Okolju prijazni avtomobili

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.422
14.900
113
sem ti napisal, več ljudi večje potrebe, več produkcije. izpust se zmanjšal glede na rajo. mogoče ravno zaradi EVjev :evil:
ni tu neke znanosti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.422
14.900
113
plot twist poraba energije je tudi narasla za 7.9% v teh letih.
od tega solar narastel za 560% (ampak globalno je še pickin dim)... počasi počasi.
tak da... coal je šel mal gor in gas... nafta je pa tu nekje...

sad

Guru
24. avg 2007
23.558
12.424
113
Vem, mi je jasno. Da bo se bolj jasno, tudi sam niti najmanj ne zelim komu kaj slabega. Sem pa kljub temu ozigosan za vse zivo, od EV vernika, eko terorista, opranca etc... Saj mi je vseeno, samo ves cas pisem enako, za razliko od vsevedcev... Ce primerjam pisanje izpred leta, dveh nazaj se lahko samo smejem. Ce se najdes, pac... Alter ... sprejmi, da ga kdaj tud dobis, ne samo dajes.
Se ne najdem.
Se pa spomnim, kako je bila pred tvojim nakupom EVja, Toyota hibrid nekaj najboljšega na svetu, nje?

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.209
1.418
113
Se ne najdem.
Se pa spomnim, kako je bila pred tvojim nakupom EVja, Toyota hibrid nekaj najboljšega na svetu, nje?

Drzi! Toyota Rav 4 Hybrid 2.5 je zame se vedno en boljsih avtov, ki sem ga imel, vozil. Sploh kar se vzdrzevanja tice. Doticni avto (v 10-tem letu) se vedno dela, se vedno vse bp. Je pa to tista Toyota o kateri si me zelel poducevati in popravljati moje zapise, drzi. Cakam, da me se o Tesli malo posolas :valjamse:

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.477
349
83
baje kitajska 71 % novih prodanih so električni. Kr krejzi podatek. Očitno jim kabli zdržijo, ko se spravijo vsi polnit.
65% novo prodanih avtomobilov je NEV. To je skupina vozil, ki so: 100% električna ali priključni hibridi in vozila, ki so gnana na elektriko, a ima bencinski agregat.
Torej daleč od tega, da je 65% novo prodanih avtomobilov električnih v pravem pomenu besede.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.280
5.498
113
Kategorija / Vir izpustovIzvor ali opis viraLetni izpusti CO2 (ali CO2e)Opomba / Značilnost
Človeški izpusti (Fosilna goriva)Energija, promet, industrija, ogrevanje~39 - 40 GtGlavni povzročitelj trenutnega segrevanja
Gozdni požariPožari v borealnih in tropskih gozdovih~6 - 8 GtNihajo glede na sezono; uničujejo ponore
Raba tal in kmetijstvoDeforestacija, krčenje gozdov za njive~4 - 6 GtNeposreden vpliv človeka na rabo zemljišč
Taljenje permafrostaRazpad organske snovi ob odtaljevanju~1 - 2 GtNastajata $\text{CO}_2$ in metan ($\text{CH}_4$); rastoča nevarnost
VulkaniIzbruhi in pasivno izhajanje plinov~0,15 - 0,26 GtManj kot 1 % antropogenih izpustov
Naravni zaprti cikelDihanje rastlin, bakterij, oceanska izmenjava~700 - 800 GtNaravni cikel, ki ga narava v celoti tudi absorbira

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
965
199
43
ja ti naftovodi so tam, ker raja hoče dizla...ko tega več ne bo, ne bo nič več za goret.
Zdej ne vem, a si res tako nerazgledan, al se samo delaš? Nafta => Plastika, kemični izdelki, razkužila, čistila, maziva, umetna gnojila, lepila, različne smole in veziva, pesticidi, folije, mreže, umetna vlakna in tkanine... Konec nafte pomeni konec življenja kot ga pozna naša civilizacija tudi v primeru, če nafte ne bi več uporabljali kot gorivo.
PS: glavno sem pozabil... en kup medicinskih pripomčkov, zdravil in dodatkov prehrani.

sad

Guru
24. avg 2007
23.558
12.424
113
Drzi! Toyota Rav 4 Hybrid 2.5 je zame se vedno en boljsih avtov, ki sem ga imel, vozil. Sploh kar se vzdrzevanja tice. Doticni avto (v 10-tem letu) se vedno dela, se vedno vse bp. Je pa to tista Toyota o kateri si me zelel poducevati in popravljati moje zapise, drzi. Cakam, da me se o Tesli malo posolas :valjamse:
No dej, linkaj mi to podučevanje.

corsol

Guru
11. mar 2010
4.198
1.604
113
Zdej ne vem, a si res tako nerazgledan, al se samo delaš? Nafta => Plastika, kemični izdelki, razkužila, čistila, maziva, umetna gnojila, lepila, različne smole in veziva, pesticidi, folije, mreže, umetna vlakna in tkanine... Konec nafte pomeni konec življenja kot ga pozna naša civilizacija tudi v primeru, če nafte ne bi več uporabljali kot gorivo.
PS: glavno sem pozabil... en kup medicinskih pripomčkov, zdravil in dodatkov prehrani.
Pozabu si na plastiko v tesli ...