Ojačevalec + zvočniki ideje

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Tnx pogledam.

Kaj pa pravite na Denon ojačevalce? Malo sem bral forume in so v ospredju Onkyo in Denon. Denon naj bi v primerjalnih razredih sproduciral boljši zvok, bolj zanesljiv naj bi bil, boljša SW in HW izdelava. Onkyo naj bi imel več funkcij, vendar vprašljiva zanesljivost, kakovost in pogosto "pregrevanje" receiverja.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Denon so ok, za dobre cene pa zopet glej Avstrijo.

V tem "osnovenm" cenovnem rangu, raje mal glej, kateri model ima več dodatnih zadev. Mrežni priklop, USB predvajanje glasbe itd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.524
9.775
113
40
MB
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
http://www.mimovrste.com/artikel/1200043414/av-sprejemnik-onkyo-tx-sr308-crn
http://www.mimovrste.com/artikel/1210005716/par-zvocnikov-heco-victa-701-konjak

tud jaz sem imel vizijo dokupit še ostalo, pa tak fajn igra da ne vem če bom sploh kaj
grin1.gif

dragi ste,pa ne samo vi.pri nas so cene resiverjev skoraj še enkrat višje kot čez mejo.

http://www.amazon.de/s/ref=nb_...=onkyo+tx+sr308

zakaj pa nisi zvočnikov omeno ki so pri nas cenejši kot drugod ?
grin1.gif

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Imel sem Maranza SR 7005 kot reciver in Mordaunt Short Alumni 5.1. Torej surround sistem 5.1. Mehko in toplo za poslušat mjuzo, in dovolj prepričljivo za filme. Vendar sem vse skupaj zamenjal, saj sem dejansko filme gledal vedno bolj poredko na surround. Preveč "vsega" (mislim na sound in efekte) je bilo v sobi. Kar nekaj se jih po začetni navdušenosti nad 5.1 (ali celo7.1) odloči zamenjat sistem.
Sedaj (no nekaj let nazaj...)sem vzel stereo ojačevalec prav tako od marantza (PM-15-S1) in 98 litrske floor stand zvočnike od Dalija (Helicon 400 Mk2). Sound pri glasbi je neprimerno boljši, pri filmih pa je prav tako dovolj basa, efektov ipd....
Torej dejansko se moraš odločit kaj ti je prioriteta ali filmi (potem imaš sistem z zvočniki in reciverjem za 1000 evrov čisto dovolj), če pa ti je prioriteta glasba, pa predlagam, da nabaviš konkretne zvočnike (kvalitetne) in nek stereo ojačevalec, ki ga boš kasneje nadgrajeval (beri zmenjeval) za boljšega. Filmi bodo tako "zadovoljivi" glasba pa neprimerno boljša...
Veliko glasbe jaz tudi "gledam", torej posnete koncerte na DVD ali BR, tam enostavno izbereš nastavitev stereo in uživaš.....pri surround-u pa te velikokrat zmoti prostorski zvok ploskanja in drugih vzklikov med publiko ipd.......
Seveda je to moje mnenje, vsaka ušesa, pa imajo svoj "okus".....
Problem vsega skupaj je tudi prostor, postavitev sistema 5.1, kablovje ipd.....Pri stereu pač paziš na t.i. stereo tirkotnik, se vsedeš v sweet spot in uživaš.......
Prednosti reciverja pa so seveda v vseh možnih priklopih, kar danes ob tem, da se glasba seli na compe in HD-je tudi ni zanemarljivo. prav fino je vse skupaj imeti na Wi-fi, konkretno posneto in že poslušaš......no jaz sem ta problem sedaj rešil z DAC-om.
vsekakor tvoja odločitev.....imaš pa kar nekaj forumov na to temo, kjer ti bodo z lahkoto svetovali.
Pa obilo užitka pri muziki in filmih

Nazadnje urejeno:

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Pri Denonu in Onky-ju skoraj ne moreš "sfalit". Zelo v redu! Malo se pozanimaj tudi katere zvočnike kateri proizvajalci ojačevalcev priporočajo in "gredo skupaj".
recimo primer: kolega ima kar konkretno Yamaho in kvalitetne B&W zvočnike, pa je zvok, kot bi gasilsko cisterno poslušal.......oboje je preostro.....

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Pri zvočnikih sem nekako "izbral" Heco Victa Prime 702, ki so predkratkim ven prišli in pomenijo rahlo izboljšavo serije 701.

Maloprodajna cena je 400 EUR. Če ima kdo kakšen boljši predlog v iste rangu naj sporoči.

Receiver pa bi vzel Onkyo ali Denon. Za serijo se še nisem odločil.

Onkyo NR515 ali Onkyo NR616 (pod 400 do nekaj čez 400 EUR)

Ali Denon AVR-2113 (cene nekaj čez 400 EUR).

