Citat:
Uporabnik elrado pravi:
Danes zjutraj sem se vrnil iz že drugega počitnikovanja na Ohridu.
Same pošitnice (dobrih 16 dni) so izpadle še bolje kot prejšnje leto, ogledala sva si kar precej Makedonskih vasi, potopljeno cerkev v Mavrovem (trenutno je na suhem), sprehodila sva se po Skopju, povzpela sva se na Magaro (cca 2145m) in se nakopala v precej toplem jezeru.
O samih količinah odličnega žganja, vina in rib raje nebi govoril
. Nama pa je uspelo probati slavno Ohridsko postrv in Ohridsko Jaguljo (precej gotov sem da sta bili pravi), poleg belvic, klena (mislim da) in krapa. Od vin se mi osebno najbolj dopade T'ga za jug, žganja pa tako ali tako ločim le po tem če so mi dobra ali ne (nimam pojma kakšna so).
O samo prijaznosti in odprtosti domačinov pa bi tako ali tako lahko napisal celo knjigo. Nekaj neverjetnega se mi zdi, da te neka družina v Skopju sprejme na nočitev (brezplačno) kot bi te poznali že leta, in te pogosti kot kralja, da te druga družina v Ohridu povabi na piknik, kjer bodo prvič videli novega člana (nov dojenček v ožjem sorodstvu), te spet pogosti kot kralja in ti da vedeti da si vedno dobrodošel (no z njimi smo se družili že lansko leto).
O sami prijaznosti in družabnosti Andona in Tanje (apartma v Lagadinu kjer sva bila) pa tako ali tako ne vem kaj naj napišem, sta fenomenalna in lahko sta vzor mnogim turističnim delavcem kako se ravna z gosti (tudi to da je večina njunih gostov povratnikov pove nekaj o njima).
Tako da Makedonija še se vidimo!