Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
za recimo net metering ni bilo taka drame ravno zaradi datumske meje...vedlo se je 1.1. je fertig , fine, vege ...

hja, čez dve leti se boste tudi teh subvencij takole spomnijali. pri netmetringu se je šlo 2x čez povsem enako zgodbo kot tukaj zdaj enkrat... najprej si moral do 1.1. soglasja dobiti. za solgasje so eni poleti zaprosili, pa niso vedeli, če ga bodo dobili. potem je bilo pa bilo treba do naslendjega 1.1. še priklopit. kar spet pomeni najprej čakati monterja, ki so bili vsi prek zasedeni in potem čakati pooblaščene, a se bodo primajali ali ne da te priklopijo... pa vsi naekrat hoteli, najprej eno potem pa drugo. pa če si samo v drugo izvisel, si si najbrž želel, da bi tudi že v prvo, pa sploh investiral ne bi... to je pač večen problem in vsakič bo ista zgodba, kjer se bo zadnji moment lovilo. to mr ful spominja na nuno igrico, ko hodiš v krogu, pa je en stol manj od sodeuločih in na ukaz mora vsak svojega najti, ampak en bo izvisel.

p.s.
koliko bo po vasem čez par mesecev twingo? koliko je bilo potrebno are dati?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
No bomo videli novembra kaj bo na lagerju!!!
tole me zanima... 7k€ je kar ogromno denarja najbrž za nekoga, ki tole kupuje. relativno pa sploh. tukaj bodo tisti, ki lahko avto vzeli, da ne bo šla ara v nič (btw, če kdo ve, koliko je minimalna ara), ampak marsikdo bo pa najbrž prisiljen pustiti. Koliko teh malčkov se bo po salonih svaljkalo pred novim letom, ker niso bili prevzeti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.942
14.587
113
bojo pol popusti pa se boš zagnala.

tudi kakšna 3jak standard bo na lagerju verjetno, čeprav te se bodo verjetno vseeno pokupile.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
ne kupujem sedaj, spremljam pa... samo enkrat sem bila v situaciji, ko sem hotela nekaj takrat ko so hoteli vsi in ni bilo za dobit nič, ampak je šlo za drobiž pa se mi ni čakalo na boljše cajte, če sem že dobre zamudila, ker sem bila trmasta... drugače pa mene v teh grozljivkah ne najdeš nastopati. jaz bom kupovala čez 2-3 leta...

seveda bom pa z zanimanjem opazovala, kako se bo tole odvijalo. Kot zmeraj... je pa sicer klofuta. kot je bil recimo id3. kako so ceno nabijal v višave, potem pa zbijali ceno, da je šal pod mejo za višjo subvencijo. čez noč si bil še ob več kot 7k€.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.942
14.587
113
SIGURNO ZZ

1786623056213.png

• Ljubezen
Reactions: darjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.696
4.932
113
Samo moje mnenje.
Mene je ravno ta nesigurnost pri pridobitvi subvencije odvrnila od nakupa. Po mojem skromnem mnenju, bi ti moral ob podpisu nakupa trgovec upoštevat višino pripadajoče subvencije in na borzenu bi se moral za ta znesek buffer zmanšat. Treba bit realen....7000€ precej vpliva na odločitev o nakupu.

lpe

Ja pa na zavarovalnice ne pozabit, one morajo tud pri kasku upoštevat ceno s subvencijo, ja ne moreš za nek jajc ki stane 12k (po subvenciji) placat toliko kot za 20k vreden avto? Sej ej logično da je luč od takega avta 1/3 cenejša kot luč od ICE konkurence in zato je zavarovalnicam v interesu da dajo nižjo premijo ...

Pa da ne pozabimo na vrtec (kako se šteje sedaj to? Jabe), se šteje odšteta subvencija. Tko da več kot maš subvencij manj plačaš vrtec, povsem logično. Pa ko bo davek na premoženje morajo vsi EVjevci postat reveži, rdeči križ jim bo nosil pakete hrane ker so skupaj z avtom pa sončno elektrarno z zalogovnikom prejeli od države sam 20k eur.

igi

Guru
13. okt 2007
5.904
1.441
113
Celje
Ja saj pa to je verjetno jasno, ali ne?

Prvo pogledaš kam janša piha....kontra eko. Jaz sem tu že takoj po volitvah pametoval, da sem zelo prepričan, samo na podlagi tega, da subvencij dolgo več ne bo.

Nonstop trobijo kako so razvojno naravnani. Subvencije za te igrače so ideološko uničevanje denarja.

Potem pogledaš kaj točno je vlada povedala 2 dni nazaj:
- trg je zrel
- proračun je v rdečem
- opazka, da bi subvencije pomenile dobesedno kreditiranje vlade za potrošnike

Torej sešteješ vse skupaj, kaj misliš kaj bo?
Po menjavi politične garniture sem bil prepričan, da subvencije ne bodo podaljšane.... za FIZIČNE osebe. Bi bilo pa prav in v smeri trenutno vladajočih, da za podjetja vseeno ostanejo ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.418
9.588
113
Pa da ne pozabimo na vrtec (kako se šteje sedaj to? Jabe), se šteje odšteta subvencija. Tko da več kot maš subvencij manj plačaš vrtec, povsem logično. Pa ko bo davek na premoženje morajo vsi EVjevci postat reveži, rdeči križ jim bo nosil pakete hrane ker so skupaj z avtom pa sončno elektrarno z zalogovnikom prejeli od države sam 20k eur.

Avto ne sme biti tvoj in nimaš nobenih tozadevnih problemov.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.877
3.105
113
Po menjavi politične garniture sem bil prepričan, da subvencije ne bodo podaljšane.... za FIZIČNE osebe. Bi bilo pa prav in v smeri trenutno vladajočih, da za podjetja vseeno ostanejo ;)

Iz katerega razloga točno pa bi bilo to smiselno? Podjetja se (več) ne gredo ekologe, tam money talks. In za razliko od fizične osebe, oni znajo v računice vključit izgubo vrednosti

darwin

Majstr
17. avg 2007
826
590
93
malcke sem zadnje čase kar gledala... bom še napisala zdele, da bom čez mesece, leto ali dve vedela. Twingič techno z normalnim polnjenjem in park paketom je danes 22k€. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=22584909&display=Renault Twingo tega oglasa namreč ne bo več. ta ima še ogrevann zice, to tudi če ne...

tole bo moralo imeti 1ko spredaj, pa bo šlo.
Še to pripiši za zgodovino.
Ko so se subvencije za te malčke palčke dvignile iz 7.200 --> 7.800€ (+600€), se je naslednji teden pri Renaultu spremenil cenik, kjer se je twingo techno podražil iz 21.490 --> 21.990 (+500€).

Meni se to zdi totalni nateg.
Twingo se mi vizualno zdi všečen in čeprav ima premajhen domet, sem bil zainteresiran za nakup, ampak tak način odnosa do kupcev se mi zdi pod pasom.
Počakam, da se zadeve malo umirijo, potem pa kupim nekaj drugega. Najraje EV2, Inster ali pa jajčka kitajčka. Renaulta ne.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in Jabe