Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.764
7.149
113
Torej ti bi rad trosarine na racun ICEjev pobiral…na drugi strani pa placujes co2 kupone in imas unicujoce posledice tega onesnazevanja.

zakaj potem prepoved kajenje, ves koliko trosarin se placa na skatlico cigaret..:dajmo vzpodbujevat vse da kadijo cimvec?

• Haha
Reactions: CLIO15 in Najbolji

Steve

Guru
13. avg 2007
10.054
1.975
113

Cene polnjenja se bodo znižale v Nemčiji.
DDV na najnižji dovoljen v EU.
Omrežnine za polnilnice se bodo zmanjšale za najmanj 50%.

Cene bencina in dizla pa gor.

Pa so eni mislili, da bo v Nemčiji se vozilo še dalje na dizel.
"Cene bencina in dizla pa gor."

Kake podlage za to obstajajo, ali samo brainstormaš sam s sabo?

sad

Guru
24. avg 2007
21.521
10.190
113
Jaz recimo malo, ker mi gre na živce, da svoje prevožene km z EVjem, sofinanciram s prevoženimi km z ICE.
Se mi to zdi čisto nepošteno.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.939
1.053
113
Ja res je, sploh ker ze vsi civkajo, da bo EV odletu kot knof z gat. Da bo folk pospravu to zeleno gamad k kex etc... Pol pa to. Zdaj nastopi praskanje po glavi za nekatere, predvidevam. Mene pa cudi kako so eni tolk zatupljeni in sami seb verjamejo, obenem pa dobesedno ne vidjo kaj se 5cm pred njimi dogaja. In to ze par let, cela industrija se transformira pred njimi, ti papki pa se kar tupijo svoje. Res ni fer :cool:

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Steve

Guru
13. avg 2007
10.054
1.975
113
Transformacija pomeni, da se nekaj transformira iz stanja A v stanje B.
Torej v tem primeru se ice proizvodnja pospešeno ukinja in se nadomešča z evji.

Mislim da si prespal zadnja 3 leta. Takrat so vsi slavnostno naznanjali kako bodo to res naredili. Pol pa je prišla mimo realnost in streznitev. In kar naenkrat so naznanili da iceji ne gredo nikamor.

Torej o kaki transformaciji točno bluziš?

sad

Guru
24. avg 2007
21.521
10.190
113
Ta proces se je le nekoliko upočasnil, EVji bodo žal “na silo” pridobivali delež, ravno zaradi takih neumnosti kot so subvencije in navijanje cene goriv na račun nižanja cen elektrike.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.054
1.975
113
Ta proces se je le nekoliko upočasnil, EVji bodo žal “na silo” pridobivali delež, ravno zaradi takih neumnosti kot so subvencije in navijanje cene goriv na račun nižanja cen elektrike.

Nekaj je tu treba ločit: prisilno pridobivanje tržnega deleža in na drugi strani popolna eliminacija icejev.

Taprvo se bo res zgodilo do neke mere, tadrugo pa nikoli.

Kako funkcionira prisila, vidimo lepo v komunističnih državah, kot sta švedska in kitajska. Zakaj tam to gre?

Švedska - ogromno bogastvo iz nafte, ki se preliva v subvencije za EVje. Neizvedljivo v ostali EU
Kitajska - smešno nizki proizvodni stroški, ker ownajo vse od šaufle do končne proizvodnje baterij. Poceni delovna sila, gospodarski model, ki temelji na tem, da so plače umetno nižje, sociala neobstoječa, kar omogoča veliko večje prihodke države, ki rezultirajo v subvencioniranju proizvodnje in kupcev EVjev. Rezultat so poceni EVji za rajo. Neizvedljivo v EU

Torej kako bomo prisilili EU potrošnike, da končno začnejo kupovati EVje?

Clio lepo napreduje po poti v ideološkega zblazneleža in je mnenja, da bodo delovale subvencije, umetno nizki štrom in draga nafta. Vse to je na dolgi rok nevzdržno. Dela do neke mere, ampak za vzdrževanje 100% EV voznega parka v nedogled pa pozabi.

