Seveda, kakopak. Karkoli odprem, si not in gnojis s 'ta pametnimi'. Talent, ni kaj.A to sm ti tok všeč, da me po celem forumu zasleduješ? Reč rajš mamici, da ti da lupčka za lahko noč.
Kakšen procent je minimalcev? Že to doprinese kar veliko v ta dvig. V firmah so seveda potem moral dvignit tudi drugim, nikakor pa ne tak procent, ko minimalcem, cela lestvica se v skoraj nobenem podjetju ni dvignila toliko, samo stisnila so se plačna razmerja. To je dodatno za v statistiko. Potem imaš določen procent z velikimi dvigi, pa dohtarje in podobno, pa se nabere. Ampak kar na počez se pa niso dvignile plače za toliko, sori. To je ista zgodba kot s segedinom. Ti ješ zelje, jaz meso, skupaj pa jeva segedin.Ampak do zdaj se ni, pa statistika pravi, da je sla povprecna plača 35% gor. Komu pol?
Niso na alterju ali v JS... Kmalu pa zadaj ostajajo res samo Alterasi. Bolj "pametni", bolj preslišani in spregledani, je nekako sporočilo...
Slab ti to zalezuješ.Seveda, kakopak. Karkoli odprem, si not in gnojis s 'ta pametnimi'. Talent, ni kaj.
Jaz se pofočkamAmpak do zdaj se ni, pa statistika pravi, da je sla povprecna plača 35% gor. Komu pol?
itak te zajebava, misliš da je teslo na loteriji zadela?Saj se hecaš ne... A ni zdaj bil ravno čas debelih krav?
Sicer pa je meni šla plača gor 3 krat po 3 procente. Skratka daaaleč od 30.
Je pa statiatika qrba... se spomnite ono... firma ima 10 zaposlenih. 9 delavcev ima plačo jurja, direktor jo ima 10. Na podjetju imajo zaposleni povprečno plačo 2 jurja (ja vem 100 manj, a se lepše vidi). Tako pravi statiatika, dejansko pa ima 90% zaposlenih polovico manjšo plačo od povprečja.
Tak javni promet pa je vabljiva opcija…
No torej si na minimalcu samo zaradi optimiziranja in ti v bistvu niti ne gre tako slabo. Ne rečem da si ti taka, ampak večino podjetnikov, ki jih poznam so na minimalcu, na Krku pa vile, v Švici pa zlato.Prav nič se ne zajebavam... Uradno je tocn tko, kot sem rekla. So mi normiranca zjebal, zdaj sem pa nasla voljo in cajt za davcno optimizacijo, s cimer se prej sploh ukvarjala nisem pretirano (čar normiranstva), zdaj se pa moram. Pedantno in z elanom...
Eno je davčna optimizacija, drugo pa davčna utaja. Ker recimo tole mi liči na zadnje.No torej si na minimalcu samo zaradi optimiziranja in ti v bistvu niti ne gre tako slabo. Ne rečem da si ti taka, ampak večino podjetnikov, ki jih poznam so na minimalcu, na Krku pa vile, v Švici pa zlato.
Ker roki za izdajo računa so v zakonu dokaj jasno zapisani.Z vsem se je cakalo na 1.1.2024, ceprav je bila vecina dorecena, narejena, dobavljena lani...
To je že res, ampak trenutni sistem omogoča ,da na račun firme kupiš, od strešnikov, do strupa za mravlje. Spet iz prve (no druge) roke... valda podjetnik vedno nekaj dela okoli firme, gradi povečuje pisarno ipd. Zraven denar od firme gradi hišo. Ne rečem da vse, parcelo je treba kupit, papirje tudi uredit. Ampak marsikaj potem naprej se pa da iz podjetja potegnit. Pa ne me napast prosim, kako je to nemogoče.... Tudi tukaj se skriva kreativno računovodstvo in uradno niti ni utaja davka.Eno je davčna optimizacija, drugo pa davčna utaja. Ker recimo tole mi liči na zadnje.
Ker roki za izdajo računa so v zakonu dokaj jasno zapisani.
In kateri račun mora izdati kupec?Ker roki za izdajo računa so v zakonu dokaj jasno zapisani.
To je že res, ampak trenutni sistem omogoča ,da na račun firme kupiš, od strešnikov, do strupa za mravlje. Spet iz prve (no druge) roke... valda podjetnik vedno nekaj dela okoli firme, gradi povečuje pisarno ipd. Zraven denar od firme gradi hišo. Ne rečem da vse, parcelo je treba kupit, papirje tudi uredit. Ampak marsikaj potem naprej se pa da iz podjetja potegnit. Pa ne me napast prosim, kako je to nemogoče.... Tudi tukaj se skriva kreativno računovodstvo in uradno niti ni utaja davka.