
Kar se tiče High frame rate, ima Philips model 6501.Mislim, da edini televizor od vseh modelov, tudi drugih proizvajalcev, ki ima High frame rate.Vsi ostali imajo večinoma Frame rate control.
Saj tukaj nimaš kaj razmišljat.Skupno gledano je Philips model 6501, najboljša izbira
Za 800 evrov, bi ti jaz definitivno priporočil tale model Philipsa
Malenkost manjši, toda precej kvalitetnejši..
https://www.ceneje.si/Izdelek/6311578/a...
heh ja ..model 7101 ima lg-ev panel
zato so barve dosti lepše kot 6501
) in poraba manjša
Ima pa 7101 še na vrhu ambilight 6501 ima pa samo stranke.
Vidim, da se ne spoznaš najbolje na televizorje.Philips že dolgo nima več Lg panelov, temveč vgrajujejo svoje panele
Pa tudi kar se tiče Lg televizorja, ima 50Hz panel ne pa 100Hz panel.. Da ti pojasnim nekaj prednosti Philipsa.Ima že 100Hz+HFR Direkt Led panel, boljše zatemnevanje, boljšo uniformiranost panela, manj izražen DSE itd..Predvsem pa je prednost Philips televizorjev, gledanje v mraku zaradi Ambilighta, kjer kontrast in sama črna barva izgleda bolje kakor na ostalih televizorjih z IPS panelom..
Saj govorim o tv-jih
Filmski studiji in profesionalni koloristi, uporabljajo IPS panele za svojo delo, ne pa VA panele..Kar pa se tiče recenzij, je pa tako, da vsak gleda samo kontrast in črno barvo v kadrih..Če bi bila prednost IPS panelov, samo v širšem kotu, verjemi, da jih več ne bi izdelovali
Jaz osebno imam raje televizor z IP panelom, kajti slika je veliko bolj naravna, in ni tako umetno sprocesirana kakor na televizorjih z VA paneli..Pa tudi potrošniki kateri pridejo v trgovino, se jim veliko bolj dopadejo televizorji, z IPS paneli..Sicer, pa kot sem že dejal, vsak sam ve kaj se mu najbolj dopade..
Treba povedat, da prednost IPS panelov ni samo širši kot gledanja, kjer se ne izgublja kvaliteta slike.Prednost je tudi v barvni reprodukciji (lepše, bolj natančne barve napram VA panelom)boljša odzivnost samih panelov, in pa stabilnejši paneli."