Subvenicije so omejene. Pri vedno bolj obubožani EU že zdaj ni denarja za to.
3€ nafta sesuje vse države, ker nafta poganja vse.
En problem je še pri tej logiki....če imamo nafto po 3€, od kot bo naenkrat priletel raji denar za precenjene nove EVje? Ne bo. Namesto lizing obroka, bomo plačevali drago nafto in ne bomo kupovali ne novih EVjev ne ICEjev. In bomo vozili stare gare v nedogled. Kar se že dogaja. V zadnjih 3 letih se je povprečna starost avtov dvignila za 1 leto. In bomo revni.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.939
1.053
113
Bomo ja. Ker stojimo na mestu, vsaka noviteta je bedarija (sam da se naprej svoj vrticek okopavamo, za drugo nas boli kita). Ja, definicija dinozavra postajamo oz. te. Sam se se ne dam in poskusam plavat s tokom, ne proti. Kolk je to pametno pa se cakam, da vidim. Zaenkrat mi je se popolnoma ok in nimam obcutka, da mi karkoli manjka. Je pa potrebno manjse reprogramiranje zdajsnje logike. Ampak ce je volja ni problema.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.054
1.975
113
Bomo ja. Ker stojimo na mestu, vsaka noviteta je bedarija (sam da se naprej svoj vrticek okopavamo, za drugo nas boli kita). Ja, definicija dinozavra postajamo oz. te. Sam se se ne dam in poskusam plavat s tokom, ne proti. Kolk je to pametno pa se cakam, da vidim. Zaenkrat mi je se popolnoma ok in nimam obcutka, da mi karkoli manjka. Je pa potrebno manjse reprogramiranje zdajsnje logike. Ampak ce je volja ni problema.

Super da tebi paše. Zanima me samo zakaj ti in ostali pripapadniki EV sekte čutite tako blazno potrebo vsiljevali to tudi drugim?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.329
6.588
113
Nekaj je tu treba ločit: prisilno pridobivanje tržnega deleža in na drugi strani popolna eliminacija icejev.

Taprvo se bo res zgodilo do neke mere, tadrugo pa nikoli.

Kako funkcionira prisila, vidimo lepo v komunističnih državah, kot sta švedska in kitajska. Zakaj tam to gre?

Švedska - ogromno bogastvo iz nafte, ki se preliva v subvencije za EVje. Neizvedljivo v ostali EU
Kitajska - smešno nizki proizvodni stroški, ker ownajo vse od šaufle do končne proizvodnje baterij. Poceni delovna sila, gospodarski model, ki temelji na tem, da so plače umetno nižje, sociala neobstoječa, kar omogoča veliko večje prihodke države, ki rezultirajo v subvencioniranju proizvodnje in kupcev EVjev. Rezultat so poceni EVji za rajo. Neizvedljivo v EU

Torej kako bomo prisilili EU potrošnike, da končno začnejo kupovati EVje?

Clio lepo napreduje po poti v ideološkega zblazneleža in je mnenja, da bodo delovale subvencije, umetno nizki štrom in draga nafta. Vse to je na dolgi rok nevzdržno. Dela do neke mere, ampak za vzdrževanje 100% EV voznega parka v nedogled pa pozabi.

