Okolju prijazni avtomobili

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
965
200
43
Aktualni oblastniki so ob prevzemu vajeti pohvalili Borzen glede preglednosti pri razpisu za EV. No, pa se je ta preglednost pod njihovo komando takoj spremenila v ribarjenje v kalnem.
1789368899049.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.676
9.772
113
Vse drži, tudi to, da vsak živi kot se odloči.
Problem je v tem, da ste eni svinjsko glasni, ko pa zagusti pa družine drugam selite, itd. In ko se drek posuši, gremo spet nazaj v idiot mode.

Zdaj ce te prav razumem. Enkrat je tezava 2, 3 dni. Z moznostjo opt-outa. In tebi je to idiot mode? in ne, da na podlagi tega v naprej na zalogo podredis nadaljnih recimo 20 let bolj obremenjujoci alternativi, ker kaj ce se zgodi identicen (pa nikdar se ne) scenarij. To se ti zdi bolj pametno?!

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.209
1.418
113
Ma nima smisla... nikol ne bo prav. To, da so eni najpametnejsi za vse in vedno pa sploh ni poblem, kje pa. Nezmotljivcki, vseznalcki... a povsod sam nek strah trosjo... ki je kot vemo 99% posledica neznanja :p

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
965
200
43
Zdaj ce te prav razumem. Enkrat je tezava 2, 3 dni. Z moznostjo opt-outa. In tebi je to idiot mode? in ne, da na podlagi tega v naprej na zalogo podredis nadaljnih recimo 20 let bolj obremenjujoci alternativi, ker kaj ce se zgodi identicen (pa nikdar se ne) scenarij. To se ti zdi bolj pametno?!
Zakaj imajo hiše na krasu streho samo do zunanje stene in nič "nadstreška"? Zato, ker so kraševci skozi stoletja spoznali, da prej ali slej pride burja.
Zakaj so se stoletja gradile naselbine na obronkih ravnic, vsaj nekaj metrov nad ravnico? Zato, ker so ljudje ugotovili, da tu in tam pride leto, ko je ravnica zalita z vodo in je dobro imeti hišo na suhem.
Pa pridejo moderni časi, ko smo vse to pozabili in ne podrejamo več svojih dejanj "bolj obremenjujoči alternativi".

Vedno mi ob takem razmišljanju pride prva na misel Thermana Laško, pa ne vem zakaj. ;-)

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.676
9.772
113
Ne, to je skoraj vsako leto... Ko so bile recimo stoletne vode, so bile pa vse bajte na barju pod vodo. Je slo do tja, kjer prej vode nikdar ni bilo in so bajte zato tja postavili, pol jih je pa zalilo.

sad

Guru
24. avg 2007
23.559
12.425
113
Ne, narobe razumeš.
Težava so glasni butli, ki so najbolj pametni na svetu in je njihova izbira edina prava, ko pa zagusti, pa so tiho kot miši, potem pa spet pridejo na plano.
Pa cnpod je tudi dobro napisal. Ampak vidim, da mu že kontriraš, ker pač je treba.

sad

Guru
24. avg 2007
23.559
12.425
113
Mani pa elektro trafoti in kandelabri... Kdaj bo elektrike zmanjkalo? Zdaj k je ze nekaj EV bi se to moralo dogajat, glede na napovedi strokovnjakov. No, pocakmo zimo (se eno), mogoce bo takrat vec srece.
To glede sreče ti pišeš, jaz nikomur ne želim, da bi elektrika crknala, zato da bi jaz imel prav.
Očitno je pa to pri enih navaden modus operandi.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.209
1.418
113
To glede sreče ti pišeš, jaz nikomur ne želim, da bi elektrika crknala, zato da bi jaz imel prav.

Vem, mi je jasno. Da bo se bolj jasno, tudi sam niti najmanj ne zelim komu kaj slabega. Sem pa kljub temu ozigosan za vse zivo, od EV vernika, eko terorista, opranca etc... Saj mi je vseeno, samo ves cas pisem enako, za razliko od vsevedcev... Ce primerjam pisanje izpred leta, dveh nazaj se lahko samo smejem. Ce se najdes, pac... Alter ... sprejmi, da ga kdaj tud dobis, ne samo dajes.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.422
14.901
113
baje kitajska 71 % novih prodanih so električni. Kr krejzi podatek. Očitno jim kabli zdržijo, ko se spravijo vsi polnit.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.422
14.901
113
lepa...
torej 4,8% porast izpustov
folka je v teh letih 7,8% več...globalno (700mio več)..

torej neto minus.