Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
Kateri rabljeni? pred 2 leti sem prodal ioniqa za 12k..,če je to drago, potem pa res ne vem kaka pričakovanja o cenah imate...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
ja en ga ima tukaj, pozabil ime...sicer ne karavana...pa tudi koliko berem drugje, so same hvale.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.459
4.945
113
Kolega šel na testno vožnjo, pa je rekel, da mu še v nobenem avtu ni bilo tako slabo kot v iD.7. Pa sploh ne ve zakaj (mogoče zibanje) pa še velik fen VW je.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.846
5.173
113
Kako imamo pa kaj mnenje o id.7. Gledam GTX karavana. Si ga kdo lasti, ga je kdo vozil?
Ga ima kolega. Izgled je subjektiven, pač VW Passat derivat, odločil se je za belo barvo, kar sem mu že povedal, da ni prava za ta avto, sploh, ker lahko vzameš kako drugo brez doplačil. Platišča ima 20" serijsko, torej temu primerno drage gume in že jamra koliko stanejo. SKrbi ga tudi obraba. Vožnja je dokaj udobna glede na take gume, lahko bi bil še udobnejši z 19". Ne vem kaj so delali z vzmetenjem, ampak nekako plava, ne znam razložit, pa kljub temu ne deluje udobno kot bi lahko.

Notranjost zelo basic z nekimi sedeži, ki ne zgledajo dobro, lahko bi bili boljši za to ceno, doplačat ni mogel tu nič. Upravljane je katastrofa, ker je vse na ogromni tablici na sredini, ki je čisto prevelika, medtem ko je ekran pred voznikom miniaturen. Na srečo so na volanu fizični gumbi. Ostali materiali so klasično špartansko VW, paneli lakirani z neko osvetlitvijo, itd. Skupno vzeto za 60k+ avto to ni to, manjka mu nekaj luksuza za premium elektro avto, kar naj bi bil. Od opreme ima precej stvari in je rekel, da ni doplačal, torej je to že serijsko, kar je ok.

Zdaj pa dobre strani. Pogonski sklop je kar se mene tiče zelo dober, doseg je brez težav 300km+. Ko te mine začetno navdušenje nad pospeški, se navadiš, da pač vleče ko rabiš in nehaš "dirkat", ker temu podvozje in teža nista dorasla. Pozabi neko uživanje v ovinkih, raje avtocesta.
Prostora več kot dovolj za moje pojme.

Imam občutek, da dobiš več od avta, če kupiš navadnega Passata za manj denarja, tu plačaš predvsem EV premio, ostalo pa je rang nižje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.000
14.072
113
za 60 greš po BMW i5 kako leto star, tisto pol vsaj zgleda nekak kot premija. verjetno se tudi pelje bolje. Moje mnenje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.279
7.560
113
nov citygo je bil 10 do 12k, električen je bil 20k€
rabljenega električarja nisem gledal. še posebej ko svak razlagal o svojih problemih z baterijo z Leafom
ja ti leafe gen1 so naredili ogromno škode, kar se tiče reputacije baterij...žal imajo slabe zgodbe večji domet, kot dobre...tako da to bo še nekaj let ostalo vtisnjeno v glavah.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.459
4.945
113

Steve

Guru
13. avg 2007
10.686
2.873
113
Premium? Od kdaj je VW premium? :sprasujemse:
To je ista zadeva, kot ko berem novinarje, kak te je to Kitajc za 30 jurjev premium. :valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse:
Ka te je potem Audi? Ultra premium +? Porsche Ultra Ultra Mega Premium +++++?

Ne razumeš bistva. Če daš za Passat 60k€ je to premium. Ne avto, ampak cena in pričakovanja kaj dobiš za to ceno

sad

Guru
24. avg 2007
23.232
12.060
113
Mislim da predvsem ti ne dojameš, da so se cene avtomobilov dvignile. In žal dokler obstajajo butli, ki jih kupujejo za take cene, bodo pač take ostale.
Btw: že 5 let nazaj si lahko dal za Passata tudi 75 tisoč EUR, pa zato še vedno ni bil premium. :valjamse: :fredi: No, je bil za enoceličarje, ki jim je tudi Superb bil isti Audi A6, samo za pol denarja. :valjamse: