Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.469
9.644
113
Nabavna cena cesa je subvencionirana? SE? Ja... Ostalo pa ne. Ce bi delala viske, bi jih senkala, ker delam manke jih placujem po visji tarifi, kot ti. Cenik za sonckarje ni enak, kot za porabnike brez SE? Stabilnost sistema. Tiste, ki naj bi skrbela, je po moje vsaj malo pamet srecala. Drugo leto takrat, ko SE delajo ni vec drage omreznine.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.990
11.430
113
Res ni... Nekdo, ki nima enega lastnega vira energije in ima bistvno vecje potrebi po njej, je izracunal z ajnfah matematicnim izracunom, da je bolj samooskrben kot jaz, ki imam dva in bistveno manjse potrebe. Se dobr, da ne znam racunat. Ce bi znala na nacin kot ta pametni, bi mi bilo hudo...
Jap, izračun je zlo ajnfah, sam elektrike ne smeš jemat kot nekaj kar je pač v kablu. Če pa misliš da si neksj več, ker imaš par panelov na strehi ti pa boh pomagaj.

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.116
2.331
113
Pomurje
Eno stvar je treba razjasnit. Vsi, ki mislite, da ste samooskrbni z elektrarnami pa baterijami pa to. V bistvu niste ne. ker za vse kaj imate na strehi more bit zadaj backup v obliki neke druge vrste elektrarne. Res, da v določenem obdobju lahko pokrijete vso porabo elektrike iz lastne proizvodnje, ampak za vas more bit še vedno omrežje dimenzionirano kot, da te proizvodnje nimate. O samooskrbi lahko govorite edino takrat, ko do vas ali od vas ni potegnjenega kabla.
Torej koliko od vas je dejansko samooskrbnih?
Vsi.

Glede na to kak serjete, še bom jaz