Ojačevalec + zvočniki ideje

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Če najdš kak rabljen pametn komplet pospravi zadnje v omaro za 2 leti pa je.

Še vedno ti najbolj priporočam Dali Concept paket z bolhe.

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Še vedno ti najbolj priporočam Dali Concept paket z bolhe.
......se strinajm in ti priporočam.....
Denonov Audyssey pa ti bo najbolj prav prišel pri %.1, pri stereu nima nekega bistvenega pomena.....Glede na to da sem na Marantzu (enaka firma kot Denon) in če bi se sedaj odločal med Onkyem in Denonom bi izbral Denona...

lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Če ne bo druge ideje ali kakšne dobre ponudbe na bolhi, bom verjetno našparal še kak mesec, pa vzel tole.

http://www.whathifi.com/review/Monitor-Audio-Bronze-BX5

bx5.large.jpg

Po vseh raznih testih in ocenah so best buy v tem rangu in jih vsi priporočajo. Morda kdo ve kje bi lahko poslušal tole?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
ej, jaz bi pa na hitro mal temo ugrabil:
Ali se da na sodobnih AV receiverih nastavit HP kretnico na določene kanale? Recimo, da bi porezal na 100Hz vseh 5 kanalov, da bi razbremenil sicer švoh zvočnike?

lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tannoy, Mission, Dynaudio, Monitor audio tudi za dobro ceno....

Kakšen Bose, Jamo ipd.
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Bom zaenkrat kar pri Monitor Audio ostal
smile-1.gif

Kako je pa kaj s kabli? Katere, za koliko denarja? Opazil sem da zvocniki in receiver podpirajo bi-Amping. tole se verjetno splaca?

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sam to nima veze z kvaliteto kabla
grin1.gif

Mah pri kablih ne lih vzet navadn drot, pretiravat pa ne treba..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ej, jaz bi pa na hitro mal temo ugrabil:
Ali se da na sodobnih AV receiverih nastavit HP kretnico na določene kanale? Recimo, da bi porezal na 100Hz vseh 5 kanalov, da bi razbremenil sicer švoh zvočnike?

lp

Mislim da ima to večina novejših receiverjev, no vsaj pri mojem H&K se bp štima kretnica.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam sem bil pripravljen za kable odštet mal več denarja. Sem šel na vič v eno trgovino, k se samo s tem bavjo, pa me je prodajalec "razočaral" in rekel, da naj ne pretiravam in kupim neki "navadenga". Me je presenetil, ker bi me takrat lahko pošteno olupil, pa bi bla oba vesela;)
Zaradi vse evforije sem potem kr sam kable spletel:)

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
glede na to kaj boš priklapljal lahko vzameš navadne kable.za kable se splača dat 400€ takrat ko imaš sistem vreden 10k€

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Mogoče še en pogled, ki ga ni še nihče omenil.

Glede na to, da ste pred kratkim rodili (če sem prav razumel), je mogoče z nakupom smiselno počakati še nekaj let.
Če si v službi čez dan in imaš dojenčka, bo za poslušanje muzke ob večerih bolj malo časa. Oziroma boš težko dal na neko normalno glasnost.

POtem se bo otrok začel plazit in odkrivat svet in bo ugotovil, da je vrtenje in pritiskanje gumbov nekaj najlepšega.

Ko se bo lahko postavil na noge, bodo njegovi prstki ravno prav segli do membrane srednjetonca, ki se tako lepo vdre, če jo pritisneš.
Ne vem no, če se sebe gledam, sem v tem obdobju najmanj preposlušal muzke in šele v zadnjih letih, ko so večji, je spet postalo zanimivo, pa da ni treba pazit nonstop na glasnost, da ne boš otrok zbudil.
Nočem te prepričevat, denar je itak tvoj, samo premisli še okrog tega.

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Mogoče še en pogled, ki ga ni še nihče omenil.

Glede na to, da ste pred kratkim rodili (če sem prav razumel), je mogoče z nakupom smiselno počakati še nekaj let.
Če si v službi čez dan in imaš dojenčka, bo za poslušanje muzke ob večerih bolj malo časa. Oziroma boš težko dal na neko normalno glasnost.

POtem se bo otrok začel plazit in odkrivat svet in bo ugotovil, da je vrtenje in pritiskanje gumbov nekaj najlepšega.

Ko se bo lahko postavil na noge, bodo njegovi prstki ravno prav segli do membrane srednjetonca, ki se tako lepo vdre, če jo pritisneš.
Ne vem no, če se sebe gledam, sem v tem obdobju najmanj preposlušal muzke in šele v zadnjih letih, ko so večji, je spet postalo zanimivo, pa da ni treba pazit nonstop na glasnost, da ne boš otrok zbudil.
Nočem te prepričevat, denar je itak tvoj, samo premisli še okrog tega.

Jap, to je pa tudi faktor, katerega smo pozabili. Dejansko ko je bil otrok mali enostavon ni bilo cajta za muziko. Pet -šest let smo poslušali samo plastiko, no zdaj so se cajti spet menjali......enostavno (če si nek normalen očka) ne boš imel cajta....

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Chord kabli so v principu v redu. Nisem se sicer poglabljal v te silverje, ampak za to ceno - go for it!

Pa še glede otroka: vsekakor lahko muzika laufa v ozadju, membrane zaščitiš z mrežicami - ki jih dobiš z zvočniki, ampak cajta za neko resno poslušanje pa ne bo brez skrbi...je preveč lušno z mladičem okoli skakat.
smirk-1.gif

moji tamali sem pustil, da je šla do ojačevalca, si ga ogledovala, na njem sta tako samo dva gumba, zagrabila je levega, zavrtela popolnoma v desno in ko se je začelo dret po celi sobi, je v joku pribežala k meni......nikoli več ni šla blizu ojačevalca.....no zdaj ko ima 17 let, je spet zraven
aplauz.gif

Nazadnje urejeno: