OI + HD slika

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
a mi lahko en razloži kako najdem ta RTVSLO HD na LG LH2000? Ker sem vse pregledu pa mi ga noče pa noče najdet.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
če bi imel anteno bi to bilo res.
imam pa EVJ kabelsko in ziher oddaja RTVSLO HD, sam za hudiča mi ne najde sploh tega kanala.
Potlej sem prejle gor klicu če mi pove na kateri frekvenci je, pa sem vtipkal tisto frekvenco pa tm sploh ni signala
confused-1.gif
.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Prepričaj se če vaš kabelski operater prenaša HD Slo. Mislim, da je to samo na Telemachu. Če si na Telemachu samo ponovi avtomatsko nastavitev vseh kanalov.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Tole sem ravno pred časom bral na forumu Apek-a :

Citat:
> Plazme in LCD-ji z vgrajenim dekoderjem MPEG-4 AVC
> so vsi sposobni prikazati HD kanale. Nisem še
> slišal, da bi kateri podpiral samo SD, saj je
> tudi ločljivost teh zaslonov HD.

Daleč od tega! Nikakor ne smemo mešati sposobnosti DVB-T sprejemnika ter ločljivosti TV-ja. Pri sprejemniku je nujno treba iskati oznako HDTV, ki naj bi označevala možnost odkodiranja kanalov visoke ločljivosti.

BTW: Pred kratkim sem od LG support-a za LG 32LH3000 dobil odgovor, da vgrajen tuner ne podpira dekodiranja HD kanalov. Predvidevam, da to velja za celotno LH3000 serijo.

Ne vem pa ali navedeno res drži ali ne...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
EVJ ziher prenaša SLO HD, ker tudi oglašujejo. Sem dal refresh pa mi ne najde noben nov digitalni kanal. Če bom dal pa avtomatsko iskanje se pa bojim , da mi bo spet vse kanale premetal.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Poglej gor v temo o DVB-C/T/S na 4 strani piše na kateri frekfenci se nahaja HD kanal. Moral ga boš ročno vnesti.
EVJ tudi prenaša, ker trenutno gledam veleslalom v HD.

Imam pa jaz tudi eno vprašanje. Kakšen barve logotip imate na HD programu. Prej je bil vijolcen, sedaj je navaden oranzen s pripisom HD v zgornjem levem kotu ( se mi zdi da ni to pravi HD ampsk samo upscaling
sprasujem se.gif
). Kaj so ga biksali?

Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
thanx predator sem zrihtu, zdej morm pa sam še počakat prenos da vidm razliko. Fajn je k sem šele 3 dni pred koncem to poštudiru
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Poglej gor v temo o DVB-C/T/S na 4 strani piše na kateri frekfenci se nahaja HD kanal. Moral ga boš ročno vnesti.
EVJ tudi prenaša, ker trenutno gledam veleslalom v HD.

Imam pa jaz tudi eno vprašanje. Kakšen barve logotip imate na HD programu. Prej je bil vijolcen, sedaj je navaden oranzen s pripisom HD v zgornjem levem kotu ( se mi zdi da ni to pravi HD ampsk samo upscaling
sprasujem se.gif
). Kaj so ga biksali?

spremenili so logo, slika še vedno ista
grin1.gif

in ja EVJ definitivno ma HD RTV slo
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
na T-2 je taka logika da vse nove kanale dajo na konec..torej vsake toliko časa greš pod št. 1 pa vidiš če je kaj novega (kmalu bomo pri 200programih).

Tak da...ja je ločen program za HD ..trenutno ima oznako HD 2 (znak od slovenije).

čist tak...drugače imaš HD 'škatlico' od operatreja? KEr če nimaš ti tudi ne bo nič pomagalo

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
pomoje so vidli da je tako bolje. barva ista, pa bodo potem po olimpijadi samo menjali številko znotraj logota. Odvisno iz kje bodo vsebine vzete. prej je skoz pisalo hd pa čeprav ni bilo, sedaj pa tisti mali hd gre stran, če je "upscale".

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
slika je za popizd... hudaaa, sem mislu že kva je lepa če je na digitalni shemi, k daš pa HD pa šele vidiš kva je to lepa slika. Res škoda k sem šele dons najdu,hehe. Bo treba obvezno gledat zaključno prireditev
grin1.gif

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Meni na EVJ SLO HD dela normalno edino kar so naredili so podvojili slo1,slo2, itd ker vse dobivajo v istem streamu plus da so še radijski kanali.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
ja sej men isto, pa sej itak lahko zbrišeš une podvojene kanale.

Sam radijske postaje bi pa lohka dal tud mal boljše

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Radijske programe bodo po končanih OI umaknili iz liste ker so skupaj v streamu z HD sliko, ki jo dobivajo.