Mnenja? Hvala.
zmaga.gif

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Zvočniki, kolikor sem prebral niso nek presežek, čisto solidno, sploh za to ceno (če je za par) so v redu.
Reciver? Bilo katerega boš izbral od teh treh ne boš sfalil.....preberi performanse, poglej priključke, preštudiraj kaj rabiš in to je to.....
Priporočam ti pa tudi, da nabaviš kake poštene zvočniške kable. Seveda ne tistih s ceno v višavah, ker ne boš v tej fazi nič pridobil, ampak, navadnega drota pa tudi ne kupuj....
Pa ne ocenjuj sounda po dveh urah igranja. Počakaj kakih 10-15 ur, da se sistem malo "zlaufa"....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
glede onkyo se res ne rabiš bat, da bi se pregreval in crkoval. Imam model 609, kolega pa mojga prejšenga 608. Pa glede na google play ima onkyo boljši android app kot denon. Onkyo se hvali, da podpira 3D in če boš imel kdaj preveč dnarja boš lahko kupil 4K TV, ker zna upskejlat:) to je bolj za hec. Onkyo se hvali z velikimi internetnimi radiji...
Jst bi še enkrat onkyo vzel;)
Zvočnike imam jamo 608 (brez dodatnega wooferja). Ob filmih se kr lepo trese soba;) Za stereo glasbo pa veš kam lahko gre debata;)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma k. ko HIFI kupuješ, je bolj več dat pa mal boljš kupt pa imaš lahko mir za vedno (no vsaj pr zvočnikih
grin1.gif
)

dax

Majstr
22. maj 2012
882
1.919
93
Če si lahko malo sposodim temo... Ima kdo mogoče izkušnje z Jamo zvočniki, npr. Jamo S 506 HCS 3 ali Jamo S 606 HCS 3?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik bade25 pravi:
Zvočniki, kolikor sem prebral niso nek presežek, čisto solidno, sploh za to ceno (če je za par) so v redu.

Če veš za kakšne boljše v tem cenovnem rangu povej. Sem odprt za predloge.

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
glede onkyo se res ne rabiš bat, da bi se pregreval in crkoval. Imam model 609, kolega pa mojga prejšenga 608. Pa glede na google play ima onkyo boljši android app kot denon. Onkyo se hvali, da podpira 3D in če boš imel kdaj preveč dnarja boš lahko kupil 4K TV, ker zna upskejlat:) to je bolj za hec. Onkyo se hvali z velikimi internetnimi radiji...
Jst bi še enkrat onkyo vzel;)
Zvočnike imam jamo 608 (brez dodatnega wooferja). Ob filmih se kr lepo trese soba;) Za stereo glasbo pa veš kam lahko gre debata;)

Za Onkyo sem na tujih forumih bral, da crkuje HDMI, da se greje in da je sofwersko hroščato. Možno, da so že porihtali zadeve, ne vem. Drugače Denon tudi podpira zadeve o katerih pišeš. 3D, 4k, web radio. Ima nekaj manj priključkov in funkcij.

prednost Denona in slabost Onkyo naj bi bil Audyssey .

Onkyo ima
Citat:

2EQ
Our basic resolution room correction solution that uses basic resolution filters for the satellites, but does not apply a filter to the subwoofers.

Denon ima:
Citat:
MultEQ XT
Our advanced resolution room correction solution with high resolution equalization filters for satellites and subwoofers. Most products with MultEQ XT are installer-ready and can be calibrated by an Audyssey Registered Installer to provide even higher performance for even the most demanding large or odd-shaped rooms.

Citat:
Uporabnik tomi pravi:
bo malo več ko 500 € ne ? jebemu ... vedno je isto
grin1.gif

Ne govori. Še malo pa bom na jurja.
hysterical-1.gif

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
No vsekakor so moj favorit Cantoni, tako na prvo oceno, vsekakor pa bi bilo dobro, da jih - v kolikor imaš možnost - slišiš in se na osnovi tega odločiš. in kot je že nekdo zgoraj rekel, pa mislim da tudi jaz - še enkrat - ne šparaj na zvočnikih, sploh floorstanderjih - to ti bo osnova za vse nadalnje igranje okoli muzike. To je dejansko naložba za dolgo časa. Vzami si cajt in idi preposlušat vse skupaj....

lp

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
P. itak je fajn slišat, tole po "številkah" mi Canton bolje deluje kot Jamo, ker ima večji frekvenčni razpon in se res nizko spusti, rab pa več W za gont.

Heco kaj pa vem, meni ne deluje ne vem kaj, so pa ugodni..

Bolho si kaj gledal? Jamo, Infinity, Dali, Bowers itd če kdo kaj pocen prodaja