Take 2
Pozim niti slucajno ni dovolj sonca, da bi samo s SE pregural. Jst z vsem na strom ni sanse, niti slucajno. Edin ce cmo po eskimsko probat, sam bi po 2 dneh popizdu in ostali okol mene. Ne vem kaj majo drugi, mogoce, ce bi tko k Hanzi kuru vplinjaka pa se peku in kuhal na drva bi lahko celo zneslo kak teden, dva. Pod predpostavko, da bi mel se zmeren powerwall instaliran. Ceprav tud bi reku, da je premal, ker pozim enostavno mas po nekaj dni zapored, ko ne vidis sonca. Ker mam TC in vse ostalo (kuhamo, pecemo, furamo ...) na strom se pri nas to sesuje k kex. Tko da... SE netmetering, omrezje kot baterija. Zaenkrat funkcionira, ceprav se do danes nimam decemberskega racuna, da bi vidu kaj so naumili s temi novimi obracumavanji. Ne vem kje je zapelo, smo ze konc mesca. Mi pa ne glede na vse, trenutno lastna baterija doma res na pamet ne pride. Zakaj bi jaz stabiliziral omrezje, medtem ko drugi samo pametujejo? Popolnoma dovolj je, da ga 8 mesecev na leto razbremenjujem. To je moj efekt in nikakor ni zanemarljiv. Je pa ironicno, da bo zaradi tega dalj trajalo, da pridemo do kvalitetnejsega omrezja - upam, da ne rabim razlagat zakaj.
In na original vprasanje - kako se odzvat na te umotvore? Z zmerjanjem gotovo ne. Oz. lahko, samo kaj s tem naredis? Prav nic.