Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Mogoče je tebi, vsaj po tem ko si pokazal svoj drugi jaz v drugi temi?
V kateri temi ze? Tisti, kjer verski fanatiki malikujejo rojstvo nekoga, ki je po njihovem prepricanju na koncu umrl za njihove grehe - ampak sami pa se obnasajo, kot da nikoli niso brali njegovih sporocil?
Tisti temi? Right. Sure.
3 Mojzes:
15 Ne delajte krivice pri sodbi; ne bodi pristranski do ubožca in ne klanjaj se velikemu: pravično sodi svojega bližnjega!
...
33 Če pri tebi biva tujec v vaši deželi, ga ne zatirajte!
34 Tujec, ki biva med vami, vam naj bo kakor domačin, kakor eden izmed vas! Ljubi ga kakor sebe, kajti tujci ste bili v egiptovski deželi; jaz sem GOSPOD, vaš Bog.
Ampak Cigan je po defaultu cigan, jebeštrga ga gleda! Itak so vsi (tujci) isti, ane?
P.S.: Pa da ne bo pomote, sem slisal dovolj zgodbic iz okolice Grosuplja, da mi je jasno da jih ima precej ogromno masla na glavi in bakra v skarpi - ampak posplosevanje na celo "raso" je pa bolano.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Cigoti v resnici 99,9999 odstokom Slovencem ne predstavljajo nobene grožnje, musliji tudi ne, vendar to niti ni pomembno.
Samo tole bi dodal: pomoje večina alterjevskih 'zaščitnikov domovine' (in 'zaščitnikov domovine na splošno) ni vernih - sedaj se skrivajo za kvazi znanostmi, kvazi ekonomskimi statistikami ipd.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Poleg tega pa, ne kritiziram celotnega obcestva. Kritiziram pa tiste, ki RKC uporabljajo kot zascito, razlog in opravicijo za svoje rasisticne, ksenofobicne in zaljive izpade - stvari ki imajo z Katolisko vero opraviti priblizno toliko, kot imam jaz z proizvodnjo nafte v Bahreinu.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Pa pustimo to za trenutek ob strani - kako lahko v Svetem Pismu pise "Tujec, ki biva med vami, vam naj bo kakor domačin, kakor eden izmed vas! Ljubi ga kakor sebe, kajti tujci ste bili v egiptovski deželi; jaz sem GOSPOD, vaš Bog." - kjer se meni zdi precej jasno napisano kaj bi Bog rad od nas? - medtem ko pa so nekateri ki javno raglasajo svojo vero tukaj precej in dokaj sovrazno nastrojeni proti... "tujcu"?
Citat:
Pisla sem o problematičnih Romih, teh je najbrž manj kot 5000, sem podal precej previsoko oceno (pa ja menda ne misliš, da so vsi Romi problematični, ali pač?).
Citat:
Pisla sem o problematičnih Romih, teh je najbrž manj kot 5000, sem podal precej previsoko oceno (pa ja menda ne misliš, da so vsi Romi problematični, ali pač?).
Citat:
Samo za info: po uradnem popisu je v Sloveniji nekaj več kot 3000 Romov, zgornja, neuradna meja, pa je 10.000.
http://www.rtvslo.si/slovenija/romi-kako-iz-labirinta-stereotipov/98728Citat:
Uradni popis prebivalstva iz leta 2002 kaže, da se je za pripadnike romske skupnosti opredelilo 3.246 ljudi oz 0,17 odstotka prebivalcev Slovenije. Različne institucije, kot so centri za socialno delo, upravne enote in nevladne organizacije, pa ocenjujejo, da v Sloveniji živi približno 10.000 Romov (po nekaterih ocenah 12.000).