Okolju prijazni avtomobili

Steve

Guru
13. avg 2007
10.014
1.920
113
Kaj če bi enostavno samo izstopili iz ekofašističnin prepovedi izdelave ICE, nehali plačevati neumnih CO2 kazni in bi začeli normalno živeti. Hkrati pa povišat kontrolo EURO 6 ipd standardom in iz prometa izločimo prebite DPF filtre.

Čestitam, s to izjavo si si prislužil naslednje titule: skrajni desničar, teoretik zarot, rasist in climate change denier

• Všeč mi je
Reactions: sad in MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.066
6.266
113
Glej, vzporedno pa iščimo litij, razvijajmo lastne baterije, gremo v električni prehod lepo počasi. Hkrati, s odpravo te prepovedi, pa polovica Kitajskih tovarn gre v stečaj, in na podlagi tega omejimo izpuste CO2 za tretjino.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.445
1.450
113
Prej kot se odklopimo od naftno-plinsko-premogovne uvozne energetske joške, bolje bo za EU.

Ni pa treba tega početja prepustiti nemškim eko teroristom, v katere dvomim, da sploh so prehod, ampak so samo ruska peta kolona.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.829
1.027
113
Najbolji Dej povej no, kako naj se človek odzove na take umotvore?
Pa darjan je pač darjan, problem je, da mamo komplet Bruselj na njegovem mindsetu.
Take 2 ;)

Pozim niti slucajno ni dovolj sonca, da bi samo s SE pregural. Jst z vsem na strom ni sanse, niti slucajno. Edin ce cmo po eskimsko probat, sam bi po 2 dneh popizdu in ostali okol mene. Ne vem kaj majo drugi, mogoce, ce bi tko k Hanzi kuru vplinjaka pa se peku in kuhal na drva bi lahko celo zneslo kak teden, dva. Pod predpostavko, da bi mel se zmeren powerwall instaliran. Ceprav tud bi reku, da je premal, ker pozim enostavno mas po nekaj dni zapored, ko ne vidis sonca. Ker mam TC in vse ostalo (kuhamo, pecemo, furamo ...) na strom se pri nas to sesuje k kex. Tko da... SE netmetering, omrezje kot baterija. Zaenkrat funkcionira, ceprav se do danes nimam decemberskega racuna, da bi vidu kaj so naumili s temi novimi obracumavanji. Ne vem kje je zapelo, smo ze konc mesca. Mi pa ne glede na vse, trenutno lastna baterija doma res na pamet ne pride. Zakaj bi jaz stabiliziral omrezje, medtem ko drugi samo pametujejo? Popolnoma dovolj je, da ga 8 mesecev na leto razbremenjujem. To je moj efekt in nikakor ni zanemarljiv. Je pa ironicno, da bo zaradi tega dalj trajalo, da pridemo do kvalitetnejsega omrezja - upam, da ne rabim razlagat zakaj.

In na original vprasanje - kako se odzvat na te umotvore? Z zmerjanjem gotovo ne. Oz. lahko, samo kaj s tem naredis? Prav nic.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
Prvič, omrežje ni baterija in v tem je in še bo problem, pa še niti na 10% prometa na štrom nismo. Za te stvari dojet pač ne rabiš bit Ajnštajn. Vse ostalo je pa čist realna ocena. Uživaj v subvenciji dokler lahko.

Aja, ko pa idiotu ne boš smel rečt idiot, bomo pa res zavozil kot družba.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.267
7.040
113
pri taščici
Problem je v tem da bodo dali subvencije na carine. Kak smisel ima to?
Evropske EV cedalje manj kupcev kupuje.
Naj evropski proizvajalec da 7 letno garancijo (in ne 2) in zagotovi primerljivo nadomestno vozilo za cas popravila (poskodbe ali okvare eazlog ni pomeben) pa se vrnemo na drazja in slabsa EV EU porekla.
Tako pa, dokler ne obiskujes servisov je ok. Ko jih enkrat zacnes, potem si hitro "porocen" lahko z njimi

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.656
2.410
113
Pomurje
Prvič, omrežje ni baterija in v tem je in še bo problem, pa še niti na 10% prometa na štrom nismo. Za te stvari dojet pač ne rabiš bit Ajnštajn. Vse ostalo je pa čist realna ocena. Uživaj v subvenciji dokler lahko.

Očitno so vsi energetiki zadnjih najmanj 15 let v EU idioti.
Tudi uporabniki smo idioti, le da ene idiote manj stane, kot druge idiote.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.267
7.040
113
pri taščici
Take 2 ;)

