Nič ni narobe, nasprotno. Samo sončnice ne morejo nadomestit klasičnih virov kot si Švabi predstavljajo in tud niso primerne za povsod, kot recimo EV ni za vsakega. To je vse.Glej, pustmo to, da smo orenk preplacal pa vse in zdaj nas bojo se dodatno obril ... nima veze, pac tako je. To je moj problem, sem padu na mino. Samo ne razumem pa nikakor kaj je tako slabo? Poleti dela in razbremenjuje omrezje - zadovoljuje nase in potrebe sosedov. V ulici smo 4-je s SE in bi si upal rect, da mi pokrijemo celo sosesko s stromom tekom dneva (v soncnih dneh). Zakaj je to slabo? Takrat elektro lahko drugam posilja strom ali pa zmanjsa proizvodnjo iz umazanih virov - tocno tako vidim namen SE. Zdaj ce je to tezko izvedljivo ali nemogoce ne vem, samo klinc pa tako omrezje, ki je potrmtakem popolnoma neskalabilno. Kaj se sploh gremo potem? Smart grid in podobne floskule my ass. To se mene res ne tice, naj upgrejdajo cimprej.
Pozimi pa ja, proizvodnja SE je vec al manj jajc ampak so dnevi, ure, ko vsa ta mnozica instaliranih SE pa nekaj le da od sebe, vsekakor bolje kot nic. Tako da to jokanje kako so SE problem je zame nesposobnost stromarjev, ce jih ne znajo vkljuciti v omrezje. Pa saj jih sami promovirajo. Pod crto, al so leni, ne da se jim delat, nadgradit in bi samo radi ziveli kot dosedaj z minimalo dela in itak drzava stoji zadaj. Da ko rabijo denar, povisajo ceno, si spomnejo bloke in evo, kovnica denarja laufa dalje. To je moj pogled na to kar se grejo zadnje dni. Vem da sem dregnil kamor ne bi smel ampak sam vidim tako. Stvari grejo naprej, ti pa cemijo v kotu in nic od njih (razen bloki in ostala kreativna politika). Dokaz je omrezje, katerega moramo "scititi", ko popucas ves visek so bloki tocno to - preventiva pred razsutjem sistema, blamazo!
Samooskrben nisi in še lep lep čas ne boš. Ko boš to dojel, bo bolje.Za državo in prve uporabnike SE za samooskrbo je bila odlična odločitev.
Zdaj je še samo dobra odločitev, če si uspel priklopit do 31.12
Je pa EV za veliko vecino ljudi, za tisto pescico posebnezev pa se boNič ni narobe, nasprotno. Samo sončnice ne morejo nadomestit klasičnih virov kot si Švabi predstavljajo in tud niso primerne za povsod, kot recimo EV ni za vsakega. To je vse.
Znotraj 230V/400V omrežja ga futraš, čez trafo nazaj na visoko napetost pa ne gre.Saj verjetno imamo tu gor kakega banderaša? Na prvo žogo bi kaz rekel da je moznost da ti s SE futraš soseda prek (navadnega) omrežja larifari. Res pa da nisem iz foha...
Ti boš bolj srečen?Samooskrben nisi in še lep lep čas ne boš. Ko boš to dojel, bo bolje.
V bistvu ne še, ampak kdo bi teb to dopovedal. Še Chuck Norris bi mel težave s tem.Je pa EV za veliko vecino ljudi, za tisto pescico posebnezev pa se bo
Pa sej tega nikol nism niti ne bom reku.Nič ni narobe, nasprotno. Samo sončnice ne morejo nadomestit klasičnih virov kot si Švabi predstavljajo in tud niso primerne za povsod, kot recimo EV ni za vsakega. To je vse.
Velika večina si EV niti privoščiti ne moreJe pa EV za veliko vecino ljudi, za tisto pescico posebnezev pa se bo
Znotraj 230V/400V omrežja ga futraš, čez trafo nazaj na visoko napetost pa ne gre.
Zato pa je pametneje delat večje elektrarne, ki so priklopljene na visokonapetostmo omrežje.
Tudi EV obstajajo rabljeni. Novi pa so itak ze marsikateri cenejsi kot primerljivi ICEVelika večina si EV niti privoščiti ne more
Glede na to da so cene avto ponorele, si folk tud ICE ne more privoščiti. 10 let staro EV pa prinese še kolk dodatnega stroška pri menjavi baterije? Pa kolk sploh stane 10 let staro EV.Tudi EV obstajajo rabljeni. Novi pa so itak ze marsikateri cenejsi kot primerljivi ICE
Nic. Zraven dobiš še 10k€ za baterijo ali emotorGlede na to da so cene avto ponorele, si folk tud ICE ne more privoščiti. 10 let staro EV pa prinese še kolk dodatnega stroška pri menjavi baterije? Pa kolk sploh stane 10 let staro EV.
?Obojih, velika večina energetikov, ki jih poznam ima oz. je imela med prvimi SE.
Poleti: ja, tako super je, da lahko kurimo manj umazanih virov, da je cena elektrike tudi negativna. Le kaj ti to pove?Glej, pustmo to, da smo orenk preplacal pa vse in zdaj nas bojo se dodatno obril ... nima veze, pac tako je. To je moj problem, sem padu na mino. Samo ne razumem pa nikakor kaj je tako slabo? Poleti dela in razbremenjuje omrezje - zadovoljuje nase in potrebe sosedov. V ulici smo 4-je s SE in bi si upal rect, da mi pokrijemo celo sosesko s stromom tekom dneva (v soncnih dneh). Zakaj je to slabo? Takrat elektro lahko drugam posilja strom ali pa zmanjsa proizvodnjo iz umazanih virov - tocno tako vidim namen SE. Zdaj ce je to tezko izvedljivo ali nemogoce ne vem, samo klinc pa tako omrezje, ki je potrmtakem popolnoma neskalabilno. Kaj se sploh gremo potem? Smart grid in podobne floskule my ass. To se mene res ne tice, naj upgrejdajo cimprej.
Pozimi pa ja, proizvodnja SE je vec al manj jajc ampak so dnevi, ure, ko vsa ta mnozica instaliranih SE pa nekaj le da od sebe, vsekakor bolje kot nic. Tako da to jokanje kako so SE problem je zame nesposobnost stromarjev, ce jih ne znajo vkljuciti v omrezje. Pa saj jih sami promovirajo. Pod crto, al so leni, ne da se jim delat, nadgradit in bi samo radi ziveli kot dosedaj z minimalo dela in itak drzava stoji zadaj. Da ko rabijo denar, povisajo ceno, si spomnejo bloke in evo, kovnica denarja laufa dalje. To je moj pogled na to kar se grejo zadnje dni. Vem da sem dregnil kamor ne bi smel ampak sam vidim tako. Stvari grejo naprej, ti pa cemijo v kotu in nic od njih (razen bloki in ostala kreativna politika). Dokaz je omrezje, katerega moramo "scititi", ko popucas ves visek so bloki tocno to - preventiva pred razsutjem sistema, blamazo!