OI + HD slika

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ..

Sem včeraj prebral to temo in sprobal siolov 199 kanal na ADSL liniji. Zadeva deluje, vseeno se na cca. 5 minut enkrat "zašteka" in obvisi za par sekund isti frejm. A to tudi vam dela (posledica "testnega" kanala) ali je mogoče malce omejitve na bandwidthu?

Sicer nikoli ne gledam TVja, sem pa opazil da je slika malce bolj "kvalitetna"; to sem videl od 2m oddaljenosti .. ko pa gledam s kavča na 4m pa ne vidim razlike, tako da je tale HD bolj kot ne "psihološki". Verjetno bi rabil kaj več kot pa 32" da bi dejansko občutil HD!
tongue-1.gif

ne vem, gledam 42'' HD Ready plazmo na 2.5metra pa je hitro opazna razlika med DVB-C RTVSLO2 in HD RTVSLO

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
No sej od blizu je HD slika dejansko čista (ni kockic, dejansko je piksel res piksel) .. na klasičnih kanalih je pa en piksel kocka 10x10 in jasno tekoči posnetki so živ obup če gledaš od blizu.

Ampak kot sem rekel, na 4m se mi zdi vse isto!
cheer.gif

TV je pa takisto Full HD.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Njihov testni kanal je skomprimioran maximalni, tako da je slika na nivoju SD! Navadni SD siol kanali pa so prava katastrofa! Telemach HD je pa boomba!!

No to je verjetno res, ker celo na klasičnem DVDju (brez HDMIja in HD kvalitete) je slika boljša kot pa to kar TVSLO imenuje HD. Verjetno je pa tudi snemalna tehnika iz terena malce slabša kot filmski (studijski) posnetek v HDju.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Maš dvb-c prek telekomove optike?

DVB-C preko kabelske. Oče ima preko IP-ja (hrvaški max-tv) in se mi zdi da je tam slika bolj skomprimirana.

Če obstaja možnost potem je pomoje DVB-C boljša izbira. Že to da je vse na daljincu og TV je vredno dosti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Daj bliže sedežno :))

Potem slika res ni taki Wauuuuu na 4 metre, da bi se splačalo plačevat HD kanale?

Gledam pa 42" na cca 4,5 metre.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
Sej imamo sedežno tudi bližje, ampak jasno sem pred TV odvečni član družine in dobim potem najbolj oddaljeno mesto!
grin1.gif

Nimam dioptrije in na 4m ne vidim skoraj nobene razlike, če se potrudiš in menjaš kanal iz SD v HD mogoče takoj vidiš razliko ampak na kakšno posebno uporabniško izkušnjo pa niti pomislit ne morem. Gre pa to za kanal namenjen xDSL (199), kolikor vem so vsaj pri SiOLu kanali v (pravem) HD na voljo samo pri optiki!? Tam bi verjetno bila razlika ..

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej imamo sedežno tudi bližje, ampak jasno sem pred TV odvečni član družine in dobim potem najbolj oddaljeno mesto!
grin1.gif

Nimam dioptrije in na 4m ne vidim skoraj nobene razlike, če se potrudiš in menjaš kanal iz SD v HD mogoče takoj vidiš razliko ampak na kakšno posebno uporabniško izkušnjo pa niti pomislit ne morem. Gre pa to za kanal namenjen xDSL (199), kolikor vem so vsaj pri SiOLu kanali v (pravem) HD na voljo samo pri optiki!? Tam bi verjetno bila razlika ..

Glej, razlike ne moreš videti, ker je siol 199 kanal navadno sra.nje. Oni temu pravijo HD. Kvaliteta pa je na nivoju SD! Ko pa pogledaš pravi HD signal ( imam srečo da imam v zidu tudi telemach ) se pa pojavi veliiika razlika napram Siol HD siromaštvu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
No ok, sej sem vesel če je to res. Pač HD je očitno nekaj drugega in to lastniki ADSLja nekje v rovtah še ne bomo videli naslednjih 5 let. Sem pomirjen če pravite da je tisto sranje, ker sam tudi tako mislim oz. mi je videt premalo različno od SDja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz gledam signal na 37" HD, Philipsovi serije 9.... pa kot že omenjeno T-2 optika...pa je super slika tako s pol metra (včasih škilim, ko sem na računalniku) kot z običajnih 3.5 metra, kjer običajno gledam je tudi kot šus (in opazna razlika napram klasičnim programom)..delam pa sam 'SLO testni' program po sebi tpi topi..torej brez obešanja (se pravi je krivda drugje)..kockic pa sam ne zaznam (niti s pol metra).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pri 32" na 4,5m ti mora vsako sranje zgledat kot hd
wink-1.gif
malo si poglej diagrame kakše so max razdalje za katero diagonalo. folk tega sploh ne upošteva pri nakupu tvja, potem pa beremo komentarje kot so tvoji.
za mojo 42 inč kišto vem da velja da razločim 1080p na max 2,5m, za 720p 3,5m. in res na moji razdalji kavča (3,5m) niti podrazno ne vidim razlike med obema. vidim pa zato razliko do sd. aja vse to na telemachu, kjer je že sd signal večine kanalov čist ko suza (prek hdmi)
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
Sej se ne pritožujem!
10.gif

Osebno gledam TV 1x na tri mesece, tako da sem napisal izkušnjo s tem testnim HDjem iz mojega zornega kota. Pri nas se TV drugače gleda iz razdalje 2-3m za kar ustreza diagonala 81 cm. Ločljivost Siol Tvja je pa itak bližje VGAju kot karkoli drugega .. da raznih zmazkov, ki nastanejo s kompresijo niti ne omenjam.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Slika je super, je pa totalno pod nivojem komentiranje ali tehnična podpora, mešanje ali kakorkoli se temu že reče.
Pravkar gledam tek na smučeh in cel prvi četrtfinalni tek za moški šprint je bil zvok brez komentarja. Samo audio s terena. Poleg tega sem jih samo danes vsaj trikrat že slišal govoriti, ko ne bi smel - tik pred reklamami ali tik po njih ter med preklopi s prizorišča v studio in nazaj. V eter jim uidejo stvari, ki ne bi smele...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
včeraj je bilo res precej zmede...se je skladalo s katastrofalnimi razmerami na in ob progah (od padca Petre, do padcev na smuku...prej sankanje, moški smuk in uletevanje na progo....itd itd).

potem pa še naši dodajo zraven...

(ste slišal...Petra tri zlomljena rebra, eno rebro predrlo pljuča (pljučno mreno) ...ni da ni...pi.zda in to samo zato ker ne znajo poskrbeti za varnost...)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Ko sem bil v Big Bangu, je bil ravno ženski curling preko TVSLO2 HD. Butast "šport", ampak toliko lepih punc na kupu ni v nobenem športu.
cheer.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Sam gledam prek navadne sobne antene in razlika med slo2 in hdtvslo je več kot očitna.Nič ne bi mel proti če bi bli vse slike take

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
okej mal glupo vprašanje. sosedu na lcd tv naštimu pred OI vse digitalne programe, ki jih primore naš kabelski operater. Pa me zanima a v času prenosov OI na sam prešalta na HD al je prov posebn program SLO HD ? Pa da ga morem še poiskat med digitalnimi programi.