Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Na-a, jaz zagovarjam, da se naj kaznuje tistega, k stori kazivo dejanje. In nekaterim se to ne zgodi. To, da pa vodijo v črni kroniki sem ti pa navedel zgolj kot razlog, zakaj to potem posplošujejo na večino ljudi te..skupnosti. In, če vodijo, in, če vodijo...ja zato je vse tako kot je (posploševanje), nič drugega. Valda to ni pretežko za razumet.
Potem pa zagovarjava enako stvar: če Mirko Strojan zagreši posilstvo, se ga obravnava tako kot ostale (in to se tudi dogaja). In to je konec zgodbe. Brez objavljanja tem 'Okvirji kar po starem', brez pisanja tez o nevarnosti Romov za slovensko družbo.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ja, uporabil je žaljivo verzijo besede, ki označuje raso, ki je povrzočila velik % p33sdarij ob določenem dogodku. In že prej sem napisal, da ga veliko bolj kot barva kože moti nedotakljivost nekaterih. .
Čemu potem konstantno izpostavljanje rase? Če te moti kršitev zakona, v ospredje postavi storilca, ne pa njegovo raso. Ali pač ne? Če izpostaviš raso, to pomeni, da meniš, da rasa vpliva na to, ali bo posameznik kriminalec.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:SDamo ti se pa raje zapneš ob "črnuha" kot pa v statistično dejstvo, ki ga je navedel in je morda vzrok za takšno njegovo razmišljanje.
Tako je, ker uporaba besede črnuh kaže na to, kaj stoji za objavo takšnega posta.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:Samo ti v takšnem primeru raje napišeš "ja in, če vodijo" (v statistiki). Saj je res veliko lažje kot pa od tu dalje smiselno povezovat zakaj nekdo tako razmišlja. Ti greš tu v drug level in razmišljaš zakaj se nekdo obnaša, kar se sicer tudi pravilno ampak tega vzroka se žal ne da več odpraviti (spremeniti pogleda Slovencev na recimo v povprečju tatinske Cigane), torej preventiva odpade, lahko se pa uvede kurativa (kaznovanje tatinskega Cigana, če kaj ukrade), kar je še vedno bolje kot nič. Pa se žal na temu ne dela kaj preveč.
Na kurativi se pri Romih dela toliko kot pri Slovencih. Ja, po mojem mnenju stoji za določenim obnašanjem nek razlog. In pomoje razlog ne more biti barvi polti ali etnično ozadje, pač pa je razlog revščina.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ammm...tole si rahlo falil, nekateri menijo ravno obratno in sicer, da otrokom v istospolnih družinah ne bo lahko in se zato tako branijo "dati žegen" tej stvari.
Najbrž tudi ti vidiš raven neumnosti takšnega argumenta? 'Ne osvobodimo sužnjev, ker obstajajo ljudje, ki bodo svobodne sužnje sovražili'.
Citat:
Uporabnik Matey pravi: Pa glede na to, da si napisal "vaši argumenti", kam točno si me tukaj vtaknil?
V tabor ljudi, ki ne pordpirajo pravic istospolnih, in ki imajo po mojem mnenju napačno mnenje o rešitvi problema imigacije.