Pozim niti slucajno ni dovolj sonca, da bi samo s SE pregural. Jst z vsem na strom ni sanse, niti slucajno. Edin ce cmo po eskimsko probat, sam bi po 2 dneh popizdu in ostali okol mene. Ne vem kaj majo drugi, mogoce, ce bi tko k Hanzi kuru vplinjaka pa se peku in kuhal na drva bi lahko celo zneslo kak teden, dva. Pod predpostavko, da bi mel se zmeren powerwall instaliran. Ceprav tud bi reku, da je premal, ker pozim enostavno mas po nekaj dni zapored, ko ne vidis sonca. Ker mam TC in vse ostalo (kuhamo, pecemo, furamo ...) na strom se pri nas to sesuje k kex. Tko da... SE netmetering, omrezje kot baterija. Zaenkrat funkcionira, ceprav se do danes nimam decemberskega racuna, da bi vidu kaj so naumili s temi novimi obracumavanji. Ne vem kje je zapelo, smo ze konc mesca. Mi pa ne glede na vse, trenutno lastna baterija doma res na pamet ne pride. Zakaj bi jaz stabiliziral omrezje, medtem ko drugi samo pametujejo? Popolnoma dovolj je, da ga 8 mesecev na leto razbremenjujem. To je moj efekt in nikakor ni zanemarljiv. Je pa ironicno, da bo zaradi tega dalj trajalo, da pridemo do kvalitetnejsega omrezja - upam, da ne rabim razlagat zakaj.

In na original vprasanje - kako se odzvat na te umotvore? Z zmerjanjem gotovo ne. Oz. lahko, samo kaj s tem naredis? Prav nic.
Hanzi navija za vecje kogeneracije na lesno biomaso.
Ljubljana ze ima nekaj takega baje. Poleg plinske.
Zaradi mene lahko tudi sezigalnico naredijo. Ce znajo iz tega poleg toplote tudi kaj stroma potegnit se toliko bolje.
Je pa zaenkrat elektrika se tako poceni (pa se lahko pizdimo 100/h cez časovne bloke, omreznino....goloba agencijo...) da je slaba ekonomija proizvodnje električne iz kogeneracije.
Ce bi bila elektrika pozimi po nemški ceni, bi pa se ze verjetno zacel tudi razvoj manjsih kogeneracij.
Dokler pa je dovolj poceni plina da manjko sonca in vetra pozimi nadomescamo s plinom pa ni panike.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.829
1.027
113

Rec temu kakor zelis, zame je omrezje baterija oz. glede na moje pogoje delovanja ima tako vlogo. Si nisem jaz tega spomnu, sem samo pristopil. Zahvalim se lahko energetikom, politikom etc...

Glede idiotov: ne da ne smes, tega nisem rekel. Seveda lahko, samo s tem kaj dosti ne nardis.

sad

Guru
24. avg 2007
21.239
9.869
113
Rec temu kakor zelis, zame je omrezje baterija oz. glede na moje pogoje delovanja ima tako vlogo. Si nisem jaz tega spomnu, sem samo pristopil. Zahvalim se lahko energetikom, politikom etc...
Letni netmetering je bila politična odločitev. Če vprašaš kateregakoli energetika, ti bo povedal, da je čisti strel v koleno za elektroenergetski sistem.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA in kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113

Glede idiotov: ne da ne smes, tega nisem rekel. Seveda lahko, samo s tem kaj dosti ne nardis.
Reci temu subvencija. Baterija je neki druzga. Super, fino, tud pravim da bo nateg stoletja če vam bodo to vzel, sam eko pač ni.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.829
1.027
113
Letni netmetering je bila politična odločitev. Če vprašaš kateregakoli energetika, ti bo povedal, da je čisti strel v koleno za elektroenergetski sistem.

Glej, pustmo to, da smo orenk preplacal pa vse in zdaj nas bojo se dodatno obril ... nima veze, pac tako je. To je moj problem, sem padu na mino. Samo ne razumem pa nikakor kaj je tako slabo? Poleti dela in razbremenjuje omrezje - zadovoljuje nase in potrebe sosedov. V ulici smo 4-je s SE in bi si upal rect, da mi pokrijemo celo sosesko s stromom tekom dneva (v soncnih dneh). Zakaj je to slabo? Takrat elektro lahko drugam posilja strom ali pa zmanjsa proizvodnjo iz umazanih virov - tocno tako vidim namen SE. Zdaj ce je to tezko izvedljivo ali nemogoce ne vem, samo klinc pa tako omrezje, ki je potrmtakem popolnoma neskalabilno. Kaj se sploh gremo potem? Smart grid in podobne floskule my ass. To se mene res ne tice, naj upgrejdajo cimprej.

Pozimi pa ja, proizvodnja SE je vec al manj jajc ampak so dnevi, ure, ko vsa ta mnozica instaliranih SE pa nekaj le da od sebe, vsekakor bolje kot nic. Tako da to jokanje kako so SE problem je zame nesposobnost stromarjev, ce jih ne znajo vkljuciti v omrezje. Pa saj jih sami promovirajo. Pod crto, al so leni, ne da se jim delat, nadgradit in bi samo radi ziveli kot dosedaj z minimalo dela in itak drzava stoji zadaj. Da ko rabijo denar, povisajo ceno, si spomnejo bloke in evo, kovnica denarja laufa dalje. To je moj pogled na to kar se grejo zadnje dni. Vem da sem dregnil kamor ne bi smel ampak sam vidim tako. Stvari grejo naprej, ti pa cemijo v kotu in nic od njih (razen bloki in ostala kreativna politika). Dokaz je omrezje, katerega moramo "scititi", ko popucas ves visek so bloki tocno to - preventiva pred razsutjem sistema, blamazo!