Subvenicije so omejene. Pri vedno bolj obubožani EU že zdaj ni denarja za to.
3€ nafta sesuje vse države, ker nafta poganja vse.
En problem je še pri tej logiki....če imamo nafto po 3€, od kot bo naenkrat priletel raji denar za precenjene nove EVje? Ne bo. Namesto lizing obroka, bomo plačevali drago nafto in ne bomo kupovali ne novih EVjev ne ICEjev. In bomo vozili stare gare v nedogled. Kar se že dogaja. V zadnjih 3 letih se je povprečna starost avtov dvignila za 1 leto. In bomo revni.
Končno eden... lepo napisano, bravo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.329
6.588
113
Da bi pa pustili, da se normalno razvija trg in potrebe po EVjih, to pa blaznežem ne pade na pamet. EV so super za po mestnih jedrih, mali ugodni avti pa komaj prodirajo na trg. Pred tem smo pa na trg najprej poslali velike 3 tonske pošasti. Hkrati pa odpiramo vrata kitajcem, da sobvencionirano iz matične države dumpinško uničujejo našo lastno industrijo. BYD je že pod drobnogledom.
Na koncu bomo pa postali sužnji kitajcu.
Počasi se lahko poslovimo od življenja, kot smo ga imeli. Po zaslugi blaznežev, v prvi vrsti na vrhu EU, po drugi pa vidimo zapiske nekaterih uporabnikov tukaj na forumu.

• Všeč mi je
Reactions: krko

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.916
4.516
113
Hej pa kaj sem vam jaz naredil.
Samo napisal sem kaj bo prineslo neizvoljenje Afd ja v Nemčiji.
Ker CDU/CSU so itaq isti Kot komunisti in ostali levičarji.

In cene na črpalki to potrjujejo.

In tudi naši Golob gre v to smer.

Meni osebno paše, da je kot je in se ne veselim prevelike deleža EV avtov na cestah, ker to bo za sabo potegnilo sigurno višje dajatve na EV vozila.

Tak da imam rad vas in svoje šefa, ko mi spet privošči novega Golfa TDI, tokrat z DSG menjalnikom.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.939
1.053
113
Super da tebi paše. Zanima me samo zakaj ti in ostali pripapadniki EV sekte čutite tako blazno potrebo vsiljevali to tudi drugim?

Kaj tocno jst vsiljujem? Dej bod faca pa mi nastej, lepo tocno in pocasi na kak nacin jst ali kdorkoli mojih (EV) kolegov tebe oz. kogarkoli silimo v nekaj kar ne zelite. Res bi ras slisal, ker sam v nasprotju z vami, ki res dnevno gnojite v teh temah se sam dejansko drzim nazaj. Sestejte moje komentarje / teden in vase, me zanima kaj pokaze. Ce napisem kaj v dobro EV, se takoj snamete s ketne in zacnete tupiti kako pojma nimamo, skratka vasa je edina prava. Dejansko sr zdi, da se o EV tu ne sme pisati, ce pa ze, pa samo kako sranje je etd. krucefiks, zajebal ste, indoktrinirani str do amena, ne vidte 5cm od glave. Ne da ne vidte, nocte. Pa nic, bmk. Sploh ti si prvi, ki je se posebej fukjen glede tega. Zaljiv, ultra suveren (razen kadar ni), skratka vse kar pritice olikanemu pametnemu, razgledanemu etc posamezniku, kadar ni prestrasen.

Tko da, res me zanima s cim smo vam v tako skodo? Saj ste ja alter cvet, kaj zdaj glumis?

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.495
1.289
113
Ko se enkrat kot družba odločimo (in očitno smo se, samo eni nočejo dojet, kako laufa trenutna družbena ureditev, ki se ji reče demokracija), potem inštitucije te družbe pač poskrbijo, da se to uveljavi. Kot je vekljalo za prepoved kajenja v lokalih, recimo ...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.303
9.720
113
Ko se enkrat kot družba odločimo (in očitno smo se, samo eni nočejo dojet, kako laufa trenutna družbena ureditev, ki se ji reče demokracija), potem inštitucije te družbe pač poskrbijo, da se to uveljavi. Kot je vekljalo za prepoved kajenja v lokalih, recimo ...
Vrhunska primerjava. Za prepoved kajenja ni blo treba ničesar naredit. Zaenkrat inštitucije ki jih omenjaš še ničesar niso naredile v smeri zagotavljanja pogojev za to za kar ste se odločil. Fajn gre ta tvoja demokracija.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.916
4.516
113
Primarjava stroškov na 100 km / glede na različne pogone.

Priponke

• b-d-vgl.pdf
    560,1 KB · Ogledi: 38