Kako imamo pa kaj mnenje o id.7. Gledam GTX karavana. Si ga kdo lasti, ga je kdo vozil?
Ga ima kolega. Izgled je subjektiven, pač VW Passat derivat, odločil se je za belo barvo, kar sem mu že povedal, da ni prava za ta avto, sploh, ker lahko vzameš kako drugo brez doplačil. Platišča ima 20" serijsko, torej temu primerno drage gume in že jamra koliko stanejo. SKrbi ga tudi obraba. Vožnja je dokaj udobna glede na take gume, lahko bi bil še udobnejši z 19". Ne vem kaj so delali z vzmetenjem, ampak nekako plava, ne znam razložit, pa kljub temu ne deluje udobno kot bi lahko.
Notranjost zelo basic z nekimi sedeži, ki ne zgledajo dobro, lahko bi bili boljši za to ceno, doplačat ni mogel tu nič. Upravljane je katastrofa, ker je vse na ogromni tablici na sredini, ki je čisto prevelika, medtem ko je ekran pred voznikom miniaturen. Na srečo so na volanu fizični gumbi. Ostali materiali so klasično špartansko VW, paneli lakirani z neko osvetlitvijo, itd. Skupno vzeto za 60k+ avto to ni to, manjka mu nekaj luksuza za premium elektro avto, kar naj bi bil. Od opreme ima precej stvari in je rekel, da ni doplačal, torej je to že serijsko, kar je ok.
Zdaj pa dobre strani. Pogonski sklop je kar se mene tiče zelo dober, doseg je brez težav 300km+. Ko te mine začetno navdušenje nad pospeški, se navadiš, da pač vleče ko rabiš in nehaš "dirkat", ker temu podvozje in teža nista dorasla. Pozabi neko uživanje v ovinkih, raje avtocesta.
Prostora več kot dovolj za moje pojme.
Imam občutek, da dobiš več od avta, če kupiš navadnega Passata za manj denarja, tu plačaš predvsem EV premio, ostalo pa je rang nižje.